sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
sygnalizacja świetlna

Któregoś dnia wieczorem jadąc skuterem przez jedno z łomżyńskich skrzyżowań było pusto na ulicach. Chcąc skręcić w lewo na skrzyżowaniu przy 4+ czujniki nie wykryły mnie. Stać można było nawet 10 min a zielone światło by się nie zapaliło. Tak samo przy wyjeździe z kaufladna. Można czekać i czekać aż któryś z przechodniów naciśnie przycisk chcąc przejść przez ulice, światło zmieni się wtedy automatycznie. Jeżdżąc późnym wieczorem nie raz musiałem schodzić ze skutera i biec naciskać przycisk aby zmieniło mi się światło na zielone....

Pozdrowienia dla wszystkich motorowerzystów i motocyklistów :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: sygnalizacja świetlna

aha

No niestety jak się chce stawać poza wyznaczone linie do zatrzymania to tak się dzieje. Skutery powinno się ograniczyć, bo Młodzi ludzie nie mają często pojęcia o ruchu drogowym. Nie mówię, że wszyscy ale zapewne większość z nich. Pozdrawiam.

Pjotr

czujniki zamontowane są pod asfaltem ktoś mądry tak to zrobił że jeżeli jedziesz czymś lekkim to możesz stać tam całą noc.....

;)

Czy ktoś tu mówi o stawaniu poza wyznaczoną linia??

pętle bo o nich mowa są trzy na każdym pasie wiec musiał kolega mieć pecha że nie trafił w żadna z nich - a co do usytuowania to jest to standard i układa się je tak samo w całej Polsce - jeden warunek skuter nie możne być z plastiku ani kartonu ;)

Makus

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org