Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
SZOK na drogach na Białystok przez Wizna |
Ostatnio sam leżałem we rowie z innym pojazdem( kolizja przez śnieg) dalej tez 2 auta w rowie. dziś trochę śniegu jadę tak jak wcześniej od Białego do granic powiatu droga w miarę ok a w naszych granicach SZOK śniegu pełno droga nie odśnieżona nic i proszę w wiadomościach skutki. Jak to mówią " Zima nas zaskoczyła" a ludzie cierpią i laduja w rowie. A GDZIE służby, CZEMU DROGI NIE ODŚNIEŻONE SIE PYTAM PO RAZ KOLEJNY? LUDZIE COŚ TRZEBA ZROBIĆ, CZY BĘDZIEMY CZEKAĆ AZ BLISCY ZGINA ALBO MY SAMI
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: SZOK na drogach na Białystok przez Wizna |
dzisiaqj na tej trasie byly 2 albo 3 wypadki, jeden siedzial na drzewie, a w drugim autobus zderzyl sie z autem i gdzie? Oczywiscie pod nieszczesnym Wiktorzynem...ale jak sie nie umie dostosowac jazdy do warunkow na drodze...
|
|
jaki szok? tak bylo i bedzie
|
|
ZIMA ZASKOCZYLA DROGOWCOW
|
|
na stronie głównej 4lomza.pl jest opis i zdjęcia tego wypadku to nie prędkość tylko głupota rowerzysty, sam jechałem tą drogą tylko na szczęście paręnaście minut później bo musiałem zostać dłużej w pracy, szczęście bo sam mógłbym się nadziać na tego głąba na rowerze!!!! :(( a przed Borzejewem też Merc ściął drzewo, pewnie chwilę wcześniej bo jak jechałem to Policja robiła zdjęcia i obmiary!!! :(( Co się stało ktoś wie?? Szok jakie drogi w POWIECIE ŁOMŻYŃSKIM !!!! :((
|
|
nie srajcie w pory. Chyba dość już tej propagadny samobiczowania. W Angli spadło 10 cm śniegu co spowodowało paraliż całego kraju i nikt tam nie mówił ,że ich słuzby drogowe do dupy. Wręcz przeciwnie chwalą się ,że są doskonale zorganizowani , podczas gdy tak naprawdę nie dorastają naszym służbom drogowym do pięt. Gdyby przyszło im działać w naszych wrunkach to by po prostu się zesrali z bezradności. My po prostu nie potrafimy docenić własnej wartości tego co potrafimy i co sobą reprezentujemy latami zachód nam wamwial ,że jesteśmy gorsi a my jak brany to akceptujemy. Nasza bis
|
|
Pewnie cięcia w budżecie dotknęły też nasze służby drogowe i oszczędzają nawet na głupim żwirze nie mówiąc już o soli. OTO POLSKA WŁAŚNIE A W SZCZEGÓLNOŚCI POWIAT-ŁOMŻA-
|
|
jak dla mnie moga oszczedzac na soli
|
|
zima zaskoczyla drogowcow muahahahahha jak ja lubie te pwiedzonko, no bo po co odsniezac isypac jak mozna spac
|
|
Wszystko na lajcie dopóki sami tam, nie wylądujecie. Albo co gorzej życie z waszych bliskich ktoś straci. A szmal z GDDIA ktoś łyka za to ze odpowiada za drogi, nasz szmal za poda teczki.
|
|
mam znajomych co jada prawie codziennie na trasie suwalki/augutow - warszawa. i jest tylko miejsce nieodsniezone, to wlasnie lomza i okolice. i tak jest za kazdym razem jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
a druga rzecz, glupi kierowca autobusu, zamiast jechac prosto i pszejechac rowerzyste, narazal na utrate zycia pasazeruw samohodu. gwaltowne odbijanie w lewo na sniegu moglo tez spowodowac kolizje autobusu, to i pasarzerowie mieliby niewesolo jedyny prawdziwy jasio :}
|
|
szmochod gwizda tylko kierowca piz.a i tyle w tym temacie wystarczy troche myslec za kolkiem a nie jechac 90 bo jak przeciez tyle mozna przepisy tak mowia
|
|
no prosze... i znalazł się kozak ! to jle lat śmigasz bo się wydaje że dopiero zaczynasz
|
|
Takie pisanie, że jeden w rowie, drugi ściął drzewo czy jeszcze inny wpadł w poślizg bo droga była zaśnieżona i inne gadanie to tylko takie zrzucanie winy z siebie samego. Dostosujcie prędkość do warunków jazdy, załóżcie dobre opony zimowe to wszystko będzie ok. Jadąc mercem albo jakąś inną wypasioną furą wpadamy w samozachwyt, że nasza bryka śniegu i śliskiej drogi się nie boi bo ma wszystkie systemy zabezpieczające TCS, ASP i inne pierdoły i sama jedzie aż miło. Gadałem ostatnio z gościem, który ma audi ze wszystkimi systemami bezpieczeństwa i mówił, że po śniegu to on zapie.....la 170 km/h i w poślizg nie wpadnie. Trzeba mieć we łbie nie pokolei żeby liczyć na te systemy. Ludzie o czym tu wogóle gadać. I tak po 1. Ostrożność (noga z gazu), 2. Umiejętności prowadzenia pojazdu własnymi siłami. 3. Dobre opony zimowe. Moim zdaniem 3 podstwowe aspekty bezpieczeństwa i takich głupich wypadków nie będzie. Pozdrawiam rozważnych i umiejących technicznie jeździć kierowców.
|
|
Należy dostosować prędkość do warunków. Kiedyś jechałem 3 godziny do białego bo nie dało się szybciej ale dojechałem. Na zakręcie za Wizną w rowie leżały cztery samochody.
|
|
ale chwila, czy każdy z nich jechał 30km/h? czy szybciej? :) im wolniej tym bezpieczniej. Latam, Skaczę i jeżdżę
|
|
Wy ja patrze jak te barany. "Idziemy na rzeż bo tak trzeba!!!!!!!!!!!" To głupota tych ludzi ze lądują w rowie. ( czasami TAK) zgadam się: Dostosować prędkość- tak mądrze prowadzić -tak Ale ja nie o to pytałem tylko dlaczego w innych powiatach, miastach jest odśnieżone a u nas nie????zawsze jak trochę popada Na to pytanie szukam odpowiedzi A głupota ludzi co szaleją na drodze to jest inna sprawa.
|
|
tu nie chodzi o to czy wypadki są przez złych kierowców itp. tylko o to ze zadaniem a wręcz obowiązkiem służb drogowych jest odsnieżanie jak sama nazwa wsakzuje dróg i hu* mnie to za przeproszeniem obchodzi czy ich cos zaskoczyło czy nie do roboty kur** lenie kazdy chce hajs a robic... sami wiecie hehe niestety polska kraj nierobów i braku organizacji
|
|
Dziś powtórka wczorajszego wieczora znów na trasie Białystok - Łomża Droga nr8 i 64, ósemka odśnieżona i posypana, ale co to dało? Z Białego do Żółtek 50 minut wymusił pierwszeństwo, myślał że tak szybko startuje o 2 metry się pomylił !! Później przed Borzejewem wyprzedzał a za siedział w rowie !! A na koniec przed samą Piątnicą znów zaliczony rów jadącego od strony Łomży, kombiak !! A piaskarki w Białym, przez całą drogę i w Łomży ani widu, ani soli na drodze :((
|
|
Jak są złe warunki , zawsze jeżdżę przez Zambrów.
|
|
popieram pomykam czesto to drogo(do zambrowa)i musze stwierdzic ze jest calkiem przyzwoicie odsniezona a do bialego to jest juz zupelnie czarna (ale oczywiscie i tu wariatow nie brakuje)
|
|
jak już ktoś wspomniał dostosowanie warunków na drodze to jedno a stan drogi to co innego, czemu gdzie indziej jest czarna droga a tutaj lodowisko przecież oni za to biorą pieniądze a że zima ich zaskoczyła.... jak elektrocieplownia wyłączy ogrzewanie na Łomży w blokach bo powie że też ich zima zaskoczyła i węgla im zabrakło to też będzie ok?? - to do tych mądralińskich obrońców pseudo służb drogowych
|
|
No cóż. Żeby nie wylądować w rowie, trzeba dostosować prędkość do warunków jazdy. Chyba logiczne? Niestety nie dla wszystkich. Niektórzy bez względu na pogodę i warunki popylają 130, jak na autostradzie.
|
|
hmmm tez siedziałem ostatnio w rowie tyle ze ja mam rozum i nie patrze tylko na to co inni ale i na to co ja...jechałem za szybko a widze ze wiekszosc z was to krolowie szos tylko Ci inni co jezdza po drogach wam przeszkadzaja hmmm nic tylko specjalne pasy dla was powinni wytyczyc... "Kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem"
|
|
Ty "Bywam Niegrzeczny" a czy ktos tu pisał ze jechał za szybko ja jechałem może z 60km/h myślę ze to nie jest szaleństwo na drodze. wyprzedając zarzuciło mnie i lecę do rowu razem z innym. rękę daje uciąć ze jak by droga była chociaż sola posypana tego by nie było. I tak jak inni mam w du.. ze zima ich zaskoczyła a ja rozwalam swój i kogoś auto. Szczęście ze nic sie nie stało bo te niektóre rowy to sam las albo ze 3 metry spadu i po drzewach kur.. lot a wtedy to może być inny finał.
|
|
Drogi kiepskie, ale jak się nie potrafi dostosować do warunków na drodze... najlepiej obwinić za wszystko drogowców. Nauczcie się jeździć.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |