czwartek, 28 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kiedy podwyższka dla służby zdrowia?

Już tłumaczę dla czego pytam.

Mam wujka cukrzyka w zaawansowanym stadium nad którym przypadła mi opieka. Stan jest o tyle ciężki, że z wczoraj na dziś nie przespał nocy.

Zdecydowałem się zadzwonić na pogotowie bo nie mam już sił.
Ale panowie z pogotowia powiedzieli, że nie przyjadą bo to zajęcie dla lekarza rodzinnego.

Za to lekarz rodzinny powiedział, że on tu nic nie poradzi i sama wezwała pogotowie.

I dla tego pytam ile musi zarabiać pan/pani z służby zdrowia żeby zająć się ciężko chorym człowiekiem?

A może powinienem poczekać aż wujek umrze i wytoczyć sprawę karną pogotowiu za niestawienie się na wezwanie?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kiedy podwyższka dla służby zdrowia?

Podwyżek pewnie w najbliższej dziesięciolatce nie będzie. Włodarze tego kraju będą to tłumaczyć tym, że aby dać słubie zdrowia większe pensje to trzeba ją zreformować tzn. sprywatyzować. A jeśli już tak się stanie ( bo widać, że prą do tego całą siłą, aby sprywatyzować i natworzyć dla "swoich" nowych miejsc pracy w zarządach i radach nadzorczych takich spółek, które powstaną po sprywatyzowaniu szpitali ) to w sytuacji jaką opisujesz powiedzą, że nie opłaca się finansowo jechać do takiego chorego, bo za taki wyjazd NFZ za mało płaci. Istny kołowrót.

Przy komercjalizacji przedsiebiorstwa daliby rade wrzucic "swojego" prezesa, ale po prywatyzacji? Raczej nie bardzo.

Jaka jest szansa, że po podwyżce będzie łatwiej ruszyć się z fotela?

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

ta tylko podwyzki i podwyzki.. a robic to nie ma komu..

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org