Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Kiedy runie kamienica przy ul. Giełczyńskiej? |
Zastanawiam się, czego jeszcze trzeba, by ktoś zajął się rozbiórką rozpadającej się prawie codziennie kamienicy przy ul. Giełczyńskiej? Dzisiaj po południu w okolicach godziny 13.30 znów interweniowała tam policja oraz straż. Znając życia dopiero się ktoś za to weźmie, kiedy stanie się jakaś tragedia, zazwyczaj tak jest, a potem nie ma winnych. Czy naprawdę nie można tego rozebrać i postawić tam ładnego bundynku? Wg mnie lokalizacja jest idealna do jakiejkolwiek działalności w tym miejscu. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Kiedy runie kamienica przy ul. Giełczyńskiej? |
hm.... nie wiem czy przypadkiem nie jest to obiekt zabytkowy, wiec z wyburzenienie jest takie proste.
|
|
Nad tym budynkiem nadzoruje konserwator zabytków bo to obiekt zabytkowy i nie jest możliwe wyburzenie budynku tylko generalny remont w takim stanie jak był przed lat nie można żądnych zmian ani rozbiórki :) więc właściciel czeka kiedy sam się zawali wtedy można zacząć jakieś prace więc polecam tylko nie chodzić po tej stronie ulicy i bez problemu :)
|
|
w krajach bardziej cywilizowanych odbiera się takie obiekty "nieudolnym" administratorom/właścicielom.300m.od ratusza,główna ulica w mieście i taki"liban"?
|
|
"hm.... nie wiem czy przypadkiem nie jest to obiekt zabytkowy, wiec z wyburzenienie jest takie proste." miałobyć "wyburzenie nie jest takie proste" sorki za pomylke w moim poście
|
|
Był już niedawno temat o tym. makmarc - nie chodź tamtędy ;) pozdr.
|
|
Ja praktycznie w ogóle tamtędy nie chodzę, tylko przejeżdżam autkiem z niepokojem patrząc na to coś. ________________________________________ Life is brutal and full of zasadzkas and ... Sometimes kopas w dupas? No, always!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |