niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
cło

witam...chcialbym sie dowiedziec...jaka jest oplata za clo np samochodu sprowadzonego z usa?

w google szukalem, ale sa tylko ogloszenia wyjazdow po samochod i kazda firma ma swoj cennik

ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: cło

ok mniej wiecej mam w gazecie opisane...ale nie wiem czy od wartosci sasmochodu jest to odprowadzane czy maja swoje cenniki samochodow...

VAT TEZ SIE PLACI...

zly_czlowiek do wartości samochodu jaką masz np. na fakturze, plus wartosc transportu do kraju. Oczywiście jeśli wartosc ta jest realna.

podliczylem
akcyza
vat
stawka celna
oplata rejestracyjna
oplata recyclingowa
przeglad
opinia rzeczoznawcy
transport kontenerem
stawka portowa

i co jeszcze?

wymiana reflektorów na asymteryczne, ew. wymiana kierunkowskazów na pomarańczowe (jeżeli teraz są czerwone) i ew. montaż świateł cofania i przeciwmgielnych (jeżeli aktualnie brak)...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

to wiem...z tymi swiatlami, czasami nadkola nie pasuja jak sa do wymiany...kostki wiazki elektrycznej moga byc inne

a o jakim samochodzie mówimy jeżeli to nie tajemnica?

---------------------------------------------------------------------------------------------------

maybe mustang , maybe grand cherokee, maybe charger

- moze w kabrio

Charger najfajniejszy... jeździłem w wersji SRT-8 na fotelu pasażera i zrobił na mnie niesamowite wrażenie... prawdziwy american muscle...

natomiast Grand Cheerokee to średniej klasy SUV... niczym ciekawym się nie wyróżnia...

a Mustang ma ociężałą sylwetkę, kiepskiej jakości wnętrze, archaiczne zawieszenie i słabsze jednostki napędowe są kiepskie (spalanie nieadekwatne do osiągów)

wszystko sie zgadza:)
charger fajny i najdrozszy:), ale mnie sie bardziej podoba agresywnosc mustanga, jeep to dla mnie bardziej rodzinny samochod.
ze wszystkich to chyba jeep ma najlepsze wykonczenie
a w mustangu to od dzis wiadomo jakiej jakosci wykonczenia sa...w usa nie przejmuja sie takimi "drobnostkami"
zawieszenie bylo zmieniane u uklad napedowy...

jeszcze jest camaro, ale dosc wyprzedza nasze czasy swoja sylwetka

takie jest moje zdanie

pozdrawiam

nowe Camaro i Challenger MY'08 to jedne z najpiękniejszych aut amerykańskich w obecnych latach...
Mustang ma zmienione zawieszenie na wielowahaczowe tylko w wersji od jakiegoś tunera (Mustang GT z kompresorem, nie pamiętam nazwy)... nawet Shelby ma stare...

http://www.jawauto.us/przepisy.htm

dzieki:)

jesli jeszcze czegos nie wiesz, mozesz np. tu pytac: http://forum.usa.info.pl/

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org