Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
cło |
witam...chcialbym sie dowiedziec...jaka jest oplata za clo np samochodu sprowadzonego z usa? w google szukalem, ale sa tylko ogloszenia wyjazdow po samochod i kazda firma ma swoj cennik ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: cło |
ok mniej wiecej mam w gazecie opisane...ale nie wiem czy od wartosci sasmochodu jest to odprowadzane czy maja swoje cenniki samochodow... ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
VAT TEZ SIE PLACI...
|
|
zly_czlowiek do wartości samochodu jaką masz np. na fakturze, plus wartosc transportu do kraju. Oczywiście jeśli wartosc ta jest realna.
|
|
podliczylem akcyza vat stawka celna oplata rejestracyjna oplata recyclingowa przeglad opinia rzeczoznawcy transport kontenerem stawka portowa i co jeszcze? ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
wymiana reflektorów na asymteryczne, ew. wymiana kierunkowskazów na pomarańczowe (jeżeli teraz są czerwone) i ew. montaż świateł cofania i przeciwmgielnych (jeżeli aktualnie brak)... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
to wiem...z tymi swiatlami, czasami nadkola nie pasuja jak sa do wymiany...kostki wiazki elektrycznej moga byc inne ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
a o jakim samochodzie mówimy jeżeli to nie tajemnica? ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
maybe mustang , maybe grand cherokee, maybe charger ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
- moze w kabrio ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
Charger najfajniejszy... jeździłem w wersji SRT-8 na fotelu pasażera i zrobił na mnie niesamowite wrażenie... prawdziwy american muscle... natomiast Grand Cheerokee to średniej klasy SUV... niczym ciekawym się nie wyróżnia... a Mustang ma ociężałą sylwetkę, kiepskiej jakości wnętrze, archaiczne zawieszenie i słabsze jednostki napędowe są kiepskie (spalanie nieadekwatne do osiągów) ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
wszystko sie zgadza:) charger fajny i najdrozszy:), ale mnie sie bardziej podoba agresywnosc mustanga, jeep to dla mnie bardziej rodzinny samochod. ze wszystkich to chyba jeep ma najlepsze wykonczenie a w mustangu to od dzis wiadomo jakiej jakosci wykonczenia sa...w usa nie przejmuja sie takimi "drobnostkami" zawieszenie bylo zmieniane u uklad napedowy... jeszcze jest camaro, ale dosc wyprzedza nasze czasy swoja sylwetka takie jest moje zdanie pozdrawiam ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
nowe Camaro i Challenger MY'08 to jedne z najpiękniejszych aut amerykańskich w obecnych latach... Mustang ma zmienione zawieszenie na wielowahaczowe tylko w wersji od jakiegoś tunera (Mustang GT z kompresorem, nie pamiętam nazwy)... nawet Shelby ma stare... ---------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
http://www.jawauto.us/przepisy.htm
|
|
dzieki:) ZAKAZ WYWALANIA MOICH PODPISÓW!!!!!!
|
|
jesli jeszcze czegos nie wiesz, mozesz np. tu pytac: http://forum.usa.info.pl/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |