Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
ustawienie anteny do odbioru tv sat. |
Kochani. Czy znacie kogoś ,kto prywatnie (ale nie za ciężkie pieniądze) ustawi antenę do odbioru telewizji satelitarnej? Wszystko jest zamontowane ,niestety nie potrafię złapać sygnału. Wiem,że tam rzecz opiera się o milimetry. Może coś poradzicie? Pozdrawiam.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ustawienie anteny do odbioru tv sat. |
1mm w prawo i będzie jak ta lala Doszedłem do konkluzji iż ewenement jest ewidentnym paradoksem konstruktywnej rekapitulacji skolidowanej na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.
|
|
zobacz jak jest mniej wiecej u sasiada:) kieruj podobnie i najlepiej pozycz od kogos juz ustawiony dekoder:) wtedy jak zlapiesz sygnal od razu na ekranie bedziesz mial obraz:) jesli to cyfrowka to wazne abys zlapal sygnal . u mnie sam ustawialem z kumplem i jest ok:) bigi2004
|
|
Podaj jakiś kontakt do siebie.
|
|
Potwierdzam - pożyczyć od kogoś dekoder, podłączyć pod antene i zero problemu z ustawieniem anteny. Potem podłanczasz swój ustawiasz programy i oglądasz (15 minut roboty)
|
|
a co to jest cyfrowy polsat czy co ??
|
|
cyfrowy tvn :D ta pewnie jakiegos pirata ma i niewie jak ustawic :D
|
|
Wejdź na odpowiednią stronę www, sprawdź na jaki kąt (azymut) i jaki kąt w elewacji (od poziomu) trzeba ustawić antenę. Weź do ręki kompas i poziomicę. Dalej sprawa jest bardzo prosta. O ile pamiętam elewację tzreba ustawiać u nas cośokoło 28 stopni.
|
|
Witam, 40 zł za usługę. Jak Cię interesuje skontaktuj się. Pozdrawiam MirekO
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |