Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
"Kochany" IZRAEL... |
Powodzenia. Proponuję pojawić się jeszcze kilka razy w tamtym miejscu może na nią trafisz w końcu.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: "Kochany" IZRAEL... |
Wymeldowanie z Łomży - 2006 rok
|
|
diable podaj więcej szczegółów nt. tej laski teraz w białych tematach chodzi co druga. jaka była? wysoka, niska? ruda? gruba? może dziewczyna czyta ten topik i nie wie, że o niej mowa:)
|
|
ja bym miał ochotę zobaczyć jego śmierć i co łyso Ci tomek? to nie jest zabronione być świadkiem czyjejś śmierci - nawet drastycznego wypadku
|
|
a skąd masz te wiadomości? .piszesz tak obiektywnie czy masz w tym jakiś interes bo szczerze mówiąc się tam wybieram
|
|
jak to nic? a kto kaczorowi reke uratowal? az dziw ze teki niewdziecznik z niego :)
|
|
ja też nie jestem nauczycielem ale: 1) sam pisałeś loosac - nauczyciel pracę bierze do domu. róznica jest taka, że nauczyciel MUSI to zrobić w domu - w szkole podczas lekcji nie może, bo zaraz by się podniosło larum, że olewa dzieci. natomiast jak ktoś pracuje w jakiejś firmie i bierze pracę do domu to ALBO JEST LENIEM ALBO FRAJEREM co sobie daje wcisnąć syf 2) już ktos pisał - Rady Pedagogiczne, zebrania, przygotowywanie konspektów, układanie pytań na sprawdziany, dyskoteki i inne pierdoły, które się odbywają poza czasem pracy 3) użeranie się z przerośniętymi bydlakami, którym nic nie można zrobić, albo jeszcze gorzej - z ich debilnymi rodzicami, którzy mało się nie zesrają wychwalając synusia / córusię. podstawówkę musi kazdy skończyć - niestety 4)choroby zawodowe - migreny, zniszczenie strun głosowych 5) korepetycje - za co winic nauczycieli? jest wolny rynek. ja nigdy nie chodziłem - korepetycje są dla leni
|
|
Fotoreportaż ze spektaklu Łza można obejrzeć w neewsach, ale to, co działo się w drugiej części jest niedoopisania. Ludzie stłoczeni w niewielkim pomieszczeniu będącym dawną kuchnią PG 6 stali między płonącymi płachtami, a ścianą (niewielką odległość można zobaczyć na zdjęciach) W środku papierowej klatki stał "aktor" i podpalał wszystko co się dało. Palące fragmenty papieru latały wszędzie- część z nich spadło mi na włosy i na ubrania- aż cud, że nikt się nie zapalił. Ale to i tak nie było najgorsze- w pewnym momencie kawałek pochodni, którą machał "aktor" ułamała się i uderzyła kobietę. Mimo to spektaklu nie przerwano. Kiedy większość scenerii stanęła w płomieniach w sali zabrakło tlenu (przewidywalny skutek reakcji chemicznych). Wszyscy panicznie rzucili się do wyjścia, bo na dodatek temperatura była baaardzo wysoka. W pomieszczeniu sąsiednim, przez które ludzie wychodzili- spadła z sufitu obudowa od lampy, tuż nieopodal widzów. Dym, smród, brak tlenu- to było straszne, gdyby ktoś w tym pomieszczeniu zasłabł- miałby z pewnością poważne problemy- bo pozostali widzowie nie zważali na innych, tylko starali się ratować samych siebie. Nikt nie poinformował nawet Straży Pożarnej, ani nie sprowadził Pogotowia, widziałam tam jedynie niewielką gaśnicę, a tragedii uniknęliśmy cudem... Widziałam w swoim życiu ponad 100 spektakli teatralnych, ale coś takiego niewiele ma wspólnego ze sztuką, to zwykła bezmyślność- narażać tylu ludzi na niebezpieczeństwo. Apeluję do pomysłodawców akcji tego typu- zastanówcie się wcześniej nad lokalizacją i celem swoich "spektakli"!!! "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Loosac - w Twojej wypowiedzi widzę sprzeczność. Piszesz, że: "19,58 zl/godzine NETTO! jak wielu ludzi w Polsce tyle zarabia? Jeszcze wam malo??" a dalej piszesz "domowe korepetycje (conajmniej 50 zl/godzine)." Sam piszesz, że za godzinę "wolny rynek" płaci 50zł, a państwo 19,58 zł. Nauczyciele zwolnijcie sie z pracy, korepetycje są zdecydowanie bardziej komfortową pracą, nie dość, że z jednym uczniem to jeszcze zdecydowanie lepiej płatne. Drugi ważny wniosek, zero papierkowej roboty, brak opieki nad dziećmi na wycieczkach biwakach i najważniejsza rzecz nikt nie będzie Was wyzywał o nierobów.
|
|
Do: urzad skarbowy: Przeważnie każdy mówi o sobie, ze swoich doświadczeń, więc... że tak zapytam, za swoją 'zdaną maturę' dużo zapłaciłeś? "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Chlopaki, po sprawdzeniu informacji powiem tyle. Cholera wie czy to w koncu prawda czy nie. Moze i cos tam bylo, ale ktos chyba wyolbrzymil problem. Ja tam poczekam i zobacze jak sie sprawa rozwinie ;) wajdy i bartoszewskiego ..panika PO chazarskiej stronie plotu .....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |