czwartek, 20 lutego 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
może latać myśliwcem, ale nie może usunąć zarodka

Marszałek przesunął czytanie projektów ustaw bo wciąż wierzy, że może palić Panu Bogu świeczkę, a diabłu ogarek.
Hołownia ministrant, autor książek o Matce Boskiej. On właśnie teraz doszedł do głosu. Odezwał się, gdy miała rozpocząć się debata o aborcji...
Szymon Hołownia reprezentuje wzbierającą, międzynarodową falę poglądów, według których kobieta ma siedzieć w domu i rodzić. A żona Szymona Hołowni może latać myśliwcem, ale nie może usunąć zarodka.

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: może latać myśliwcem, ale nie może usunąć zarodka

A co niektórzy są za młodzi żeby kupić energetyka ale tabletkę PO mogą dostać bez problemu albo za młodzi żeby kupić alkohol ale nieodwracalnie zmienić płeć już można.

@paplik,
NIE ,,usunąć zarodka,, tylko ZAMORDOWAĆ CZŁOWIEKA

DiDi

\"może latać myśliwcem, ale nie może usunąć zarodka\"

Ale może też jeszcze:
- przypieprzyć w motolotnię,
gdyby z wiosną, zebrało się tobie na latanie.

chamie chaty:

Usunięcie zarodka to tylko usunięcie zarodka, bo o człowieku w tym momencie nie może być mowy. Żeby zamordować człowieka musi być konkretny osobnik, np. rudowłosy Jaś, albo inna piegowata Małgosia, a zarodek w żaden sPOsób takim nie jest. Nie można zamordować kogoś, kto ma być dopiero w przyszłości, tak samo morderstwem nie jest unicestwienie bytu abstrakcyjnego, czyli POczątku człowieka.

rudy błazen z druhem

\"Nie doświadczyłam ciężaru wychowywania chorego dziecka, nie usłyszałam w ciąży diagnozy, która rujnowałaby wszystkie moje plany i marzenia związane z macierzyństwem. Nie przeżyłam dramatu związanego z wybieraniem trumny dla swojego dziecka. Nie mam prawa oceniać\" — pisze w liście do Onetu pani Marzena, która kiedyś była zagorzałą przeciwniczką aborcji, ale dziś patrzy na tę sprawę inaczej. Moje \"nawrócenie\" z bezwzględnej przeciwniczki aborcji nastąpiło po tym, jak usłyszałam opowieść znajomych, którym umarło tygodniowe dziecko. Ojciec tego noworodka mówił, że nie mógł znieść widoku cierpiącego syna leżącego w inkubatorze. Patrzył, jak pielęgniarki co chwila dawały mu jakieś zastrzyki, a on cały się wzdrygał, ale nawet nie był w stanie w głos zapłakać, jedynie z kącika oka spływały mu łzy. Ten ojciec, wierzący człowiek, modlił się wtedy: \"Boże, uzdrów go teraz albo go zabierz\".

Nikt z nas, kto nie doświadczył podobnej tragedii, nie jest w stanie wyobrazić sobie bólu rodzica, który patrzy na umierające dziecko. Nikt z nas nie wie, co przeżywa kobieta, która decyduje się na aborcję. Jestem przekonana, że to jest zawsze wybór okupiony cierpieniem i nie mnie oceniać, czy decyzja jest słuszna, czy nie.
Poza tym to, że ja kieruję się w życiu wartościami chrześcijańskimi, nie znaczy, że każdy musi. Dla wielu osób wiara i Bóg nie mają żadnego znaczenia i dopóki nie będą miały, nie można nakazywać im żyć według biblijnych zasad. Ostatecznie każdy z nas ma wolną wolę i ta wola nie powinna być nam przez rządzących zabierana.

rudy błazen z druhem

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org