Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Niech żyje Wielki Izrael i Pan Premier Benjamin Netanyahu! Biada tym, którzy będą mieli czelność sprzeciwić się Idei Syjonizmu! |
A psycholog to co? masaż mu zrobi czy go skasuje na kasę i jeszcze gorzej klienta wkurwi. STRANSKY
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Niech żyje Wielki Izrael i Pan Premier Benjamin Netanyahu! Biada tym, którzy będą mieli czelność sprzeciwić się Idei Syjonizmu! |
Ja już dzisiejszy limit wypykałam Kasia..
|
|
Re: Niech żyje Wielki Izrael i Pan Premier Benjamin Netanyahu! Biada tym, którzy będą mieli czelność sprzeciwić się Idei Syjonizmu! |
dla mnie moze byc i po 10 zl hihihi niemam auta,a jesli jest za droga to sa autobusy i rowery.
|
|
protesty tu nic nie pomoga
|
|
Doszedłem do wniosku , że nie ma co walczyć z wiatrakami , Don Kichotem nie jestem . Fan klub marudy , towarzystwo wzajemnej adoracji trzyma się mocno . Nie będę komentował waszych postów , ponieważ to nie ma sensu a i nie da się walczyć na kilku frontach jednocześnie . Muszę ci przyznać tym razem marudo rację i dać ci satysfakcję : TO starcie wygrałeś ! Co do waszych komentarzy to NIE OŚMIESZAJCIE SIĘ ! Piszecie bzdury nie znając stanu prawnego . Ostatni raz wam wyjaśnię : Zamieszczenie linków prowadzących do stron zewnętrznych : zasadniczo dopuszczalne jest zamieszczanie na własnej stronie internetowej linków prowadzących do innych stron internetowych . Oczywiście dużo zależeć będzie także od ewentualnego kontekstu lub celu w jakim takie linki zamieszczamy . Zamieszczenie linków najczęściej nie wiąże się z uzyskaniem zgody administratora strony , do której link prowadzi . Link , jest to element nawigacyjny ułatwiający przemieszczanie się pomiędzy stronami internetowymi . Przemieszczenie się umożliwiają domeny internetowe , czyli elementy adresu DNS wykorzystywanego do nazywania urządzeń w Internecie . DNS (ang. Domain Name System , system nazw domenowych) to z kolei system serwerów , protokół komunikacyjny oraz usługa zapewniająca zamianę adresów znanych użytkownikom Internetu na adresy zrozumiałe dla urządzeń tworzących tą sieć komputerową . Dzięki wykorzystaniu DNS nazwa mnemoniczna , np. pl-pl.facebook.com , może zostać zamieniona na odpowiadający jej adres IP . Można zatem stwierdzić w uproszczeniu , że link to nic innego jak określona domena internetowa wykorzystująca elementy adresu DNS . Zgodnie z powyższą definicją link samodzielnie nie podlega ochronie prawnej . LINK Z OPISEM NIE MOŻE STANOWIĆ NARUSZENIA DOBRA OSOBISTEGO . W związku z powyższym w opisanej powyżej sytuacji nie doszło do naruszenia prawa , ponieważ sam link jest tylko odnośnikiem do strony internetowej portalu regionalnego 4lomza i mylomza . Za treści tam umieszczone odpowiada administrator portalu , który zamieścił tam autorski reportaż ze zdjęciami , za zgodą osoby zainteresowanej udzielającej wywiadu . Gdyby doszło do skopiowania , a następnie przetworzenia danych czy umieszczenia ww artykułu na INNYM portalu / stronie internetowej bez zgody administratora czy autora reportażu , wtedy mówimy o naruszeniu prawa . Gdyby doszło do skopiowania i umieszczenia zdjęcia , bez zgody autora i zamieszczenia go na INNEJ stronie internetowej , wtedy mówimy o złamaniu praw autorskich . Gdyby doszło do udostępnienia danych osobowych bez zgody osoby zainteresowanej , mówimy o naruszeniu prawa . Tu dane udostępnia portal , który zamieścił tam autorski reportaż ze zdjęciami , za zgodą osoby zainteresowanej udzielającej wywiadu . TU , żadna z powyżej opisanych sytuacji NIE MIAŁA MIEJSCA . Podany link z opisem nie zawierał sam w sobie i nie kierował do treści naruszających obowiązujące prawo , zasady współżycia społecznego lub dobre obyczaje , zawierających treści naruszające prawa i dobra osobiste osób trzecich , dyskryminujące płeć , rasę , narodowość , język czy religię oraz nawołujące do przemocy . Zaistniała sytuacja nie nosi znamion czynu zabronionego .
|
|
z tego co wiem to chcielista peo to mata STRANSKY
|
|
witam ponownie. byłam z autkiem na senatorskiej. okazało się że czujnik ciśnienia gazu się popsuł. zrobili od ręki za 200zł. dzięki wszystkim za podpowiedzi „Prawda jest największym wrogiem państwa.“ Joseph Goebbels.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |