poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Słów kilka posła ziemi łomżyńskiej

Za wszystko trzeba płacić... za psa też

"Klechom mówie stanowcze nie!!!!!!"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Słów kilka posła ziemi łomżyńskiej

mała dawka humoru :)

Dobra to zaraz biore mojo paczke z ośki i idziem na kręgle i jakieś piwko do tego o to BARU :-)

zorro

Kręgielnia to moim zdaniem strzał w dziesiątkę. Oby więcej takich inicjatyw w tym mieście. Odważnemu przedsiębiorcy życzę powodzenia :)

Ma zowsze Łomża

W ankiecie postawiłem na tegoż.

Po zniszczeniu grodu przez Jaćwingów w XIII wieku i przenosinach na nowe miejsce, pod koniec XIV wieku Łomża już podźwignięta rozwijała się bardzo szybko.

Książę Janusz I (zwany Starszym - jesli dobrze kojarzę) od początku XV w. "troszczył" się o nasze miasto. W 1400 roku książę "w mieście naszym zwanym powszechnie Łomża wójtostwo z czterema włókami, trzecim denarem od jakiejkolwiek osądzonej sprawy w granicach wspomnianego miasta", a w 1418 rokunadał specjalnym przywilejem prawo miejskie chełmińskie. Był to bardzo ważny moment, ponieważ potwierdzał pod względem prawnym charakter miejski Łomży.

To pozwoliło na jeszcze szybszy rozwój Łomży, zwiększeyło jej znaczenie w regionie i zapewniło na wiele lat dobrobyt jej mieszkańców, a nam na dumę z historii naszego miasta.

...a z Wikipedii Mazowsze za jego czasów:

podział Mazowsza (1381-1426)

Jest

Adamus masz krótką pamięć! U Ciebie znowu Socjalizm na języku.
Przecież na Twoją pformację o tym na co idą podatki za psa
.

Powinno być

Adamus masz krótką pamięć! U Ciebie znowu Socjalizm na języku.
Przecież na Twoją prośbę zamieściłem ustawę o psach i informację o tym na co idą podatki za psa
.

Hehe dobre :D

deficyt budzetowy i dlug zaciagniety w innych panstwach, ktory beda jeszcze spalacac nasi wnukowie, precz z komuna

Dziekuje za zyczonka :) pozdrawiam wszystkie moje imieniczki :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org