piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Pokój z Irakiem

Gabo. Chyba trochę przesadziłeś. Jak prawdziwy Łomżyniak wymyślasz sztuczne problemy. Na wszystko przyjdzie pora. ŁTW to nie tyle stołki, ośrodek czy inne formalności. To raczej deklaracja, że chce się uczestniczyć czynnie w przywracaniu rzeki miastu. Inne rzeczy to jedynie sprawy techniczne. Najpierw trzeba sformułować wizję i cele działania, zebrać chętnych i zawinąć rekawy. Samo reaktywowanie ŁTW to nie łapanie pcheł. Wielu ludzi i wiele środowisk utożsamia się z ta ideą. Wielu także będzie chciało przeszkadzać - w sobie tylko znanym celu. Tak więc, trzeba zebrać prawdziwie chętnych do pracy, nagłośnić sprawę i zrobić sejmik wodniaków, a wtedy dopiero postarać się o odzyskanie bogatej w tradycję nazwy. Czesław i inni Koledzy jasno to nakreślili. I w tym celu trzeba sie pilnie spotkać. Najlepsze miejsce to taras w Polonezie. Stamtąd lepiej widać problem.
Poza piątkiem odpowiada mi kazdy termin.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Pokój z Irakiem

Daj małpie brzytwę ....

Panie tz zgadzam się z każdą literką Pana wypowiedzi - nic dodać nic ująć :)
Pozdrawiam

Krzysztof

...miło by było, gdyby już w przyszłym roku życie nad Narwią nie ograniczało się do plaży i jednego maratonu pływackiego.... a może i w tym uda się coś zrobić....

...chcemy tego? ...czy tylko chcemy narzekać że tego nie ma?

...no niestety (dla niektórych)... ale żeby coś się ruszyło, potrzebne są - tak jak mówi Tadeusz - konkretne ruchy.... działanie...

...pozdrawiam z wiarą w coraz większy ruch wśród Łomżan!

To co przedstawiasz, doskonale opisuje powiedzonko: Majster, trzymaj ścianę, a ja lecę po pieniadze. Niedawno, pijac kawę na tarasie Poloneza , sam widziałem, jak w biały dzień grupki piwoszy "użyżniały" okoliczne krzaki i zaułki. Organizatorzy ograniczyli się jedynie do sprzedaży, nie dbajac o produkty uboczne zabawy. To raczej zwykła chciwość.

michal

To chyba jakaś pomyłka...? Następna gruba kasa idzie na nikomu niepotrzebny sprzęt! Bo to chyba nie jest żadna nowość, że monitoring nie pomógł w niczym innym, jak tylko w temacie piwoszy. A samochody i radia z mojego osiedla dalej idą! Panowie Policjanci, narzekacie na brak funduszy na szkolenie i strzelania, giniecie i ulegacie wypadkom w głupi sposób - zamiast napychac kasy Miasta z mandatów, uzbrójcie się i pokażcie złodziejom "lwi pazur".

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org