Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Pokój z Irakiem |
Gabo. Chyba trochę przesadziłeś. Jak prawdziwy Łomżyniak wymyślasz sztuczne problemy. Na wszystko przyjdzie pora. ŁTW to nie tyle stołki, ośrodek czy inne formalności. To raczej deklaracja, że chce się uczestniczyć czynnie w przywracaniu rzeki miastu. Inne rzeczy to jedynie sprawy techniczne. Najpierw trzeba sformułować wizję i cele działania, zebrać chętnych i zawinąć rekawy. Samo reaktywowanie ŁTW to nie łapanie pcheł. Wielu ludzi i wiele środowisk utożsamia się z ta ideą. Wielu także będzie chciało przeszkadzać - w sobie tylko znanym celu. Tak więc, trzeba zebrać prawdziwie chętnych do pracy, nagłośnić sprawę i zrobić sejmik wodniaków, a wtedy dopiero postarać się o odzyskanie bogatej w tradycję nazwy. Czesław i inni Koledzy jasno to nakreślili. I w tym celu trzeba sie pilnie spotkać. Najlepsze miejsce to taras w Polonezie. Stamtąd lepiej widać problem. Poza piątkiem odpowiada mi kazdy termin.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Pokój z Irakiem |
Daj małpie brzytwę ....
|
|
Panie tz zgadzam się z każdą literką Pana wypowiedzi - nic dodać nic ująć :) Pozdrawiam Krzysztof
|
|
...miło by było, gdyby już w przyszłym roku życie nad Narwią nie ograniczało się do plaży i jednego maratonu pływackiego.... a może i w tym uda się coś zrobić.... ...chcemy tego? ...czy tylko chcemy narzekać że tego nie ma? ...no niestety (dla niektórych)... ale żeby coś się ruszyło, potrzebne są - tak jak mówi Tadeusz - konkretne ruchy.... działanie... ...pozdrawiam z wiarą w coraz większy ruch wśród Łomżan!
|
|
To co przedstawiasz, doskonale opisuje powiedzonko: Majster, trzymaj ścianę, a ja lecę po pieniadze. Niedawno, pijac kawę na tarasie Poloneza , sam widziałem, jak w biały dzień grupki piwoszy "użyżniały" okoliczne krzaki i zaułki. Organizatorzy ograniczyli się jedynie do sprzedaży, nie dbajac o produkty uboczne zabawy. To raczej zwykła chciwość. michal
|
|
To chyba jakaś pomyłka...? Następna gruba kasa idzie na nikomu niepotrzebny sprzęt! Bo to chyba nie jest żadna nowość, że monitoring nie pomógł w niczym innym, jak tylko w temacie piwoszy. A samochody i radia z mojego osiedla dalej idą! Panowie Policjanci, narzekacie na brak funduszy na szkolenie i strzelania, giniecie i ulegacie wypadkom w głupi sposób - zamiast napychac kasy Miasta z mandatów, uzbrójcie się i pokażcie złodziejom "lwi pazur".
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |