Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
LPR przeciwko wojnie w Iraku. |
Jasne, ze nikt do supermarketu nie bedzie "latal" codziennie z siateczka, a tylko na wieksze zakupy powiedzmy raz w tygodniu, czy nawet rzadziej... Tak czy inaczej osiedlowe sklepiki codziniennie sa i beda oblegane - chociazby po to, aby kupic podstawowe i swieze produkty na sniadanie, chleb mleko itp... Wypadaloby zapytac mieszkancow innych miast ktorzy posiadaja takie supermakrety u siebie - Jak czesto korzystaja z "wyjazdow" na zakupy? Simone
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: LPR przeciwko wojnie w Iraku. |
Jest polska sieć "Piotr i Paweł". Byłem w ich sklepie w Warszawie. Super. Myślę, że ów łomżyński supermarket nie będzie nawet w połowie taki jak Auchan w Białymstoku. Myślę, że większość z Was była w takowym przybytku uciechy:) Jak zauważyliście, zanim się wejdzie do "właściwego" supermarketu mija się uliczkę (lub parę) z drobnymi sklepikami. W Łomży to raczej nie będzie miało racji bytu, ponieważ jest tyle wolnej przestrzeni pod wynajem (i to za grosze!!), że chyba nikt nie pokusi się o sklepik w pasażu w hipermarkecie. Do Jarka M.: Nazwy wymienionych przez Ciebie ulic pisze się trochę inaczej. Do Zdzicha: Nie będziesz miał jak dojechać na krańce miasta?? Wiele supermarketów ma swoją własną linię autobusową, która dowozi klientów z całego miasta za darmo. Jeżeli nie, to myślę, że będą tam kursować miejskie autobusy.
|
|
Re: LPR przeciwko wojnie w Iraku. |
W supermarketach z kapitałem zagranicznym pracownicy są wykorzystywani,pracują jak niewolnicy za niską pensję.Nie ma tam związków zawodowych,bo właściciel jak się dowie o chęci powołania to zwalnia ludzi,którzy podejmują tę inicjatywę.Panie przy kasach jak jest duży ruch nie mogą odejść od kasy i często zakładają Pampersy.O tym trzeba też pamiętać. Pozdrawiam. °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |