sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Olej Mineralny

Czy ktoś może mi doradzić, w jakich silnikach można stosować olej mineralny? Ponieważ mam taki problem, że w 2003 roku kupiłem Golfa III 1.6 Benzyna, który miał zalany olej syntetyczny, 5w-40 gdy dokonałem wymiany oleju w serwisie seata. Taki pan z brodą doradził mi, że można jeździć na oleju mineralnym po 4 latach eksploatacji. Silnik pracuje bardzo głośno i inni mechanicy twierdzą, że to jest wina oleju, ponieważ jest za gęsty i nie nadaje się do tych silników.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Olej Mineralny

Jaki jest przebieg tego samochodu ?
Jezeli masz teraz zalany olej syntetyczny,moze warto przejsc na półsyntetyczny,a nie od razu na mineralny !

RUMCAJS

dzizas, co za bzdura. Jezeli nie bierze oleju ponad norme, to smigaj na syntetyku, jezeli tak, to przejdz na polsyntetyk i tyle.

jeździ się na takim oleju jaki był zalany wcześniej stare diesle powinny śmigać na mineralu bo dużo biorą bo uczszelniacze są stwardniałe i przepuszczają olej .Taki VW może lightowo śmigać na 5w40

Bzdury. Jak motor masz oki to lej syntetyk.
Minerał leje sie tylko to trupów.

mineral to jest najęścięszy olej jaki może byc i jest z regóły do starych klekotów jak miałeś full syntetic i nie chodzi dobrze to lej pół syntetic ale nie mineral, jeśli nadal będzie źle to kapitalka silnika zostaje....

A kto dzisiaj leje minerał???

Po kiego kupujecie te blachary za 2000 PLN, skoro nie macie nawet kaski na choćby półsyntetyk?

Bez sensu. Śmieje się z nas cały świat...

Pozdrawiam.

Wkurwiają mnie komentarze typu "kupujecie blachary za 2000pln" albo "nasprowadzaliście szrotu z niemiec,a ja mam nówke"
każdy jeździ tym,na co go stać
nie każdy jest ***** szejkiem i nie każdy może sobie pozwolić na auto za kilkadziesiąt tysięcy złotych zarabiając tysiąc miesięcznie (zwłaszcza w tym pojebanym mieście).
Jak żeś ***** nakradł albo cie starzy ustawili to nie kozacz i zamknij pizde
banda pierdolonych pojebów...

O! Polactwo wylazi. Jak ktos ma kase to nakradl, albo go starzy ustawili (Ktorzy zreszta sami nakradli, no bo jak). Kupujcie sobie te betki, vw, merole za w porywach 10tys, tylko wbijcie sobie do baniaka, ze auto musi byc prawidlowo serwisowane. Jezeli cie na to nie stac, to pozostaje miesieczny. Slyszalem dobre powiedzenie, jezeli kupujesz samochod, to musisz miec kasy razy dwa.

Osz kuxwa Amsterdamus, ale teraz to przyłożyłeś :D

Hehe, jak kogoś stać na olej mineralny, to niech sobie jeździ rowerem i tyle.
Bo racje masz pisząc: "każdy jeździ tym,na co go stać".

Chociaż tak sobie myślę, że i rower trzeba czasem naprawić, więc może lepiej miesięczny?

Pozdro.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org