niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wypadek na trasie Łomża-Wizna

Ten pijany jełop powinien odpowiadać za nieumyślne spowodawanie zabójstwa, bez żadnej taryfy ulgowej. Wielekrotnie jadać drogą, nagle przed maską ukazywał mi się jakiś rowrzysta albo pieszy, jeden i drugi nie oświetlony, nie mający żadnych znaczków odblaskowych. Czy tacy ludzie nie zdają sobie sprawy że samochód to nie rower, że zatrzyma się w jednej chwili widząc przed sobą kogoś. Policja powinna karać surowy tego typu ludzi, a nie wlepiać mandaty kierowcom za durne nie zapięcie pasów, czy inne pierduły.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wypadek na trasie Łomża-Wizna

Popieram twoje zdanie ale co my poradzimy,że mamy takie durnowate prawo i nie lepszą policje? A jełopa pewnie wypuszcza jak wytrzezwieje...i nic mu nie zrobią

____
^_^

RóWNIEż POPIERAM.dlaczego zginął niewinny człowiek przez takiego nieumyslnego pi......,powinien odpowiadac za zabujstwo

macho

Powinien odpowiadać za nieumyślne spowodowanie śmierci.

Cavalera popieram twoje zdanie ze powinien ten pieszy dostac srogą karę.

Co do mandatów za pasy, to nie są wcale pierduły. Dobrze ze wlepiaja i niech wlepiaja jak najwiecej. Te pasy ratuja życie jakbys nie wiedział.

Hellou

Janus ma rację, pasy to większe bezpieczeństwo zwłaszcza po trasie, ale i na mieście mogę nie raz uratować życie. Co do tego pijaka, posadziłbym go na długo i szybko by się oduczył pić w kiciu, bo tam by nie było co pić.

Pasy podał tu jedynuie jako przykład. Ale czy zwiększają bezpieczeństwo to jest sprawa kontrowersyjna. Ja mam osobiście dwóch znajomych, którym życie uratowało to, że nie mieli zapiętych pasów i wylecieli przez szybę, inaczej zostali by zmiażdżeni w środku samochodu.
Ale przecież pasy to powinna być sprawa indywidualna, jeśli czujesz się w nich bardziej bezpieczny - zapinaj, jeśli nie - nie zapinaj, w niektórych krajach europejskich nie ma przecież obowiązku zapinania pasów. Natomiast ludzie chodzący, jeżdżący po drodze bez żadnych odblasków to zagrożenie nie tylko dla samych siebie, ale jak pokazuje ten przypadek zagrożenie dla ludzi postronnych.
Oczywiście ilu ludzi tyle będzie zdań na ten temat.

Piesi nie mają nawyku zakładania czegos odblaskowego..... szkoda to mogłoby uratowac kilka osób..........

orii

Malo to takich szumowin chodzi i jezdzi po drogach?? Zatrzymanie takiego delikwenta powinno sie konczyc surowym mandacikiem, a w przypadku takim jak ten powienien "chlej" odpowiadac za spowodowanie wypadku ze skutkiem smiertelnym.
Pieszymi tez moglaby sie w koncu zainteresowac Policja, a nie swoja uwage skupia tylko na zmotoryzowanych. Niech wyjada po za miasto po godzinie 22, zapewniam ze spotkaja nie jednego "spacerowicza". Kilka razy w tygodniu wracam pozna noca z kierunku Ostrowi Maz. i gdyby nie informacja na #19 o zataczajacych sie "nocnych marach" tez moglbym miec "cieplo". Na glupote i tak nie ma lekarstwa, ale moze uda sie znalezc jakis balsam lagodzacy jej skutki...nam nie pozostaje nic innego jak oczy szeroko otwarte..

Śmigam codziennie tą trasą. Dopóki obok trasy głównej nie będzie trasy dla rowerzystów i pieszych dopóty będzie dochodziło do wypadków z ich udziałem. Syf i nic więcej. 50 lat może osiągniemy 50% stanu dróg na zachodzie.

MoJe ŻyCie To MentoR.

Zauważyłem, że wreszcie wycinają drzewa na tej trasie. A to one są głównie powodem tragicznych skutków w wypadkach. Mam nadzieję, że znikna wszystkie włacznie z niby alejami zabytkowymi.

janus: chcialam zauwazyc ze pasy nie zawsze ratuja zycie. Znam przypadek, ze czasem jest przeciwnie. Ale zgadzam sie ze pasy sa bardzo wazne i nalezy z nich korzystac.

przejeżdzając ostatno ja również zauważyłem,że wycinaj ale to nie zozwiąże problemu.

Sprzedam motocykl sportowy SUZUKI GSX-R 1000 2003r. przebieg 14.500km cena 24.700zł.stan bardzo dobry.

ja chcialbym niesmiało zwrócić uwagę, że w Polsce oddano odcinki autostrad. No i co się okazało. A no to ,że liczba wypadków i osób zabitych na tych austostradach jest bardzo wysoka.

Wniosek ,że to nie drogi nie drzewa są powodem wypadków drogowych tylko większość kierujących ma równo nasrane w głowie pod dekiel. I to im zastępuje mózg.

stanos

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org