piątek, 23 maja 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Panele słoneczne

Czy jest ktoś w mieście kto zajmuje się sprzedażą paneli słonecznych?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Panele słoneczne

chodzi ci o solary?

mam namiary na dobra firme z bialegostoku. napisze ci jutro jak znajde ulotke.

ja sie zajmuje koektorami słonecznymi gg 9429150

jest dużo firm co to robią

prawie każda firma w łomży która sprzedaję hydraulikie robi solary, tylko niestety wszystkie wciskają takie w formie szklanych rurek wypełnionych gliksolem, osobiście polecam płaskie panele

Te szklane rurki o ktorych mowisz to sa próżniowe, ja osobiscie tez polecam panele, bo sa przede wszystkim zywotniejsze, poniewaz w prozniowych z biegiem czasu ta proznia zanika, tak jak ktos wyzej napisal wiekszosc firm wykonujacych hydraulike montuje tez kolektory sloneczne, mi zakladala firma RAMPOL na Dmowskiego i jestem zadowolony, takze zycze powodzenia, pozdrawiam

Cześć, zanim zdecydujesz się na założenie, radzę trochę poczytać, bo możesz więcej stracić niż zyskać ;) Tutaj znajdziesz Informacje http://dlafaceta.org.pl/

W naszej ponurej strefie klimatycznej panele słoneczne się chyba przez większą część roku nie opłacają.

Ja nie zgodzę się z wypowiedzią powyżej. Moim zdaniem korzystanie z odnawialnych źródeł energii się opłaca nawet u nas. Coraz więcej osób decyduje się na takie rozwiązanie jak panele słoneczne, co sami możemy zauważyć.Coraz więcej można ich zauważyć zwłaszcza na domkach jednorodzinnych. Na stronie https://suntrack.pl/ możesz poczytać na ten temat. Takie informacje mogą się przydać. W wielu miastach można starać się o dofinansowanie na ten cel, więc warto się tym zainteresować. Zawsze to jakaś oszczędność.

Też uważam, że odnawialne źródła energii to dobra inwestycja. W obecnych czasach dużą wagę przywiązuje się do dbania o środowisko, a panele słoneczne przecież się do tego poniekąd przyczyniają. Realizacja nie wychodzi też bardzo drogo, bo można uzyskać dofinansowanie. Wiem, bo sama korzystałam i fotowoltaikę mam kilka lat. Dokładnie to mam panele słoneczne longi solar https://pvge.pl/produkty/panele-longi-solar. Jest to wydajne źródło energii.

Ja polecam skontaktować się z tą firmą: http://pgreen.com.pl/panele-fotowoltaiczne/fotowoltaika-mazowieckie-instalacja-dofinansowania/ Można tutaj więcej dowiedzieć się o dofinansowaniach, jakie na takie panele można dostać. Polecam !

Odradzam powyższą bieda-firemkę. Dno i wodorosty

A z tymi dotacjami, to jest coś na rzeczy, czy to jest raczej lipa?

Zoroman trollu spadaj z tego forum

trochę uporządkujcie tą dyskusję bo panele fotovoltaniczne to absolutnie co innego niż te solary.

facmen

\"Odnawialne źródła energii to nie tylko oszczędność, ale też inwestycja w przyszłość. Coraz więcej osób decyduje się na fotowoltaikę czy pompy ciepła, bo to realny sposób na uniezależnienie się od rosnących kosztów energii. Jeśli ktoś szuka sprawdzonej firmy, która nie tylko doradzi najlepsze rozwiązanie, ale też kompleksowo zajmie się instalacją, warto sprawdzić ofertę 3OZE - fotowoltaika do bloku . Zajmują się fotowoltaiką, magazynami energii i innymi technologiami OZE, pomagając dostosować system do indywidualnych potrzeb. Dobrze przemyślana instalacja może znacząco obniżyć rachunki i zwiększyć niezależność energetyczną.

Kiedyś też zastanawialiśmy się, co jest lepsze – solary czy fotowoltaika? W ostateczności postawiliśmy jednak na fotowoltaikę i nie żałujemy. Solary (kolektory słoneczne) sprawdzają się głównie do podgrzewania wody użytkowej, ale ich efektywność mocno zależy od pory roku. Latem działają świetnie, ale zimą i w pochmurne dni ich wydajność spada, co oznacza konieczność dogrzewania wody innym źródłem. Z kolei fotowoltaika produkuje energię elektryczną, którą można wykorzystać nie tylko na ogrzewanie wody, ale także na oświetlenie, sprzęty domowe, a nawet pompę ciepła czy klimatyzację. Do tego dochodzi kwestia opłacalności. Dzięki fotowoltaice mamy większą elastyczność w wykorzystaniu wyprodukowanej energii i możliwość rozliczania jej z siecią, co zwiększa zwrot z inwestycji. Solary są tańsze na starcie, ale ich zastosowanie jest ograniczone – w dłuższej perspektywie to fotowoltaika daje więcej korzyści. Jeśli ktoś ma bardzo duże zapotrzebowanie na ciepłą wodę i nie planuje większej inwestycji, to solary mogą mieć sens. W każdym innym przypadku fotowoltaika jest po prostu bardziej wszechstronna i przyszłościowa. Polecam artykuł: 10 powodów, dla których warto zainwestować w fotowoltaikę.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Przygotuję mieszkanie do remontu, kucie posadzek, terakoty, glazury itp. Wywiozę meble, wyniosę gruz. Sprzątanie, piwnic, garaży, strychów działek.
tel. 516549573
praca
Stacja Paliw Orlen w Łomży, Aleja Legionów 115a zatrudni na stanowisko: PRACOWNIK OBSŁUGI PODJAZDU, MYJNI. Jeśli jesteś zainteresowany wyślij CV na e-mail: agnieszka.mokrzewska@phukurpiewski.pl lub dostarcz osobiście do siedziby Firmy – Łomża, ul. Strusia 9 (osiedle Kraska).
agnieszka.mokrzewska@phukurpiewski.pl
auto-moto
Skup Aut Plus. Najlepsze ceny w regionie, wszystkie marki, odbiór lawetą. Kupimy Twoje Auto także auta bez OC, przeglądu, uszkodzone.
tel. 791824326
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org