Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Panele słoneczne |
Czy jest ktoś w mieście kto zajmuje się sprzedażą paneli słonecznych?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Panele słoneczne |
chodzi ci o solary?
|
|
mam namiary na dobra firme z bialegostoku. napisze ci jutro jak znajde ulotke.
|
|
ja sie zajmuje koektorami słonecznymi gg 9429150
|
|
jest dużo firm co to robią
|
|
prawie każda firma w łomży która sprzedaję hydraulikie robi solary, tylko niestety wszystkie wciskają takie w formie szklanych rurek wypełnionych gliksolem, osobiście polecam płaskie panele
|
|
Te szklane rurki o ktorych mowisz to sa próżniowe, ja osobiscie tez polecam panele, bo sa przede wszystkim zywotniejsze, poniewaz w prozniowych z biegiem czasu ta proznia zanika, tak jak ktos wyzej napisal wiekszosc firm wykonujacych hydraulike montuje tez kolektory sloneczne, mi zakladala firma RAMPOL na Dmowskiego i jestem zadowolony, takze zycze powodzenia, pozdrawiam
|
|
Cześć, zanim zdecydujesz się na założenie, radzę trochę poczytać, bo możesz więcej stracić niż zyskać ;) Tutaj znajdziesz Informacje http://dlafaceta.org.pl/
|
|
W naszej ponurej strefie klimatycznej panele słoneczne się chyba przez większą część roku nie opłacają.
|
|
Ja nie zgodzę się z wypowiedzią powyżej. Moim zdaniem korzystanie z odnawialnych źródeł energii się opłaca nawet u nas. Coraz więcej osób decyduje się na takie rozwiązanie jak panele słoneczne, co sami możemy zauważyć.Coraz więcej można ich zauważyć zwłaszcza na domkach jednorodzinnych. Na stronie https://suntrack.pl/ możesz poczytać na ten temat. Takie informacje mogą się przydać. W wielu miastach można starać się o dofinansowanie na ten cel, więc warto się tym zainteresować. Zawsze to jakaś oszczędność.
|
|
Też uważam, że odnawialne źródła energii to dobra inwestycja. W obecnych czasach dużą wagę przywiązuje się do dbania o środowisko, a panele słoneczne przecież się do tego poniekąd przyczyniają. Realizacja nie wychodzi też bardzo drogo, bo można uzyskać dofinansowanie. Wiem, bo sama korzystałam i fotowoltaikę mam kilka lat. Dokładnie to mam panele słoneczne longi solar https://pvge.pl/produkty/panele-longi-solar. Jest to wydajne źródło energii.
|
|
Ja polecam skontaktować się z tą firmą: http://pgreen.com.pl/panele-fotowoltaiczne/fotowoltaika-mazowieckie-instalacja-dofinansowania/ Można tutaj więcej dowiedzieć się o dofinansowaniach, jakie na takie panele można dostać. Polecam !
|
|
Odradzam powyższą bieda-firemkę. Dno i wodorosty
|
|
A z tymi dotacjami, to jest coś na rzeczy, czy to jest raczej lipa?
|
|
Zoroman trollu spadaj z tego forum
|
|
trochę uporządkujcie tą dyskusję bo panele fotovoltaniczne to absolutnie co innego niż te solary. facmen
|
|
\"Odnawialne źródła energii to nie tylko oszczędność, ale też inwestycja w przyszłość. Coraz więcej osób decyduje się na fotowoltaikę czy pompy ciepła, bo to realny sposób na uniezależnienie się od rosnących kosztów energii. Jeśli ktoś szuka sprawdzonej firmy, która nie tylko doradzi najlepsze rozwiązanie, ale też kompleksowo zajmie się instalacją, warto sprawdzić ofertę 3OZE - fotowoltaika do bloku . Zajmują się fotowoltaiką, magazynami energii i innymi technologiami OZE, pomagając dostosować system do indywidualnych potrzeb. Dobrze przemyślana instalacja może znacząco obniżyć rachunki i zwiększyć niezależność energetyczną.
|
|
Kiedyś też zastanawialiśmy się, co jest lepsze – solary czy fotowoltaika? W ostateczności postawiliśmy jednak na fotowoltaikę i nie żałujemy. Solary (kolektory słoneczne) sprawdzają się głównie do podgrzewania wody użytkowej, ale ich efektywność mocno zależy od pory roku. Latem działają świetnie, ale zimą i w pochmurne dni ich wydajność spada, co oznacza konieczność dogrzewania wody innym źródłem. Z kolei fotowoltaika produkuje energię elektryczną, którą można wykorzystać nie tylko na ogrzewanie wody, ale także na oświetlenie, sprzęty domowe, a nawet pompę ciepła czy klimatyzację. Do tego dochodzi kwestia opłacalności. Dzięki fotowoltaice mamy większą elastyczność w wykorzystaniu wyprodukowanej energii i możliwość rozliczania jej z siecią, co zwiększa zwrot z inwestycji. Solary są tańsze na starcie, ale ich zastosowanie jest ograniczone – w dłuższej perspektywie to fotowoltaika daje więcej korzyści. Jeśli ktoś ma bardzo duże zapotrzebowanie na ciepłą wodę i nie planuje większej inwestycji, to solary mogą mieć sens. W każdym innym przypadku fotowoltaika jest po prostu bardziej wszechstronna i przyszłościowa. Polecam artykuł: 10 powodów, dla których warto zainwestować w fotowoltaikę.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |