niedziela, 01 czerwca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Telefon na kartę czy abonament?

Witam serdecznie,
z którego z tych rozwiązań korzystacie? Bo muszę Wam powiedzieć, że od kiedy zrezygnowałam z abonamentu i sama doładowuję sobie konto na https://bm.pl/#!/doladowanie-telefonu/doladowanie-do-orange moje wydatki na telefon miesięcznie są prawie o połowę mniejsze ;) Czy Wy też u siebie coś takiego zauważyliście?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Telefon na kartę czy abonament?

jasne,że tak.Czyli nie bierzemy abonamentu,bo atrakcyjniejsze oferty są zawsze na kartę czyli te bez zobowiązań. Piszę z doświadczenia.

Guzik prawda! Abonament w nju mobile daje ci jeszcze więcej. Nie dzwonisz, nie płacisz i nic nie tracisz!

Nie ma lepszej oferty niż na kartę. Za abonament nawet za 35 zł w Play rocznie zapłacimy 420zł a na kartę jesteś w stanie przez rok utrzymać telefon bez żadnych limitów za 100zł rocznie.

A co to za abonament za 35 zł? Ja za 18 pln mam w nju no limit i 30 giga internetu. A jak nie używam, to nie płacę.

To sobie używaj tego swojego nju mobajl kartoflu... Jeszcze dżingiel reklamowy puść bo brzmisz jak jakiś lizodupny pracownik salonu... Pre paid o wiele lepszy od abonamentu. W takim orange masz za 30zł pakiet rozmów i smsów do wszystkich sieci na miesiąc więc śmiało można z tym firmę prowadzić, a nie abonamenty po 200zł...

Kto mało dzwoni to na kartę .100zł na 5 m-cy .

Ty elabarbara zadzwoń do mnie, bo nie mam nic na koncie;) Taka jest różnica pomiędzy abonamentem a kartą .

jak nie masz firmy to na karte.

Pomysłowo.

teraz operatorzy mają w ofertach tak niskie abonamenty, że kupowanie karty jest już chyba w ogóle nieopłacalne.

Też wydaje mi się, że abonament teraz może wyjść nawet lepiej/taniej niż karta. No i zwykle ma on więcej możliwości niż karta :))

Tylko abonament!
A ty - @JaTuTylkoSprzątam - idź sprzątać dalej, bo nawet przeczytać ze zrozumieniem nie potrafisz. Jakie 200 zł za abo? Ja mam no limit za 18!

Ja mam kartę mobile vikings i jestem mega zadowolona. Wydaje mi się, że w obecnych czasach nie ma co się wiązać umową na 2 lata.

na karte nie jesteś związany z umową

Dla mnie abonament jest korzystniejszy. Szczególnie, że mam bardzo niski.

No to który wariant jest uniwersalnie lepszy?

@euryka - nie wiążesz się z umową, tylko wiążesz się umową (z operatorem). Z tą różnicą, że w njumobile umowa jest na czas nieokreślony. Możesz zrezygnować kiedy chcesz z miesięcznym okresem wypowiedzenia.

Niby dlaczego korzystniejszy na abonament? Serio masz lepszą ofertę w abonamencie niż darmowe rozmowy, darmowe smsy i 15 giga za 25 zł w wikingach?

ja tam wolę na kartę, nie lubię mieć takich zobowiązań , no i telefon sobie kupuje jaki chce , nie musze nic spłacać. Zobacz sobie w bestcena.pl jakie mają fajne modele telefonów, nawet na dwie karty i to tanio

spadaj mendo z tego forum

Nju ma fajną ofertę. Umowa na czas nieokreślony, zawsze można wypowiedzieć

Prawie nie ma różnicy między kosztami na kartę a abonentem jedyna różnica to taka że jak cię operator wkurzy to kartę wyrzucasz albo przechodzisz do innego a abonament musisz ciągnąć do końca

Niektórym tu ciężko zrozumieć pojęcie umowy na czas nieokreślony i darmowego abonamentu (kiedy nie używasz telefonu).

A to nie jest kwestia tego, czy cchesz nowy telefon i jak wiele chesz na niego wydać? Ja wolę brać w abonamencie i płacic ponad 100 msc za telefon https://www.play.pl/telefony/xiaomi/xiaomi-mi-8/ mam ten

Lepszy abonament. Ciągle doładowywac to juz męczy. :)

Jeżeli jesteście zainteresowani tematem szkła ochronnego na telefon oraz innych akcesoriów do telefonu, to polecam Wam sprawdzić artykuł na stronie https://mediaplaneta.pl/porownanie-szkiel-ochronnych-hartowane-vs-foliowe-ktore-lepsze/ .

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Wywóz gruzu, styropianu, starych gabarytów. Kucie posadzek, tynku, sprzątania piwnic, przycinanie drzewek ozdobnych, owocowych, sadzenie krzewów, wycinka, malowanie ogrodzeń, altan. Przeprowadzki.
tel. 500590581
praca
P.H.U. KURPIEWSKI Jan Kurpiewski zatrudni na stanowisko KIEROWNIK d.s. TECHNICZNYCH Wymagania: prawo jazdy, mile widziane wykształcenie wyższe techniczne. Osoby zainteresowane prosimy o składanie CV w siedzibie firmy - Łomża, ul. Strusia 9 (Osiedle Kraska) lub przesłanie na e-mail agnieszka.mokrzewska@phukurpiewski.pl z dopiskiem kierownik ds. technicznych.
agnieszka.mokrzewska@phukurpiewski.pl
praca
Zatrudnimy pomocnika przy wykonywaniu prac hydraulicznych. Doświadczenie nie wymagane. Zatrudnimy również instalatorów z doświadczeniem.
tel. 664233004
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org