Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Poprzednia wiadomość | Następna wiadomość |
Re: Eko - właściwości zdrowotne produktów |
CUKIER KLONOWY Jest tradycyjnym słodzącym środkiem uzyskiwanym z pnia drzewa klonowego. Stosowany był od dawien dawna przez Indian zamieszkujących tereny Ameryki Północnej jako środek leczniczy i odżywczy. Według legend Indian umiejętność pozyskiwania cukru klonowego została przekazana im przez Bogów. Właściwości i zastosowanie cukru klonowego: - zawiera cynk, magnez, wapń, sole manganu oraz fosforu, jak również liczne witaminy - obniża poziom cukru - poprawia krążenie - ma kojący wpływ na układ nerwowy - zmniejsza poziom szkodliwego cholesterolu - hamuje wzrost komórek raka, a zwłaszcza raka prostaty i płuc - wspomaga pracę wątroby - sprzyja wykorzystaniu glukozy przez komórki mięśniowe - dobry do wypieku ciast i deserów - jest substancją słodzącą do kawy, herbaty, drinków i koktajli - można również wykorzystać go do słodkich sałatek dostęp internet
|
Odpowiedz na tę wiadomość | Wyświetlaj płasko | Nowszy wątek | Starszy wątek |