sobota, 14 czerwca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Szambo betonowe dwukomorowe

Gdzie kupię w Ostrołęce, Łomży oraz okolicy ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Szambo betonowe dwukomorowe

W Budach jadąc na Kisielnicę robią szamba.

Opłacać Ci się będzie szambo? Nie lepiej przydomówkę jakąś?

betoniarnie ul. poznańska oraz poligonowa

Napisz ile kosztuje szambo dwukomorowe, takie jakie chcesz kupić, bo może taniej będzie ci z bloczka postawić. Ja robiłem dwukomorowe o łącznej pojemności 20m3 właśnie z bloczka.

Interesuje mnie 10m3. Mam wysoki poziom wód gruntowych także jedynie szczelne mnie interesuje.

Jak to "szczelne"? To są inne?

hehe ;) Kraj katolików.

Pozdrawiam.

Ale z bloczka też możesz zrobić szczelne szambo. Ulałem płytę na spodzie i na to omurowałem z bloczka. Problem był tylko z płytami górnym. Nie chciało mi się szalować to ulałem je na ziemi a potem jak u sąsiada był samochód z HDSem to położyli mi te płyty na szambie żeby je przykryć. Potem tylko jeszcze wysmarowanie lepikiem w środku szamba i gotowe. Więcej jak 2 tyś to mnie nie kosztowało (oczywiście nie liczę robocizny bo sam to stawiałem) i mam 20 m3. Mam dwie komory, jedną mam na nieczystości a do drugiej spływa deszczówka którą to podlewam trawnik.

Podejrzewam że taniej szamba się nie zrobi. Ostatnio sąsiad robił ekologiczne to kupę kasy zapłacił.

No, to żeś Stefan01 pomysłowy.Ale czy na takim terenie jak u Qprmark ta ściana z bloczka obsmarowana lepikiem na pewno nie przepuści wody?Hmm....

Wykonanie samemu nie wchodzi w rachubę. Docelowo będzie to oczyszczalnia trzcinowa. Inne są faktycznie bardzo drogie a często awaryjne po kilku latach.
Stefan01 przy odbiorze domu nie było żadnych problemów, przy tak wykonanym szambie ?

Szczelne to bedzie plastikowe.

Nawet się nie pojawili na działce. Taki był odbiór domu.

reklama nic więcej

Zamiast klasycznego szamba lepiej rozważyć przydomową oczyszczalnię ścieków. Jest kilka rodzajów - przykłady: http://www.traidenis-pol.com/ - może i początkowo koszt wyższy niż klasycznego szamba, ale w perspektywie czasu szybko się to zwraca.

PRzydomowa oczyszczalnia ściekow nie zawsze sie sprawdza, trzeba sprawdzic teren.
Pozdrawiam.

To prawda. Zależy to od wielu warunków

Przy wysokim poziomie wód gruntowych zpaomnij o szambie z tworzywa. Tak samo lekkie szambo betonowe się nie sprawdzi. Zbiornik przy takich warunkach wodno-gruntowych musi być ciężki monolityczny. Pusty lekki zbiornik np z tworzywa został by wypchnięty przez wodę gruntową na powierzchnię, a tego raczej nie chcesz. Szukaj zbiornika z cięzką monolityczną płytą denna.

Moze ktos podac namiary na szamba plastikowe?

musi być straszna bieda w tych reklamowanych firmach albo straszne \"szambo\" produkują skoro na taką reklamę ich jedynie stać ..

betonowe najlepsze

Sprawdź tę firmę szambabetonowe-ekoszamb.pl . Zajmują się sami produkcją zbiorników, ale także mają w swoich usługach transport i montaż takiego szamba, więc właściwe cały proces idzie bardzo sprawnie, dzięki temu, że korzystasz z usług jednej firmy. Warto do nich przedzwonić i zapytać, czy ich usługi transportowe obejmują również Łomżę.

ja osobiście szamba nie polecam, lepszym rozwiązaniem jest przydomowa oczyszczalnia ścieków sam korzystam i widzę w tym spore oszczędności.

Sprzedaje odzież używaną jako hurtownia odzieży używanej: http://werona.biz

Wie ktoś może czy oczyszczalnie biologiczne się sprawdzają. Zastanawiamy się nad montażem takiej oczyszczalni.

Zainteresowanym mogę polecić ofertę, z której sam skorzystałem i jestem bardzo zadowolony. Zdecydowałem się skorzystać z oferty polecanej mi firmy PROBUD - https://probud.pl/produkty/zbiorniki-betonowe/ , która wykonała dla mnie szambo betonowe w atrakcyjnej cenie.

Ludzie nie mogą być nigdy wolni, ponieważ są słabi, występni,nędzni i zbuntowani

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Zakład Kamieniarski, producent pomników, nagrobków z kamienia naturalnego: granit. Wykonujemy solidnie, niedrogo i bardzo ładnie. Stara Łomża p/szosie ul. Górna 8a, www.kamieniarstwo.lomza.pl
tel. 694906114
różne
Sprzedam drewno kominkowe oraz pellet. Brzoza, dąb, grab, olcha i Pellet!
tel. 692092525
usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org