środa, 21 maja 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Podpis pod zdjęciem o P. Hołowni

Panie redaktor czy na pewno to Pan wykonał to zdjęcie?!
Czy Ma Pan prawo się pod tym podpisywać!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Podpis pod zdjęciem o P. Hołowni

Witam i dziękuję za staranność w lekturze moich tekstów i podpisów pod zdjęcia, publikowane na portalu 4lomza.pl. Oczywiście, że to ja - MRD - pstryknąłem po raz pierwszy w życiu to wyjątkowe i niepowtarzalne zdjęcie na chwilę przed wyjazdem Szymona Hołowni z biblioteki w Podgórzu. Nawet poprosiłem bohatera fotografii, żeby specjalnie dla mnie przesunął się w prawo, aby nie stał centralnie na tle długiego regału z poziomymi rzędami półek, tylko w zdynamizowanej, ciekawszej geometrycznie przestrzeni. Szymon wprawdzie bardzo się spieszył, ale - ponieważ poznaliśmy się już przed kilkunastu lat, gdy gościł króciutko w Łomży, zanim stał się rozpoznawalną gwiazdą telewizyjną i autorem tylu świetnych książek z kręgu popteologii, pisanych z sercem i z pazurem - na moją nieustępliwą prośbę przystał. Widziały to nauczyciel.ki z biblioteki i szkoły, więc jeśli tego wyjaśnienia będzie za mało - poproszę je o potwierdzenie. Będzie to pewnie wymagało trochę poświęcenia czasu i fatygi, może panie uznają to nawet za znak swoistej z mojej strony megalomanii, ale czegóż się nie robi, żeby dowieść rzetelności, solidności i klasy pisarskiej, jaką charakteryzują się od dziesiątków lat moje teksty. Jeśli i tego będzie za mało, wyślę maila do pana Mateusza Gasińskiego, który towarzyszył Szymonowi Hołowni. Pozdrawiam i dziękuję za życzliwość w ocenie moich starań. MRD

MirRobDer

To ciekawe bo mam dostęp do oryginału tego zdjęcia.

... to bedzie dobre... i jak jest z tym zdjeciem ??

Bardzo prawdopodobne że Pan REDAKTOR to zdjęcie nawet i zrobił ale nie swoim aparatem (dokładnie to był telefon Nokia Lumia) i powinien chociaż dopisać że zdjęcie zostało udostępnione przez pracownika Szkoły. Tak na przyszłość to wypada aby REDAKTOR miał z sobą aparat choćby w telefonie bo to wstyd.

Dopiero wróciłem z pogrzebu Ojca Zbigniewa Kalinko (+ 90), dlatego z opóźnieniem odnoszę się do kwestii mego niezaprzeczalnego AUTORSTWA zdjęcia Szymona Hołowni, co po trzech godzinach przyznaje najwyraźniej nie za bardzo mi przychylna osoba o nicku sejmikg. O ile mi wiadomo, jedyną osobą, która ma dostęp do oryginału zdjęcia, jest właścicielka aparatu w telefonie Pani Katarzyna Ryska, która jako życzliwa każdemu człowiekowi w potrzebie użyczyła mnie także na kilkadziesiąt sekund tego bezcennego urządzenia, dzięki któremu Czytelnicy 4lomza.pl ujrzeli, jak wyglądał wczoraj Szymon Hołownia w bibliotece w Podgórzu. Jednak jako znakomita polonistka i wychowawca dzieci i zwolenniczka wartości humanistycznych, jakich wyrazicielem jest choćby patron SP w Podgórzu Kardynał Stefan Wyszyński, pewnie nie zaprzątałaby szlachetnej publiczności Forum swoją osobą i drobną przysługą. Kto zatem przyznaje się jeszcze do tego zdjęcia mego autorstwa - nie wiem i... nie ma to znaczenia, skoro poucza, co jest wstydem, a co nie, co wypada, a co nie. A propos: wcale mi nie wstyd, że nie mam aparatu w telefonie, bo nie jest mi potrzebny. Tego dnia do Podgórza nie zdążył dojechać fotoreporter, realizujący jeszcze inne tematy, i tylko mojej wielkiej sympatii do Szymona Holowni oraz chęci pokazania go \"tam i wtedy\" oraz życzliwości Pani Kasi Ryski zawdzięczamy to zdjęcie. Pomogła nam je dziś odnaleźć dyr. Anna Wądołowska. Ilekroć organizatorzy czy współorganizatorzy imprez udostępniali nam przez SIEBIE zrobione zdjęcie, było to odnotowywane. A tu co miałem napisać...? To, co w mailu z podziękowaniami wysłałem Pani Kasi już rano...?

MirRobDer

:)

Może wystarczyłoby napisać, że zdjęcie dzięki uprzejmości P. Kasi. Pozdrawiam sejmikg

Z wielką przyjemnością to uczynię raz jeszcze publicznie: moje zachwycające i będące szeroko komentowanym przedmiotem należnego podziwu kapitalne zdjęcie z Nieocenionym w Naszym Krajobrazie Intelektualnym, Szymonem Hołownią mogłem wykonać tylko dzięki własnej, cenionej w wielu kręgach inicjatywie, spontanicznej operatywności i wymaganym zdolnościom manualnym na aparaciku w telefoniku, który z życzliwym uśmiechem podała mi do rąk Piękna Pani Katarzyna. Dziękuję Jej raz jeszcze za pomoc w realizacji materiału.

MirRobDer

sejmikg - czy ty się dobrze czujesz ??? może ma jeszcze podziękować producentowi telefonu, operatorowi komórkowemu, budowniczym biblioteki itd. zastanów się człowieku co ty wypisujesz, trzeba mieć zryty beret żeby się o takie głupoty dopominać, na pewno redakcja następnym razem chętnie pojawi się w bibliotece, powodzenia.

Od razu lepiej. Rzecz w tym, że nie chodziło mi o jakieś wielkie \"brawa\" dla Pani Kasi ale raczej o to że należy rzeczy opisywać takimi jakie są zwłaszcza przez REDAKTORKÓW, którzy oprócz czubka swojego nosa i super tematu powinni zauważać też inne rzeczy, np: pochodzenie zdjęcia.

\"zauważać też inne rzeczy, np: pochodzenie zdjęcia.\"

MRD- Z tego co wywnioskowałem - pani Kasia jest bardzo zazdrosną osobą.

Kszynio- \"może ma jeszcze podziękować producentowi telefonu, operatorowi komórkowemu, budowniczym biblioteki itd.\"
W 100% popieram:)

ByleJaki - bądź taki dalej i nie udzielaj się w temacie o którym nie masz pojęcia

To nie ja mam ból dupy o brak podpisu pod zdjeciem, btw. kto robił zdjęcie? MRD, czy ty? ;]

Zajmując się od ponad 35 lat pisaniem tekstów w gazetach i internetach, wiem doskonale, że ludzie są różni, ale żeby aaaż tak... I to z powodu jednego mego zdjęcia, którego NIE musiałem robić, tylko chciałem Czytelnikom dać wyobrażenie postaci, znanej im raczej głównie z telewizji... Jakby uczniowie Pani Kasi o takie dyrdymały robili wojnę, to dopiero mieliby się z pyszna od wychowawczyni klasy. Albo od Wychowawcy Narodu, Kardynała, który uczył Polaków miłości - czynienia małych rzeczy z wielkim sercem. Wychodzi małostkowość i brak serca. Brak słów.

MirRobDer

Jak tak czytam ten cały wątek i sztucznie nadmuchany problem autorstwa zdjęcia bądź aparatu, na którym było zrobione, dochodzę do wniosku, że UPIERDLIWOŚĆ powinna być jednak karalna... I to surowo.....

Dziękuję za uwagę

lucyna

oj panie redaktorku, co to za lanie wody?
A gdzie pan żeś był, a co żeś pan robił.
a że dopiero teraz.
Po co?
Kogo to obchodzi?
Ozór świerzbi?
Odpowiedź powinna być następująca:
Autorem fotki jest ten, który trzyma sprzęt w łapie i naciska spust migawki.
To właściciel sprzętu, pomimo, ze posiada fotkę z danymi Exif nie jest właścicielem(autorem fotki).
Udostępniając ją gdziekolwiek, powinien zaznaczać kto jest autorem.
Koniec kropka.

i jeszcze jedno.
Paluch powinien być czysty i paznokieć przy nim nie obgryziony.
Jeśli tak było, to autorem fotki jest redaktorek i może startować śmiało w doroczny Press Photo. Sukcesów mu nie wróżę, ale takie możliwości posiada.
Osobiście wole , jak śpiewa, lepiej mu to wychodzi, a głos ma słowiczy.

vincent i sejmikg czy wam nie jest wstyd że jesteście po prostu nikczemni? Jeden który musiał być blisko w Podgórzu, to widzieć i póżniej zapamiętale molestować a drugi bez powodu redaktora krytykować. Jeśli jesteś lepszym to wykaż się a nie skrycie z za anonimowego nicka ujadasz. Wykaż się swoim dorobkiem, stażem, złóż stosowne dokumenty w redakcji to szefostwo jeśli spostrzeże że ty jesteś geniusz w porównaniu z MRD to jego wyslę na zieloną trawkę a ciebie z radością zatrudni, w co ja osobiście bardzo wątpię. Z przyjemnością od lat czytam wszelkie relacje Pana MRD i życzę abyśmy mieli więcej takich redaktorów.

Oj, nie za szybko z tym wyciąganiem wniosków?
Podaj element z którego wynika, ze jestem nikczemny?
Czy za krytykę redaktora uważasz brak sukcesu, jeśli fotkę o której mowa zgłosiłby na Press Photo?
Czy mówiłem cokolwiek, że jestem lepszy w jakiejkolwiek dziedzinie od redaktora?
Powiadasz, ze od lat czytasz . . . . .?
Odnoszę wrażenie, że ściemniasz, jak można czytać nie rozumiejąc tego co się czyta?
Masz problem ze zrozumieniem języka pisanego?

i jeszcze powiadasz, ze przyjemność z tego masz?
Czyli, czytasz, nic nie rozumiesz z przeczytanego tekstu i jeszcze masz przyjemność.
Czy to jakaś nowa forma onanizmu?
Dobrze, ze Freud nie żyje, zbiłbyś mu ćwieka.

Oj, umiejętność czytania ze zrozumieniem zanika w społeczeństwie ;)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

praca
Zatrudnię kierowcę C+E brak doświadczenia nie jest problemem, mile widziane uprawnienia dźwigowe, praca na miejscu, 8 godzin dziennie. Dzwonić w godzinach 9-14.
tel. 602367846
mj
nieruchomości
Na sprzedaż działka budowlana o pow. 4669 m2 w miejscowości Dobrzyjałowo, gmina Piątnica.
tel. 698506416
usługi
Przygotuję mieszkanie do remontu, kucie posadzek, terakoty, glazury itp. Wywiozę meble, wyniosę gruz. Sprzątanie, piwnic, garaży, strychów działek.
tel. 516549573
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org