sobota, 14 czerwca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Model kolejki PIKO

Witam czy nie wiecie może czy w Łomży jest możliwość kupienia kolejki elektrycznej PIKO wiem że w internecie jest tego dużo ale przed zakupem chciał bym ją zobaczyć.

Pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Model kolejki PIKO

witam. mam do sprzedania dwa elektrowozy i kilka wagonów oraz trochę akcesoriów łącznie z torowiskiem już zamontowanym na twardej płycie.jeżeli Cię to interesuje to mogę przesłać zdjęcia lub zapraszam do obejrzenia tych cacek na żywo.

W Łomży raczej nie kupisz. Będąc dzieckiem miałem taką kolejkę w skali H0 (1:87) z domkami, semaforami, zwrotnicami itd. Niestety - pozostały tylko wspomnienia. W realu robi wrażenie - zapewniam. Polecam skalę H0. To największe modele i chyba największy wybór dostępnych akcesoriów.
A z ciekawości zapytam: budujesz makietę czy tylko do zabawy?

Musisz wybrać się albo do Białego - chyba w CH Park przy dworcach sklep Świat Kolejek, albo Wawa - wyszukasz w necie. Obecne zestawy startowe są sprzedawane ze sterowaniem cyfrowym, może na jakiejś wyprzedaży lub w komisie kupisz jeszcze ze sterowaniem analogowym - czyli sterowane napięciem stałym, zmienianym w zakresie 0-12V. Większość, jeśli nie wszystkie popularne zestawy startowe (PIKO) są sprzedawane w wersji \"hobby\" - w uproszczonym malowaniu i detalach taboru. Zaletą jest ich \"lokalizowanie\" do krajowych barw przewoźników - czyli np. PKP. Polecam to hobby, jest to również doskonały prezent - jeśli trafi na podatny grunt. W takim przypadku możesz jednak zostać \"przeklęty\" - bo wiem z własnego doświadczenia, że jest to studnia bez dna....

Polecam również H0, bo jest to relaksujące i wciągające hobby. Niestety minusem są nakłady finansowe :( Pochłania to naprawdę kawał budżetu, a z drugiej strony daje niezłą satysfakcję i radość. Jeśli chodzi o sklepy to zamawiam z tego sklepu http://flytoy.pl/pol_m_PIKO-401.html bo jest chyba najtańszy (pomijając rynek wtórny), przez telefon udzielają rzetelnych odpowiedzi, znają się na rzeczy. Produkt jest zawsze zgodny z oryginałem i nigdy nie byłem rozczarowany że coś inaczej wygląda na fotce niż po rozpakowaniu pudełka. No i polecam firmę piko, bo co roku na jesień wprowadzają nowe, kolekcjonerskie modele. To mój najnowszy nabytek http://flytoy.pl/product-pol-2314-PIKO-59984-Elektrowoz-Vectron-ep-VI-PKP-Cargo.html

Kolejna ku.rwa trollujaca a tym forum

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

nieruchomości
Do wynajęcia ogrzewana hala 500 m2 z węzłem sanitarnym, rampą załadowczą pod produkcję, magazyn itp z dużym przydziałem mocy. Aleja Legionów niedaleko Farbexu. Konkurencyjna cena.
tel. 509094086
różne
Drewno opałowe dębowe suche 5m2. Stemple sosna dł. 3m, budowlane 100 szt.
tel. 667246306
nieruchomości
Sprzedam działkę 885 m2 - Nowogród ul. Sikorskiego 10: asfalt, ogrodzenie, prąd, woda podłączone, kanalizacja i internet w ulicy, studnia, drewniana zabudowa do rozbiórki.
tel. 508323862, 539908593
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org