Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Model kolejki PIKO |
Witam czy nie wiecie może czy w Łomży jest możliwość kupienia kolejki elektrycznej PIKO wiem że w internecie jest tego dużo ale przed zakupem chciał bym ją zobaczyć. Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Model kolejki PIKO |
witam. mam do sprzedania dwa elektrowozy i kilka wagonów oraz trochę akcesoriów łącznie z torowiskiem już zamontowanym na twardej płycie.jeżeli Cię to interesuje to mogę przesłać zdjęcia lub zapraszam do obejrzenia tych cacek na żywo.
|
|
W Łomży raczej nie kupisz. Będąc dzieckiem miałem taką kolejkę w skali H0 (1:87) z domkami, semaforami, zwrotnicami itd. Niestety - pozostały tylko wspomnienia. W realu robi wrażenie - zapewniam. Polecam skalę H0. To największe modele i chyba największy wybór dostępnych akcesoriów. A z ciekawości zapytam: budujesz makietę czy tylko do zabawy?
|
|
Musisz wybrać się albo do Białego - chyba w CH Park przy dworcach sklep Świat Kolejek, albo Wawa - wyszukasz w necie. Obecne zestawy startowe są sprzedawane ze sterowaniem cyfrowym, może na jakiejś wyprzedaży lub w komisie kupisz jeszcze ze sterowaniem analogowym - czyli sterowane napięciem stałym, zmienianym w zakresie 0-12V. Większość, jeśli nie wszystkie popularne zestawy startowe (PIKO) są sprzedawane w wersji \"hobby\" - w uproszczonym malowaniu i detalach taboru. Zaletą jest ich \"lokalizowanie\" do krajowych barw przewoźników - czyli np. PKP. Polecam to hobby, jest to również doskonały prezent - jeśli trafi na podatny grunt. W takim przypadku możesz jednak zostać \"przeklęty\" - bo wiem z własnego doświadczenia, że jest to studnia bez dna....
|
|
Polecam również H0, bo jest to relaksujące i wciągające hobby. Niestety minusem są nakłady finansowe :( Pochłania to naprawdę kawał budżetu, a z drugiej strony daje niezłą satysfakcję i radość. Jeśli chodzi o sklepy to zamawiam z tego sklepu http://flytoy.pl/pol_m_PIKO-401.html bo jest chyba najtańszy (pomijając rynek wtórny), przez telefon udzielają rzetelnych odpowiedzi, znają się na rzeczy. Produkt jest zawsze zgodny z oryginałem i nigdy nie byłem rozczarowany że coś inaczej wygląda na fotce niż po rozpakowaniu pudełka. No i polecam firmę piko, bo co roku na jesień wprowadzają nowe, kolekcjonerskie modele. To mój najnowszy nabytek http://flytoy.pl/product-pol-2314-PIKO-59984-Elektrowoz-Vectron-ep-VI-PKP-Cargo.html
|
|
Kolejna ku.rwa trollujaca a tym forum
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |