sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Idiota w niebieskim Seacie Imiza szalejący po Łomży.

Młody człowieku, który jeździsz pierdzącym i strzelającym z wydechu Seatem Imbizą po mieście zastanawiałeś się jak to działa na innych?
Obudziłeś dwukrotnie małe dziecko przejeżdżając obok mojego bloku. Zastantów się co robisz!
Twój sposób jazdy po mieście - bardzo agresywny - wyprzedzanie na przejściach dla pieszych, wjeżdżanie na skrzyżowanie na czerwonym świetle, ściganie się z czasem po mieście i podobne tego typu zachowanie może się źle skończyć dla kogoś niewinnego! Dziecka przechodzącego na przejściu, rodziny, która idzie obok chodnikiem.
Ciebie nie będzie żal bo takiego idioty jak się rozbije na słupie nikt nie będzie żałował ale niewinni ludzie mogą ucierpieć. Pytanie tylko kiedy to się stanie? Za tydzień, miesiąc a może jutro?

Taką jazdą leczysz swoje kompleksy? Niski wzrost? Niewielki rozmiar męskości? Brak dziewczyny a może chłopaka? Czy coś innego? Ani to zabawne ani mądre!

Chcesz się pościgać to idź na tor a nie w mieście. Upodobałeś sobie stację orlenu jako bazę wypadową.

Mam nadzieję, że policja zainteresuje się twoim samochodem. Może sprawdzą ten wydech, smród oleju z niego i inne niehomologowane \"bajery\" w samochodzie.

Pozdrawiam i życzę więcej rozumu jeśli to możliwe!
Zastanów się nim będzie za późno.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Idiota w niebieskim Seacie Imiza szalejący po Łomży.

...a może o tego seata chodzi ??? http://4lomza.pl/index.php?wiad=36961
P.s Popieram wypowiedż nobody w całej rozciągłości...

Gdyby kobieta była czymś dobrym...i Bóg by miał jedną.

Nie, to nie ten.
Ibiza o której pisałem ma filetowo-niebieski kolor taki dziewczęcy, i ma jakieś naklejki na szybie mówiące o ściganiu się i coś jeszcze.
Jak będę miał okazję to wrzucę tutaj zdjęcie.

Jakie miasto taki frog - chciałoby się napisać ale to byłoby przesadą.

Jestem ciekaw co zrobi policja jak go przemagluje za ten \"kwasowy\", pusty wydech.

Domyslam sie iz jest to podsrywek z ekonoma, ktory dopiero co zdal prawko i jezdzi niebieska ibiza na BKL. Przyjechal do miasta fura ojcow i mysli ze zaszpanuje.

...tak to jest z \"agrotuningowcami\",taki pusty wydech w ich mniemaniu to przynajmniej ze 100 koni mechanicznych więcej...predzej czy póżniej skończy tak jak ten z poprzedniego linka...oby niewinni nie ucierpieli...pozdrawiam.

Ba, żeby to tylko jeden taki idiota był. Jeździ takich kilku co lans robią po miasteczku a jako przystanek mają orlen, żeby poopowiadać bzdury o swoich grachotach.
Zgadzam się z przedmówcami.
Nie wiem, że policja nic z tym nie zrobi, przecież to słychać te ich tuningi . Na tory wyścigowe ich wysłać, pewnie naśladuje Kubicę, ale on wczoraj też wypadł z trasy.

Żeby jechać na tor to trzeba mieć trochę pieniędzy na wjazd i paliwo na dojazd.
Im wystarcza tylko na przejechanie kilku kilometrów po wiosce. A do wielkiego miasta to trzeba umieć jeździć po ulicach a oni potrafią tylko się wozić po prostej.

a mnie ciekawi jak wygląda taki Seat Imbiza i gdzie go można kupić

...i tak kazdy wie o co chodzi,a jezeli chcesz zabłysnąć to naucz się czytać...jest napisane Imiza ...a nie Imbiza...

Zaczynam sie gubic.Raz Imiza,raz Imbiza.Co jest?

autorem jest\"nobody\" czyli nikt \"0\" nie szkoda wam czasu mu wtórować ?? dyskusja POZBAWIONA SENSU każdy robi ze swoim czasem pieniędzmi co uważa za stosowne jeden tuninguje swój samochód a inny chodzi z buta lub mieszka w bloku bo go nie stać na dom. Miejcie zasadę żyj i daj żyć innym, najprościej zająć sie swoim życiem nie innych. Mi koło nosa lata czy wydech ma 105 czy 150dB im głośniej tym bezpieczniej ;);)

Każdego denerwują te pierdy tak samo z motorami a na co to komu i do czego ?

Masakra ...

to w końcu jakie to auto? może wrzuć przykładowe zdjęcie?

to kierowca z sokołowa seat ibiza cupra jezdzi jak wariat kiedy ktos pod jego kołami zginie

rogal

O proszę to ten debil którego i ja niedawno miałem przyjemność widzieć/słyszeć czekając na przejściu,strzelił z wydechu aż starsza kobieta podskoczyła..Pajacu ty jeden masz szczęście,że przejeżdżałeś bo jakbyś stał to bym podszedł do twojego szrota i też ci strzelił ale nie z wydechu.Oby ci zabrali dowód kretynie.

Ci którzy mają kamerki w samochodach i wiedzą który to kierowca tak szaleje niech go nagrają

stefannowak

Na wszystkie wykroczenia czy nawet przestępstwa są paragrafy, wystarczy tylko chcieć.
Niektórym brakuje po prostu wyobraźni, oby debil zdał sobie sprawę, że zachowuje się - delikatnie mówiąc - nieodpowiedzialnie, a jego głupota skończyła się po przeczytaniu tematu.
A jeśli jest tak durny, że czyta i nadal nie rozumie - podpowiem - mandat to najniższy wymiar kary

Białe seicento z pomarańczowymi felgami - też niezły qtas/przygłup/bandyta drogowy. Parę miesięcy temu szalał po mieście. Mam nadzieję, że skończył gdzieś na drzewie...

do Tytana: Chlopie co Ty za pierdoly piszesz... gowno wiesz o zyciu w miescie jak ktoś nie umie poszanować innych powinien mieszkac w lesie z dala od innych ludzi. Jak jesteś taki wyrozumialy co ciekaw jestem co bys zrobil jak by ktoś tym autem stal pod Twoimi oknami i wyl pol dnia. Dalej luzik?

Ogolnie skoro tylu ludzi widziało tego \"showmana z imbizy/ibizy/imizy\" to mysle ze jest kwestia czasu jak ktoś go nagra i pusci tam gdzie trzeba...

Czy wy ludzie okien nie macie w domach? Żeby cokolwiek było słychać to musi przy zamkniętych oknach stać mi gość z kosiarką pod blokiem i wtedy faktycznie to denerwuje. Ale przejeżdżający samochód? Chyba już nie macie się do czego doczepić to szukacie problemu tam gdzie go niema ;)

Nie popieram buraków na drodze i wyprzedzania na pasach itp. ale to że wam głośno to wasz problem (skoro ma dowód podbity to znaczy że spełnia normy) Odwracając sytuację... mnie może irytować płacz Twojego dziecka i co masz je zamknąć w szczelnym pomieszczeniu? Nie! To czemu ktoś ma sobie wyciszać samochód dla Ciebie? A jeśli mieszkasz przy ruchliwej i głośnej ulicy to już Twój wybór ;) To tak jakbyś kupiła mieszkanie przy lotnisku i powiedziała, że samoloty za głośno startują wiec proszę je uciszyć. Nie odpowiada że samochód przejeżdża i go słychać to załóż bardziej ciche okna, wycisz ściany albo się przeprowadź w cichą miłą okolicę i nie rób ludziom problemu bo nie jesteś pępkiem świata.

Nie mam nic wspólnego z facetem z imbizy ale lubię motoryzację i nie chcę kastrować dzwięku silnika który dla mnie jest przyjemny (i wcale nie ryczy) bo Tobie może to przeszkadzać (ma spełniać wymagania określone przez przepisy i je spełnia)

100 procentowo zgadzam się z wypowiedziami przedmówców oprócz vaptora.

A co do bialego seicento, niestety Bartek G., syn bogatych rodziców żyje. Uczy się w technikum informatycznym Agrobiznesu.

sarenka1988
nie mierz wszystkich jedna miara. w kazdej ekipie zdarza sie kretyn, na 95 ktorzy maja leb na karku, zdarzy sie jeden, ktory sie z chu*em na lby zamienil.
jak wszedzie :)

Szalonej Imbizy osobiście (jeszcze?) nie widziałem, ale z tego co ludzie piszą zachodzi podejrzenie, że coś z wydechem jest nie tak (może to być awaria lub celowe działanie). A jeśli rzeczywiście ten pseudo-kierowca wchodzi wysoko na obroty, to na osiedlowych uliczkach, szczególnie między blokami, może zrobić się głośno i dziecko może się obudzić. Ciężko mieć zamknięte okna gdy na zewnątrz jest ciepło i przyjemnie.
Też lubię dźwięk silnika, ale są pewne zasady, których wypada przestrzegać żyjąc w cywilizowanym kraju.
Trza by sprawdzić jak wiele decybeli dany pojazd emituje, nie wspominając o łamaniu przepisów przez jego furmana, bo to jakby oddzielny temat, inna waga sprawy i poważniejsze konsekwencje.

Dlatego mówię łamania przepisów nie popieram a wyprzedzanie na przejściu dla pieszych to już totalna głupota a już tyle razy spotkałem takich że szkoda gadać i wcale nie była to żadna ibiza.

Pogoda to akurat jest do bani wiec okno otwarte tylko na czas wietrzenia (a chyba akurat nie trzeba wtedy gdy dziecko śpi). Żeby było głośno to naprawdę musiałby mieć tam min. v6 albo jakiś dosyć spory silnik ale to nie ryczy tylko mruczy. A żeby cokolwiek przeszkadzało to już naprawdę musiałby przelecieć między blokami ze sporą prędkościa albo stać pod oknem i sobie wciskać do podłogi na luzie... podczas jazdy to nie przeszkadza bo trwa to moment!

Ale założycielka widzi tylko siebie. Chociaż innym może też przeszkadzać. Ktoś będzie robił remont to będzie miała pretensje że robi remont w dzień! Takie są uroki mieszkania w bloku... jest remont w klatce, cała klatka słucha. Dziecko płacze cała klatka słucha. Pani domu stłukła talerz cała klatka słucha. Wiec trzeba się przyzwyczaić że nie zawsze będzie cisza jak w lesie z dla od cywilizacji. A samochody jeżdżą i jakiś dźwięk wydają wiec jeśli Pani mamie to przeszkadza to wyjścia podałem już wyżej.

Równie dobrze ja mogę założyć temat, że dziecko pani X obudziło się w nocy i zaczęło płakać a ja chciałem spać bo rano do pracy idę! Coś trzeba z tym zrobić tak być nie może! Dlatego mam takie a nie inne zdanie że nie trzeba tu płakać że się dziecko obudziło bo ktoś samochodem przejechał tylko uspać dziecko jeszcze raz a jak nie chce spać to niech nie śpi wyśpi się potem. Bo nikt nie wie że tam gdzieś leży sobie maluch i smacznie śpi. W nocy rozumiem że ktoś może mieć pretensje o głośny ryk ale jak jeszcze raz powtórzę zwykłego przejazdu samochodu nie zdąży się w nocy podczas snu przy zamkniętych oknach wychwycić. Co innego jak ktoś siedzi i poluje czy jedzie akurat niebieska ibiza co ryczy :D

vaptor ale ty głupi jesteś...co Ty wyskakujesz z porównaniem płaczącego dziecka do kretyna co kupił jakiś złom z niemiec który nie jest sprawny? Widziałem multum samochodów,sportowych nawet tych \"przerobionych\" jednak ten kretyn ma coś z wydechem bo z niego strzela i to nie jest jakiś mały huk.

zamiast wylewac goszkie żale było wyjść do niego i przeorać mordę za taka brawurowa jazdę na sto procent zabrali by mu prawo jazdy no chyba że jest krewnym bogusia to wtedy wszystko wyjasnia.

(.) (.)

Nie lepiej zgłosić to do odpowiednich służb? Z drugiej strony ja nie wiem dlaczego policja w Łomży patroluje miasto tymi dużymi samochodami, które pewnie sporą palą zamiast zorganizować piesze patrole. Naprawdę by się przydały w niektórych miejscach...

Przeorać to cię mogą potem na \"dołku\" jak wyciągniesz do kogos łapki ;-) już to widzę patrol pieszy goni samochód ... obudzcie się te samochody maja przeglad czyli spełniaja wymagania względem prawa i tyle nie pasuje ci dzwięk nie słuchaj albo wyprowadz sie do puszczy ;-)) Bartosz a nie bartek od seiczento chyba teraz czyms szybszym się porusza uwież mi chciałbys miec 10% jego umiejetności jazdy Ale fakt ulice miasta to nie tor wyscigowy, nie nakrecajcie sie bo po takiej nagonce kilka lat temu jakis spolecznik rzucil kamieniem w auto lecace 100+ aby \"ukarać\" drogowego wariata ,mysle ze jego dzieci jeszcze beda splacaly ubezpieczenie. Jak napisal tytan niech każdy zajmie sie sobą ! a piratami policja i tyle ;);)

Abstract, część tych przeglądów jest robionych na oko, więc nie pisz, że samochody dopuszczone są do użytku są w pełni sprawne.

Jest jeszcze coś takiego jak normy hałasu, które jeśli są przekroczone, mogą doprowadzić do odebrania dowodu rejestracyjnego pojazdu, a właściciela do przywrócenia pojazdu do stanu zgodnego z przepisami.

Na taką pi.dowatą ci.ę to nawet kamienia szkoda.

Wykukam gdzie ten pacan mieszka i długo sobie nie pojeździ .

Hahahah kto jest głupi ten jest. Dzieci też swoim płaczem mogą denerwować, sąsiad remontujący mieszkanie też wiec to porównuję! A jak strzela to może ma tyle mocy że już wyskakuje silnik z wydechu :D Ale to nie wasz biznes jak zdobył pieczątkę w dowodzie. Jest że spełnia wymagania? To spełnia i tyle.

Dziwne bo jeśli tak jeździ i strzela to czemu ja go nie słyszałem ani razu? Może stoi u Ciebie pod oknem i tak sobie strzela :D

Warczy ci.a z parcha z dziurawym tłumnikiem.

Nie porównuj ci.o płaczu dziecka do warkotu padaki .

Nie wiem kto to jeździ ale polowa z was tu piszących nie ma własnego autka, jak wsiada z kimś do wozu ten zrobi jakiś piruet lub szybciej pojedzie srają pod siebie. niektórzy lubią zapierdalać! a was zazdrość zjada bo nawet nie stać was na starego gruchota który coś jeździ tylko nowa skoda z silnikiem 1.2! :) A jaki samochód ma taki pcha! a jak ktoś wyżej napisał im głośniejszy tym bezpieczniejszy pieszy(święta krowa) zdąży stanąć przed przejściem i nie wtargnąć!! pzdr.

;]

BAmbo_, zapiertalać i piruety robić to możesz za swoją stodołą a nie na drodze publicznej.

vaptor po twoim pisaniu widać,że jesteś znajomym tego gówniarza albo po prostu tępy.Każdy był kiedyś dzieckiem jakbyś zapomniał i co nie płakałeś ? Ile płaczące dziecko nawet jeśli już tak porównujesz wydaje dB a ile jakiś złom seat z przerobionym wydechem ? Jeszcze żeby głośny był ten wydech ok a nie jakieś strzały ? Skoro to jest normalne polecam wizytę u laryngologa ;-) i tym co piszą,że przeszedł przegląd.Daje rękę sobie uciąć przy tym wydechu co teraz ma nie ma najmniejszej szansy chyba,że u \"szwagra\" w stodole.

Dobrze napisane Bob. bambo jak tak lubisz zapierdalac to nażryj się sledzi popij mlekiem i zapierdalaj do wychodka za domem. A co do pieszych to czy on idzie stoi czy nawet się czołga to Twoim zasranym obowiązkiem jest go puscic przodem.

Jeszcze trochę i zestrzeli samolot :D Ile samochód obok Ciebie jedzie 2 sekundy ? Dziecko płacze 10 minut albo i lepiej...

Gościa nie znam nawet nie wiem o jaki samochód chodzi bo w życiu nie widziałem ani nie słyszałem strzelającej niebieskiej \"imbizy\".
A Ty mi zarzucasz że typa znam.

Może tępy to jest ktoś inny np. Ty? Ktoś tu jest na tyle tępy że nie umie przeczytać że nawet samochodu na oczy nie widziałem (a pisałem to juz wcześniej).

Nie wiem czy wiesz ale czasem przy \"wiekszej\" mocy z tłumika się strzeli. Chyba że to \"1.4\" z dziurą w tłumiku to fakt nie brzmi fajnie. A niektórzy chyba nie mają co robić tylko siedzą przy oknie i patrzą co im jeździ po ulicy. Jak tak ktoś siedzi przy tym oknie to niech sobie patrzy też na tablice zgłosi na policje poda numery i niech go sprawdzą. Ale obawiam się że was wyśmieją... bo już głupoty wymyślacie.

Do laryngologa nie muszę, wszystko słyszę (lepiej niż Ci się to może wydawać) Ale
nie zwracam uwagi na to że coś głośniejszego przejechało. Bo trwa to moment. A taki sąsiad robiący remont ile ma dB? Bo chyba wiecej niż ten samochód.

Podam Ci przykład... rozmawiasz przez telefon załatwiasz bardzo ważną sprawę za scianą zaczyna płakać dziecko, wiercić sąsiad. No i już sobie porozmawiałeś... 15 minut z głowy. Ta sama sytuacja przejeżdża obok samochód na dodatek strzeli sobie z rury mam zamknięte okna mało co go słychać a jak słychać to moment i znów mogę rozmawiać ew. poprosić o potwórzenie jednego zdania.

O dziwo jak byłem mały to nie beczałem bez powodu co 5 minut i nie budziłem się z byle powodu. Chciałem spać to spałem i tyle dalej tak mam że jak śpię to może sobie strzelać jakiś gość w ibizie pod oknem i nawet go nie usłyszę ;)

vaptor... mylisz się, przez zamknięte okna też słychać takie pierdzące złomy jak w/w seat jeśli uważasz inaczej to lepiej odwiedź laryngologa za nim będzie za późno a tak swoją drogą to nawet jeśli słychać by było tylko przy otwartym oknie to m. in. po to ono jest żeby je otwierać więc czy przez jakiegoś wieśniaka (nie mylić z mieszkańcami wsi) ktoś ma się dusić w swoim mieszkaniu!!? Natomiast twoje porównania do płaczącego dziecka są po prostu poniżej wszelkiego poziomu, może jak kiedyś dorośniesz to zrozumiesz...może.

A jak mnie wkurwia** dzwony bijace co chwile w kosciele i piekne melodie to gdzie to mam zgłosic?

Ludzie ogarnijcie się. Jeżeli ktoś ma głośny wydech to ma. Widocznie auto przeszło przegląd i nie koniecznie u szwagra w stodole. Teraz by przejść przegląd autem nie ważne u kogo nawet u znajomego nie jest to takie proste, ponieważ ludzie się boją. Jeżeli komuś to przeszkadza to niech zachowa to dla siebie. Może to, że ten ktoś strzela jest winna tego, że ma nie (1.4) tylko dużo mocniejsze auto?? Tak jak wyżej napisał Vaptor i popieram jego wypowiedź auta o dużej mocy silnika mogą sobie strzelać z tego względu, że dostają duże dawki paliwa... a gdy motocykliści w lato jeżdzą po ulicach miasta do 3 w nocy i rozwijają wysokie prędkości, mało tego strzelają z wydechu bo mają puste to nikomu to nie przeszkadza. Taki motocykl czy tam sąsiad robiący remont w mieszkaniu w bloku robi więcej hałasu dla małego dziecka niż auto z głośnym wydechem. Skoro ma to ma. Jeden lubi motocykle, drugi grać w piłkę, a trzeci inwestować i modyfikować swoje auto. Co do modyfikacji to rzeczy, które są wkładane do auta przez kierowców zazwyczaj posiadają homolgację. Przeszkadza to ludziom którzy jeżdżą MPK-iem bądż chodzą piechotą albo mają Fiata Pande ze skromnym i oszczędnym motorem 1.2. Większe zagrożenie stwarzają kierowcy jeżdzący na pseudo dokładanych i rzadko kiedy posiadających właśnie tą o to homologację, o której była wcześni mowa swiatłach dziennych, których mimo dnia czy poł mroku są nie widoczni.

Rolnik69 do Watykanu petycje wyślij może coś wskórasz:)

Witam
Jestem fanem motoryzacji i lubię samochody ale czegoś takiego nie rozumiem.
To nie jest głośny wydech tylko \"gaźnikowe\"strzelanie z wydechu a to jest ogromna różnica.
Głośny wydech możesz mieć jeśli nie przekracza norm hałasu ale nie strzelanie z wydechu.

Lubię prędkość na torze nie na osiedlowej ulicy!
Lubię głośny dźwięk rasowej V6 na torze a nie na osiedlowej ulicy!
Lubię ściganie na torze a nie na osiedlowej ulicy!
Lubię poszaleć samochodem na torze a nie na osiedlowej ulicy!

Ci co się wypowiadają, że im to nie przeszkadza chyba mają po 15 lat i nie mają pojęcia ile trzeba uspokajać dziecko po takim wybudzeniu strzałem.

Jeszcze jedna kwestia. Jestem ciekaw co byście zrobili jakby taki \"driver\", mistrz prostej osiedlowej rozjechał na przejściu dla pieszych twoją siostrę albo matkę?! Nie mówię o dziecku bo ich nie macie gówniarze. Czy też byście byli tacy pobłażliwi i tolerancyjni dla takiego zachowania?

Jestem ojcem i jakby mi taki przygłup na przejściu dla pieszych potrącił dziecko to nie ręcze za siebie! Tylko to niczego już by nie zmieniło.
Życia i zdrowia raz utraconego nigdy się nie odzyska!
Dlatego uważam, że lepiej NAPIĘTNOWAĆ takie zachowanie jeśli jest jeszcze taka możliwość i nie jest za późno niż później płakać po stracie życia.

Niedługo zima i zobaczymy jak ten \"miszcz\" porostej będzie sobie radził na ulicy.

Przepraszam niektórych erudytów i filologów za oczywistą pomyłkę pisarską - samochód Seat IBIZA.

nobdy, większość obrońców tegoż osobnika z tejże ibizy to dzieci neostrady i bezstresowego wychowania. Nie rozumiem dlaczego bronią kogoś, kto zachowuje się jak egoista na drodze? Idiotyczna obrona i argumenty w postaci słyszalności takiegoż kierowcy i jego auta tylko to potwierdzają.
Co innego jak ktoś remontuje mieszkanie, a co innego jak ktoś dla szpanu robi hałas. To nijak ma się do zwykłej kultury.

Bardzo musisz być nieszczęśliwym człowiekiem zakompleksionym i szukasz czegoś aby się dowartościować postawić taką kropkę nad :\"i\" niby dzieci i ich dobro stawiasz nad dobrem innych, poczytaj o społeczeństwie i zachowaniu w nim . Jeżeli nie stać cie na mieszkanie w cichym spokojnym miejscu musisz sie dostosować i tyle twoja wina ze jestes niezaradny i podejmujac decyzje o mnozeniu sie nie przewidzales ze srodowisko jest nieodpowiednie do wychowania potomstwa ;-) Osz kur..a mam 3ke dzieci ale nigdy bym nie wpadla na takie pomysły jak ty zdrowia ci zycze tego w głowie. Ps domniemam że po tym strzale z gażnikowego silnika ibizy pusciles kleksa i masz traumę ? straszny musi byc z ciebie \"fan\" motoryzacji chyba nie opuscisz zadnego odcinak na tvn turbo co?? ;)

kataranka, zauważ jedno, bo widzę, że nie przeczytałaś pierwszego wpisu dotyczącego tematu. Ta osoba z ibizy nie tylko hałasuje, ale również łamie przepisy drogowe. Drugiego froga bronisz? Równie dobrze, można bronić osoby, która trzyma broń przy twojej skroni.

Jak widać po twoim wpisie, kultura to chyba omija cię szerokim łukiem i masz mdłe pojęcie zachowaniach społecznych.

Ja w sumie wszystko jestem w stanie zrozumieć, tez lubię motoryzację, ale ze strzelaniem z wydechu po godz 22 to mógłby sobie odpuścić bo w ciągu dnia to już konkretnie napieprza a w nocy włosy dęba stają.

Kataranka twierdzisz, że środowisko jest nieodpowiednie do wychowania potomstwa, a Ty masz trójkę dzieci, domniemam, że mieszkasz w głuszy z dala od cywilizacji tak żeby żaden głupek pod oknami nie jeździł Ci jak wariat, a dzieci auto widują jak do miasta pojedziecie na niedzielną przejażdzkę?! To raczej Tobie przydałoby się poczytać o współżyciu w społeczeństwie, a idiotów drogowych należy tępić i ich zwolenników także.Kilkanaście lat temu taki idiota zabił na pasach 6 letnią wówczas siostrę mojego męża! On już chodzi po wolności, a jej już dawno nie ma na świecie, tępię zarówno kierowców idiotów jak i tych, którzy dają im na to pozwolenie na drodze i pochwalają takie zachowanie!

no zagłuszanie ciszy nocnej jest bezwzględnym wykroczeniem.

Jak tak komus przeszkadza i faktycznie takie stwarza zagrożenie to niech zglosi na milicje i po klopocie szkoda pisania czas do przejsc działania!
@De czy potrafisz przeczytac cos ze zrozumieniem ??

Coś dla @kataranka

\"Zachowania społeczne są bardzo szerokim pojęciem.
Można je zawęzić poprzez wyodrębnienie dwóch grup: zachowań prospołecznych i zachowań antyspołecznych.
Zachowania prospołeczne to zbiór aktywności ukierunkowanych na trwanie, zachowanie, bezpieczeństwo danej społeczności, na przynoszenie korzyści innym. Przykładem zachowania społecznego jest np. pomaganie potrzebującym czy oddawanie krwi.
Przeciwieństwem zachowań prospołecznych są zachowania antyspołeczne, mające na celu rozbicie danej społeczności, niszczenie więzi, np. poprzez dewastację otoczenia, w którym żyje dana społeczność. Przykładami może być wandalizm, agresywne zachowania wobec innych ludzi itd.\"

CO TO JEST ZACHOWANIE ASPOŁECZNE?
Jest to każda agresywna, zastraszająca lub destruktywna działalność, która szkodzi lub niszczy jakość życia innej osobie lub grupie osób. Crime and Disorder Act 1998 definiuje je jako „zachowanie w aspołeczny sposób, które spowodowało lub miało na celu spowodowanie prześladowania, trwogi lub cierpienia jednej lub więcej osób odrębnego domostwa”. Definicja ta obejmuje szeroki zakres egoistycznych i nieakceptowalnych zachowań, które mogą zagrażać jakości życia społeczeństwa. Określenia typu „uciążliwość”, „nieład”, „molestowanie” i „ignorancja” również są używane do opisu tego typu zachowania.
PRZYKŁADY
Hałaśliwe, awanturnicze zachowywanie się w spokojnych okolicach, miejscach publicznych lub środkach transportu. Nękanie, terroryzowanie i szantażowanie rówieśników, przechodniów, mieszkańców, współpracownikow. Homofobia – czyli nietolerancja wobec homosexualizmu. Przemoc w rodzinie, prześladowanie i dręczenie. Chamstwo. Zastraszanie. Grupowe przejmowanie przestrzeni publicznych, np. placów zabaw. Hałasowanie (nawet z własnych domów i ogrodów) w szczególności między godz. 23:00 a 07:00. Grożenie lub zaczepianie pod wpływem alkoholu (dotyczy panów, panie oraz młodzież). Niszczenie mienia, wandalizm, graffiti, zaśmiecanie, nielegalne wysypywanie śmieci. Niesprzątanie psich odchodów. Handel narkotykami i środkami odurzającymi, prostytucja. Włóczęgostwo, agresywne żebractwo, libacje alkoholowe, picie alkoholu na ulicy. Porzucanie samochodów, podpalanie pojazdów i mienia. Niebezpieczne używanie fajerwerków. Brawurowe, hałaśliwe prowadzenie pojazdów (samochodów, motorów, skuterów) oraz głośne słuchanie muzyki w samochodzie czy w domu. Lista oczywiscie jest długa...
ZACHOWANIE ASPOŁECZNE A SPOŁECZEŃSTWO
Zachowanie aspołeczne można ogólnie określić ,jako brak przynależności do obyczajów i norm społecznych, które pozwalają członkom społeczeństwa współistnieć pokojowo. Według niektórych badań, osoby z zaburzeniami zachowania aspołecznego są odpowiedzialne za około połowę wszystkich przestępstw, choć stanowią one tylko około 5% populacji. Jest to coraz większy problem dla nauczycieli. Eskalacja przemocy w szkołach jest zewnętrznym przejawem aspołecznych zachowań u dzieci. Często są one ofiarami przemocy lub są narażone na odziaływanie złych środowisk. Rodzice nie są konsekwentni w swoim działaniu. Dystans pomiędzy ulgowym traktowaniem, pobłażliwością, a nadmiernym karaniem zatarł się, powodując w dzieciach dezorientację i brak solidnych norm pomiedzy złym a dobrym zachowaniem. Większość najgorszych zbrodniarzy wykazywało wyraźne oznaki zachowań aspołecznych jako dzieci. Dziś rodzice są nawoływani do obserwowania oznak takiego stanu, aby można go było wczesnie wykryć i leczyć.
DLACZEGO TAK SIĘ DZIEJE?
Niestety zachowanie aspołeczne coraz częściej zaczyna być „normą” w nowoczesnym społeczeństwie. Istnieje wiele czynników, które zwiększają ryzyko zachowań aspołecznych. Im więcej ich jest, tym większe prawdopodobieństwo angażowania się w zachowania aspołeczne. Niewystarczające umiejętności rodzicielskie, słabe relacje rodzic -dziecko oraz historia trudnego dzieciństwa w rodzinie może łatwo doprowadzić do tego problemu. Również nieobecności w szkole, wykluczenia i niekwestionowane złe zachowanie. Życie w zaniedbanych obszarach o już i tak wysokim poziomie zachowań aspołecznych, brak poczucia wspólnoty. Istnieje też szereg indywidualnych czynników, takich jak nadużywanie narkotyków i alkoholu, alienacja lub zbyt wczesne zaangażowanie w aspołeczne towarzystwo.
ZGŁASZANIE ASPOŁECZNEGO ZACHOWANIA – JAKIE DZIAŁANIA MOGĄ BYĆ PODJĘTE?
Zachowaniom aspołecznym powinno się zapobiegać możliwie jak najszybciej, wtedy, gdy szkoda jest minimalna. Istnieje szereg działań wspierających, które mogą pomóc osobom i / lub ich rodzicom oraz rodzinom zmienić swoje zachowanie i umożliwić podjęcie próby opanowania niektórych z podstawowych problemów. Próby pomocy mogą być również podjęte przez szereg instytucji, np. policji lub władz lokalnych. Celem tego jest ochrona ofiar, świadków i społeczności oraz umożliwienie sprawcy zrozumienia konsekwencji swoich czynów i upewnienie się, że to zmieni. Środki, które mogą być wykorzystane przez policję i inne instytucje to np.: ostrzeżenia listowne, wywiady, umowy i porozumienia, mandaty i kary za zakłócanie porządku (PND), nakazy rodzicielskie, przejęcie wynajmowanego mieszkania przez jego właściciela.
Jeżeli widzisz zachowanie aspołeczne, zgłoś to. Jeśli jest to problem w twojej okolicy, wiele możesz zrobić, aby pomóc położyć temu kres. Przede wszystkim należy rozmawiać z sąsiadami, aby dowiedzieć się, czy oni są narażeni na to samo. Jeśli czujesz, że można znaleźć sposób, aby porozmawiać z osobą sprawiającą problem, zrób to. Ktoś może nie rozumieć, jaki ma wpływ na ciebie jego poczynanie. Można też zgłosić problem do władz lokalnych (koordynatora od antyspołecznego zachowania), skontaktować się z lokalną policją, powiadomić właściciela lokalu (landlorda) lub stowarzyszenie mieszkańców.
Jeśli sytuacja wymaga natychmiastowej interwencji (zagrożenie życia lub zdrowia) dzwoń na 999 lub 112 z telefonu komórkowego.

...a może najłatwiej i najlepiej zrobić zdjęcie, lub spisać numery i się przejść na policję???

Pjotr

Takich wiejski \"frogów\" pełno pod bursą na Kopernika

Jeden nawet do ropuchy podobny, bo w zielonym audi

Nie brakuje takich to fakt. Trzeba mieć oczy dookoła.

nic na to ne poradzisz

Co do kierowcy z seata zgodzę się że to jakiś wariat widze go często na mieście.
Wiem że młodzi kierowcy stwarzają zagrożenie ale żeby instruktorzy nauki jazdy jeździli jak wariaci. Dwa razy miałam sytuacje po której byłam oburzona jak niebieski samochód nauki jazdy wyprzedzał mnie z dużą prędkością w mieście.
Nie miał co prawda znaczka L na dachu ale był to fiat taki jak jeżdzą kursanci.
Jeżeli widzi sie takie zachowania trzeba zgłaszać je odrazu na policje co i ja bede teraz czynić po takich incydentach.

macie tutaj swojego froga: facebook.com/profile.php?id=100001608296795

Oscar30

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org