poniedziałek, 12 maja 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Łucznictwo w Łomży?

Witam,

Czy w Łomży istnieje jakakolwiek sekcja łucznictwa? Bądź myślistwa łuczniczego? Wiem tylko, że w naszym chorym kraju nie można polować w lasach z łukiem bądź kuszą, ale z bronią palną jak najbardziej...
Czy na tym forum jest osoba, która zna się na osprzęcie łuczniczym itp?

No pain, no gain.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Łucznictwo w Łomży?

nie istnieje żadna sekcja łucznicza.

nightmare- a jak by wszyscy tak polowali w lasach by zostało coś tej zwierzyny??
szanuj życie.......chyba paweł p...

Sportowy czy tradycyjny? W tradycyjnym Łomżyniacy mają trochę sukcesów, sporo strzelaliśmy swego czasu. Długie, wschodnie, krymki, refleksy. Obecnie zostały tylko wydeptane ścieżki na fortach i podziurawiony nasyp.

Kiedyś myślistwo było głównym sposobem pozyskiwania żywności, a i tak zwierząt było coraz więcej. Teraz myśliwych w Polsce jest około 10000 z czego AKTYWNYCH może 1/3 z tej liczby. Do spadającej liczby zwierzyny przyczyniają się przede wszystkim kłusownicy i zanieczyszczenia, a nie myśliwi.

No pain, no gain.

nightmare -to było kiedyś. Kiedyś nie było kłusownictwa. A co nie masz co jeść że
chcesz na dzikie zwierzęta polować??

Logicznym jest ze gdyby pozwolono na polowania łukiem
to tAAAcy mysliwi wiecej by narobili szkody niz porzytku.
Pomyslcie jak duzo zwierzyny byloby poranionej a nie ubitej?
Tak mniejsze sa szanse zeby ofiara sie meczyla.

Nightmare, nie odpowiedziałeś czy interesuje Cię łucznictwo sportowe czy tradycyjne. Od razu mówię że nie polujemy i nie polowaliśmy z użyciem łuku.

Arrow Łomża

Raczej chodzi mi o łucznictwo sportowe, ze względu na większy wybór sprzętu. Ponadto łuki bloczkowe najczęściej są wykorzystywane do polowań, aczkolwiek pozostanie mi chyba jedynie tarcza ze względu na zakaz polowań łukiem w Polsce.

No pain, no gain.

"Kiedyś myślistwo było głównym sposobem pozyskiwania żywności, a i tak zwierząt było coraz więcej. Teraz myśliwych w Polsce jest około 10000 z czego AKTYWNYCH może 1/3 z tej liczby. Do spadającej liczby zwierzyny przyczyniają się przede wszystkim kłusownicy i zanieczyszczenia, a nie myśliwi."

to jeszcze warto dowalić zwierzynie i w ogóle wyczyścić lasy z niej...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

nieruchomości
Do wynajęcia ogrzewana hala 500 m2 z węzłem sanitarnym, rampą załadowczą pod produkcję, magazyn itp z dużym przydziałem mocy. Aleja Legionów niedaleko Farbexu. Konkurencyjna cena.
tel. 509094086
usługi
Usługi remontowo - wykończeniowe od A do Z. Łazienki, glazura, terakota, malowanie, szpachlowanie, tynki, parkiety, konstrukcje i wiele innych. Wieloletnie doświadczenie, dokładność.
tel. 536065419
usługi
Prace ogrodnicze, koszenie trawy, przycinanie drzewek ozdobnych, owocowych. Sadzenie krzewów, wycinka krzaków, wywóz gruzu, startych mebli. Malowanie ogrodzeń, altan.
tel. 500590581
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org