środa, 07 maja 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rozrywki pracowników szpitala

Szpital podobno tonie w długach, brakuje pieniędzy na leczenie pacjentów, a pracownicy jeżdżą sobie na ekskluzywne zakładowe wycieczki zagraniczne

Kore

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Rozrywki pracowników szpitala

Zakładowe wycieczki?To nie te czasy-chyba że w prywatnych firmach!W szpitalu,tam nawet socjalnego dla pracowników nie ma(np,paczki dla dzieci,talony-Zapomnij!)!Koleżanka pracuje w szpitalu,więc ten temat to chyba żart!

Myślałem, że temat dotyczy wyścigów czyściochami po korytarzach albo zabawy w chowanego ;)

Czy wiesz co to jest Fundusz Socjalny?
Każdemu pracownikowi jest potrącana składka z comiesięcznej wypłaty przez cały rok ,z tego funduszu są właśnie wycieczki.
Zazdrościsz im?Cały rok zapierda lają za minimum socjalne.
Za te wycieczki,,ekskluzywne,, jak to napisałeś -płacą pracownicy a nie szpital.

br1

pracownicy powinni byc dopingowani przez zaklad pracy w taki czy inny sposob

od kiedy to się nazywa eksluzywne wycieczki zagraniczne-ja sam za nią zapłacisz to i owszem!Może jest jakiś zwrot tak jak w innym zakładach-wczasy pod gruszą z socjalnego,ale to pewnie kwota 400zł.Zastanów sie co piszesz,jedż sam!Też może dostaniesz 400zł zwrotu za wycieczkę zagraniczną,no chyba że znajdziesz tak tanią-Kore_Demeter?to daj i mi znać też pojadę!!!

Po pierwsze - fundusz socjalny nie pochodzi ze składek pracowniczych, przynajmniej nie w szpitalu - pochodzi z pieniędzy wypłacanych przez NFZ.
Po drugie - dopłaty do wyjazdów sięgają do 50%, więc nie są małe.
Po trzecie - nie korzystają z nich wcale ciężko pracujący fizyczni - bo ich nawet na mały wkład własny nie stać, tylko kadra kierownicza różnego szczebla.
W sytuacji, kiedy firma ma rosnące długi, a pacjenci czekają w wielomiesięcznych kolejkach na wizyty i badania - taki sposób wydatkowania NFZ-owskich pieniędzy nie wydaje się rozsądny i sprawiedliwy.

Kore

Puknij się w łeb Kore_ Demeter ! Poczytaj sobie najpierw o funduszu socjalnym, a potem będziesz zabierał głos . Widać, że nie masz o tym pojęcia . Wstyd takie rzeczy pisać, zazdrośniku jeden .

Kore_Demeter nie pisz bzdur że z NFZ/tu są fundowane wycieczki . Wycieczki i zagraniczne włajaże, bonusy fundują koncerny farmaceutyczne. TO JEST ZACHETA ŻEBY LEKAŻ WYPISYWAŁ NA RECEPCIE G>>NO REKLAMOWANE W TV.

Rondo
ja żem też myślał,że w temacie będzie o seansach spirytystycznych w kostnicy,albo o tatułowaniu pleców nieboszczykom,a tu lipa....:-(

nie mogę powiedzieć,że nie wiem
ale wiem,że powiedzieć nie mogę

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Prace ogrodnicze, koszenie trawy, przycinanie drzewek ozdobnych, owocowych. Sadzenie krzewów, wycinka krzaków, wywóz gruzu, startych mebli. Malowanie ogrodzeń, altan.
tel. 500590581
usługi
Wycinka drzew, pielęgnacja drzew trudnych. Podnośnik koszowy, technika alpinistyczna, wynajem podnośnika, prace instalacyjne i remontowe na wysokości. Frezowanie pni drzew do 30 cm poniżej poziomu gruntu. Usługi rębakiem do gałęzi. Faktura.
tel. 698727998
praca
Zatrudnimy samodzielnych instalatorów do wykonywania prac hydraulicznych, klimatyzacyjnych oraz wentylacyjnych. Wymagane prawo jazdy kat. B.
tel. 664233004
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org