wtorek, 13 maja 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kto był na wyciągu narciarskim w Rybnie?

Witam

Chciałbym poznać opinie, spostrzeżenia osób, które były na wyciągu narciarskim w Rybnie?

Może ktoś ma zdjęcia z stamtąd - mile widziane na forum.

..:: Nomex ::..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kto był na wyciągu narciarskim w Rybnie?

troche drogo :/

Slyszalem ze tam duzo warszawiakow przyjezdza.

Grzegorz

Zobacz wczesniejsze tematy sa zdiecia !

Ja bylem... Zalosna sprawa.. Chcialbym zeby taki interes sie u nas rozwinal, ale nie na tamtym terenie... Spadek jest duzo za maly i trzeba sie kijkami odpychac... Wyciag do tego jest niebezpieczny, bo moze zrobic krzywde osobom korzystajacym z niego.
NA muszli juz mi sie lepiej na workach zjezdzalo niz w rybnie na nartach..
:))))

Ja wczoraj tam 4 bite godziny na desce jeździłem i nie narzekam. Stok płaski, dobry dla uczących się.

Podobno jeśli będą odpowiednie pozwolenia to stok będzie za rok podniesiony o 10 metrów.

Jeśli ktoś szuka wysokich gór niech jedzie na południe Polski- jak za daleko to do Gołdapii.

Nie wiem jak można porównać jazdę na nartach do zjeżdżania na workach...

Są już armatki śnieżne i działa wypożyczalnia sprzętu. Sprawa cały czas rozwija się, wplanach jest jeszcze karczma, gdzie będzie można posilić się. Właściciel ma wiele pomysłów, które zamierza stopniowo wprowadzić w życie. Za rok ma być dużo lepiej. Powodzenia.

czesław

Czesław. Mam pytanie co do cen i jakości wypożyczanego sprzętu. Jak to się przedstawia?

Przydalby sie jeszcze jakis chocby 30letni ratrak zeby ten snieg na stoku troche poprawic.

cennik... pon-pt aktualnie jest znizka o 5zl wiec ceny za 3,5-4 godz zjazdu wachaja sie od17-20 zl (wyciag czynny od godz 13) w weekend jest juz troche drozej bo za karnety trzeba zaplacic 25-30zl i wyciag dziala od samego rana

Zocha

A jak ceny sprzętu? (narty, buty)

Jak dla mnie bomba!!! naprawdę można być dumnym, że pod Łomża jest coś takiego. za sprzęt się płaci podwójną cenę biletu (czyli 20-30 zł x 2)

Częściowo wyręczyła mnie w odpowiedzi Zocha. Więcej informacji można uzyskać w biurze stacji tel. o862190070, lub pod nr 0608526676, informacja z ulotki.

czesław

Autor: *fLoorek* (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-02-06 16:00

Ja wczoraj tam 4 bite godziny na desce jeździłem i nie narzekam. Stok płaski, dobry dla uczących się.

Podobno jeśli będą odpowiednie pozwolenia to stok będzie za rok podniesiony o 10 metrów.

Jeśli ktoś szuka wysokich gór niech jedzie na południe Polski- jak za daleko to do Gołdapii.

Nie wiem jak można porównać jazdę na nartach do zjeżdżania na workach... "

Nie no dla poczatkujacych moze bomba.. Ja sam super extra nie jezdze a stok dwa razy z dwoch stron tylem zjechalem az do samego wyciagu.. w polowie trzeba sie odpychac i znowu mozna zjechac "dosyc" powoli..
Jade 19 do Malych cichych takze spoko czacha
Gdyby podniesli jeszcze o 10 m. i cos zrobili z wyciagiem to juz by bylo naprawde profesjonalnie :)
jakis bar to podstawowa sprawa, takze nie wspominam..
patrze ze wlasciciel dobrze kombinuje.. za rok stok o 25 m wyzszy, orczyk, albo krzesla, grzance i oscypki na miejscu :))

Dziś odwiedziłem Rybno. W wypożyczalni brak desek, tylko narty, a oto troche dziwny regulamin (zamiast 200 zł można zosatwić np. dowód rejestracyjny samochodu):

Cennik karnetów ze sprzętem, bez sprzętu połowa ceny:

Rzut finezyjnym okiem projektanta biletu na trasy. Osobiście spodobała mi się ta czerwona, a żółta jest bardzo dobra dla początkujących:

Ogólnie stok niezły. Stoi armatka więc śniegu nie powinno zabraknąć. Brakuje głośników i muzyki w tle ale myśle że właściciel to poprawi :]

Wadolek pozdrow Stok w Malym Cichym od ekipy z Lomzy :),

Wkońcu jakieś konkrety !

Dzięki za informacje.

..:: Nomex ::..

Autor: SN4P (---.lomza.sdi.tpnet.pl)
Data: 13-02-06 19:56

Wadolek pozdrow Stok w Malym Cichym od ekipy z Lomzy :),

SN4P

Masz jak w banku !!
Bedzie nas widac .. i slychac :))))
pozdro

Regulamin wydawania sprzętu (ortografia!) mnie powalił. ROTFL !
Oznaczenie tras też jest bardzo nowatorskie. Z trasą żółtą jeszcze się nigdy nie spotkałam.
Wadolek pozdrów tę oślą łączkę w Małym Cichym i wszystkich Żegleni i Pawlikowskich.
Cholera, te Rybno tak blisko, a jeszcze tam nie zjechałam ani razu. Zawsze coś...
Żeby to człowiek do tyrki nie musiał chodzić.
Trzeba deseczki na parapet zamienić, to może trochę funu z jazdy będzie. Najważniejsze, że jest miejsce, gdzie można spędzić czas zamiast przewalać się po kanapach oglądając siódmy serial, czy mam rację ?
A przecież nie od razu Kraków zbudowano, pomalutku, gość się rozkręci.
Z tego, co wiem to sporo samochodów z obcymi rejestracjami przybywa - Warszawa, Białystok itp.
Tylko łomżyniacy jak zwylkle zrzędzą. Ale taki tu już naród na tej wiosce.
Pozdrawiam

Spoko - byłem w sobotę ok. 19... ...było ok. 8 samochodów z Łomży, jeden z Grajewa, jeden z Ostrołęki i dwa których nie potrafiłem zidentyfikować.... w każdym pewnie z 2 osoby.... trochę ludzi jeździło....

...dzieje się - i to jest najważniejsze!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

ej ej. Byłam w Rybnie i w małym cichym. Tak napradwe to niczym to się nie rózni prócz tego że w Małym Cichym jest głosno i jest to przereklamowane. Płasssssssssskooooooooooooooo.

...Jeśli musisz w coś uwierzyc, uwierz w miłosc...

abuuuuahahahaha
wes wogole co Ty pierdzisz? :))))
niczym sie nie rozni... o co za bach:PP
lukaj na to:

http://narty.onet.pl/344889,kamery.html

Wyciag krzeselkowy, trzy bary, szkolka, masa instruktorow, czytniki magnetyczne, duuuuuuzo wieksza gora..
jedyne co podobne to moze ceny :))) Pffffff
P.S. nie bylas chyba w tych malych cichych :P

bylam sam tam dwa wyciagi. Jeden krzesełkowy jest. Są ogromne koliki. Jak byłam stok byl zle przygotowany. To co go rozni to długosc i minimalnie kat nachylenia.
Trochje lepiej jest w małych cichych, ale nie ma sie czym podniecac!

...Jeśli musisz w coś uwierzyc, uwierz w miłosc...

Chętnie bym się tam wybrała. W życiu na nartach nie jeździłam a dla początkującego to napewno idealne miejsce.

drogo z deczka :P

ja bylem moje wrazenia takie sobie;/ goreczka mala, wyciag taki sobie. nawet dobrze rozpedzic sie nie mozna a ceny zdeczka jednak za wysokie:( no coz to w koncu nie sa gory wiec co mozna oczekiwac od podlasia.

djdylu: jakie PODLASIE???

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

WŁAsnie!!!! jakie podlasie???? PÓŁNOCNO-WSCHODNIE MAZOWSZE!!!! :P

Tor do qr.y nedzy jakie polnocno-wschodnie mazowsze???????? granice wojewodztw sobie pozmieniales na swojej mapie czy co

Granice województw swoją drogą, a tożsamość swoją. 99 % Łomżyniaków uważa podobnie jak ja. A jak Ty uważasz, że jesteś z podlasia to kup se koło i pier... się w czoło!!!

a co ty myslisz ze teraz kazdy kto ma zamiar cokolwiek napisac o nas lomzyniakch bedzie sudiowal historie i patrzyl skad my sie wywodzimy???? obecnie nalezymy do wojewodztwa podlaskiego i jestesmy podlasianinami i czy to sie tobie podoba czy nie

kto jest ten jest...a z nieprawdą trzeba walczyć, a nie się na nią godzić!!! Z tym, Łomża jest w woj.podlaskim niestety trzeba się pogodzić, ale nie z tym, że jest na podlasiu!!!!

Racja, Tor. Co za głupoty niektórzy tu wygadują. Co za ignorancja, i to nawet wśród ludzi z Łomży.

Uderzenie lawiny w Rybnie! :)
http://video.google.com/videoplay?docid=4413492522284037793&q=Rybno

Niedziela (piękne tam widoczki są):

Wtorek:

dwadzieścia lat temu jeździłem na nartach po raz drugi w życiu - skończyło się połamaniem nogi w kolanie

w niedzielę przełamałem "potwora", a wtorek zrobiłem powtórkę i nic mi się nie stało...

...jak ten stok będzie już dla mnie za mały dam znać - ale na razie się nie zanosi! :D

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Tu macie więcej informacji:

http://www.rybno.pl/

Kefas, z tego, co widzę, to masz stare narty. Spróbuj pojeździć na taliowanych, a zobaczysz, że o niebo łatwiej. Te narty jeżdżą same, skręcają same. Po jednym dniu będziesz zaawansowanym narciarzem, zobaczysz.

Hehe.. kefas fajnie na koniec sniegu sprobowal

" Spróbuj pojeździć na taliowanych, a zobaczysz, że o niebo łatwiej. Te narty jeżdżą same, skręcają same. "

I nie sluchaj stary zeby brac te samojezdne narty, bo bedziesz chcial gdzies pojechac, skrecic a one pojada sobie w inna manke, tam gdzie im pasuje :)))

A Ty Wadolek czasem nie lubisz pojechać sobie w nieznane? Tam, gdzie Cię oczy ( lub narty ) poniosą?
Pozdrowionka

A no lubie :)) I oprocz weekendow to zdarza mi sie tak poniesc w ciagu tygodnia rowniez.. :) .. Dobrze ze post nastal.. Moze dobrze mi to zrobi :)

Stoczek, bo nie nazwałbym tego stokiem w Rybnie jest ok dla początkujących, którzye chcą się dopiero uczyć jeździć na nartach czy desce. Bo dla bardziej wymagających, to nie jest to. No i trochę drogo. 30zł za sprzęt plus 30zł za 3 godziny jazdy, to żadna rewelacja. Ale jak na nasze tereny, może być :) Dużo Warszawiaków i innych :)

Ciekawe czy są jakies plany rozbudowy tej góreczki ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Zakład Kamieniarski, producent pomników, nagrobków z kamienia naturalnego: granit. Wykonujemy solidnie, niedrogo i bardzo ładnie. Stara Łomża p/szosie ul. Górna 8a, www.kamieniarstwo.lomza.pl
tel. 694906114
nieruchomości
Do sprzedania 3x działki pod budowę na istniejącym osiedlu domków jednorodzinnych. Atrakcyjny teren Jeziorko ul. Sosnowa wym. 21x30 m2. Cena ok. 74 500 zł do małej negocjacji.
tel. 664366824
usługi
Hydraulik z doświadczeniem podejmie się wszelkich awarii po godzinie 17 , także w godzinach nocnych 7 dni w tygodniu oraz święta.
tel. 517039499
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org