niedziela, 24 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kto był na wyciągu narciarskim w Rybnie?

Witam

Chciałbym poznać opinie, spostrzeżenia osób, które były na wyciągu narciarskim w Rybnie?

Może ktoś ma zdjęcia z stamtąd - mile widziane na forum.

..:: Nomex ::..

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kto był na wyciągu narciarskim w Rybnie?

troche drogo :/

Slyszalem ze tam duzo warszawiakow przyjezdza.

Grzegorz

Zobacz wczesniejsze tematy sa zdiecia !

Ja bylem... Zalosna sprawa.. Chcialbym zeby taki interes sie u nas rozwinal, ale nie na tamtym terenie... Spadek jest duzo za maly i trzeba sie kijkami odpychac... Wyciag do tego jest niebezpieczny, bo moze zrobic krzywde osobom korzystajacym z niego.
NA muszli juz mi sie lepiej na workach zjezdzalo niz w rybnie na nartach..
:))))

Ja wczoraj tam 4 bite godziny na desce jeździłem i nie narzekam. Stok płaski, dobry dla uczących się.

Podobno jeśli będą odpowiednie pozwolenia to stok będzie za rok podniesiony o 10 metrów.

Jeśli ktoś szuka wysokich gór niech jedzie na południe Polski- jak za daleko to do Gołdapii.

Nie wiem jak można porównać jazdę na nartach do zjeżdżania na workach...

Są już armatki śnieżne i działa wypożyczalnia sprzętu. Sprawa cały czas rozwija się, wplanach jest jeszcze karczma, gdzie będzie można posilić się. Właściciel ma wiele pomysłów, które zamierza stopniowo wprowadzić w życie. Za rok ma być dużo lepiej. Powodzenia.

czesław

Czesław. Mam pytanie co do cen i jakości wypożyczanego sprzętu. Jak to się przedstawia?

Przydalby sie jeszcze jakis chocby 30letni ratrak zeby ten snieg na stoku troche poprawic.

cennik... pon-pt aktualnie jest znizka o 5zl wiec ceny za 3,5-4 godz zjazdu wachaja sie od17-20 zl (wyciag czynny od godz 13) w weekend jest juz troche drozej bo za karnety trzeba zaplacic 25-30zl i wyciag dziala od samego rana

Zocha

A jak ceny sprzętu? (narty, buty)

Jak dla mnie bomba!!! naprawdę można być dumnym, że pod Łomża jest coś takiego. za sprzęt się płaci podwójną cenę biletu (czyli 20-30 zł x 2)

Częściowo wyręczyła mnie w odpowiedzi Zocha. Więcej informacji można uzyskać w biurze stacji tel. o862190070, lub pod nr 0608526676, informacja z ulotki.

czesław

Autor: *fLoorek* (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 12-02-06 16:00

Ja wczoraj tam 4 bite godziny na desce jeździłem i nie narzekam. Stok płaski, dobry dla uczących się.

Podobno jeśli będą odpowiednie pozwolenia to stok będzie za rok podniesiony o 10 metrów.

Jeśli ktoś szuka wysokich gór niech jedzie na południe Polski- jak za daleko to do Gołdapii.

Nie wiem jak można porównać jazdę na nartach do zjeżdżania na workach... "

Nie no dla poczatkujacych moze bomba.. Ja sam super extra nie jezdze a stok dwa razy z dwoch stron tylem zjechalem az do samego wyciagu.. w polowie trzeba sie odpychac i znowu mozna zjechac "dosyc" powoli..
Jade 19 do Malych cichych takze spoko czacha
Gdyby podniesli jeszcze o 10 m. i cos zrobili z wyciagiem to juz by bylo naprawde profesjonalnie :)
jakis bar to podstawowa sprawa, takze nie wspominam..
patrze ze wlasciciel dobrze kombinuje.. za rok stok o 25 m wyzszy, orczyk, albo krzesla, grzance i oscypki na miejscu :))

Dziś odwiedziłem Rybno. W wypożyczalni brak desek, tylko narty, a oto troche dziwny regulamin (zamiast 200 zł można zosatwić np. dowód rejestracyjny samochodu):

Cennik karnetów ze sprzętem, bez sprzętu połowa ceny:

Rzut finezyjnym okiem projektanta biletu na trasy. Osobiście spodobała mi się ta czerwona, a żółta jest bardzo dobra dla początkujących:

Ogólnie stok niezły. Stoi armatka więc śniegu nie powinno zabraknąć. Brakuje głośników i muzyki w tle ale myśle że właściciel to poprawi :]

Wadolek pozdrow Stok w Malym Cichym od ekipy z Lomzy :),

Wkońcu jakieś konkrety !

Dzięki za informacje.

..:: Nomex ::..

Autor: SN4P (---.lomza.sdi.tpnet.pl)
Data: 13-02-06 19:56

Wadolek pozdrow Stok w Malym Cichym od ekipy z Lomzy :),

SN4P

Masz jak w banku !!
Bedzie nas widac .. i slychac :))))
pozdro

Regulamin wydawania sprzętu (ortografia!) mnie powalił. ROTFL !
Oznaczenie tras też jest bardzo nowatorskie. Z trasą żółtą jeszcze się nigdy nie spotkałam.
Wadolek pozdrów tę oślą łączkę w Małym Cichym i wszystkich Żegleni i Pawlikowskich.
Cholera, te Rybno tak blisko, a jeszcze tam nie zjechałam ani razu. Zawsze coś...
Żeby to człowiek do tyrki nie musiał chodzić.
Trzeba deseczki na parapet zamienić, to może trochę funu z jazdy będzie. Najważniejsze, że jest miejsce, gdzie można spędzić czas zamiast przewalać się po kanapach oglądając siódmy serial, czy mam rację ?
A przecież nie od razu Kraków zbudowano, pomalutku, gość się rozkręci.
Z tego, co wiem to sporo samochodów z obcymi rejestracjami przybywa - Warszawa, Białystok itp.
Tylko łomżyniacy jak zwylkle zrzędzą. Ale taki tu już naród na tej wiosce.
Pozdrawiam

Spoko - byłem w sobotę ok. 19... ...było ok. 8 samochodów z Łomży, jeden z Grajewa, jeden z Ostrołęki i dwa których nie potrafiłem zidentyfikować.... w każdym pewnie z 2 osoby.... trochę ludzi jeździło....

...dzieje się - i to jest najważniejsze!

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

ej ej. Byłam w Rybnie i w małym cichym. Tak napradwe to niczym to się nie rózni prócz tego że w Małym Cichym jest głosno i jest to przereklamowane. Płasssssssssskooooooooooooooo.

...Jeśli musisz w coś uwierzyc, uwierz w miłosc...

abuuuuahahahaha
wes wogole co Ty pierdzisz? :))))
niczym sie nie rozni... o co za bach:PP
lukaj na to:

http://narty.onet.pl/344889,kamery.html

Wyciag krzeselkowy, trzy bary, szkolka, masa instruktorow, czytniki magnetyczne, duuuuuuzo wieksza gora..
jedyne co podobne to moze ceny :))) Pffffff
P.S. nie bylas chyba w tych malych cichych :P

bylam sam tam dwa wyciagi. Jeden krzesełkowy jest. Są ogromne koliki. Jak byłam stok byl zle przygotowany. To co go rozni to długosc i minimalnie kat nachylenia.
Trochje lepiej jest w małych cichych, ale nie ma sie czym podniecac!

...Jeśli musisz w coś uwierzyc, uwierz w miłosc...

Chętnie bym się tam wybrała. W życiu na nartach nie jeździłam a dla początkującego to napewno idealne miejsce.

drogo z deczka :P

ja bylem moje wrazenia takie sobie;/ goreczka mala, wyciag taki sobie. nawet dobrze rozpedzic sie nie mozna a ceny zdeczka jednak za wysokie:( no coz to w koncu nie sa gory wiec co mozna oczekiwac od podlasia.

djdylu: jakie PODLASIE???

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

WŁAsnie!!!! jakie podlasie???? PÓŁNOCNO-WSCHODNIE MAZOWSZE!!!! :P

Tor do qr.y nedzy jakie polnocno-wschodnie mazowsze???????? granice wojewodztw sobie pozmieniales na swojej mapie czy co

Granice województw swoją drogą, a tożsamość swoją. 99 % Łomżyniaków uważa podobnie jak ja. A jak Ty uważasz, że jesteś z podlasia to kup se koło i pier... się w czoło!!!

a co ty myslisz ze teraz kazdy kto ma zamiar cokolwiek napisac o nas lomzyniakch bedzie sudiowal historie i patrzyl skad my sie wywodzimy???? obecnie nalezymy do wojewodztwa podlaskiego i jestesmy podlasianinami i czy to sie tobie podoba czy nie

kto jest ten jest...a z nieprawdą trzeba walczyć, a nie się na nią godzić!!! Z tym, Łomża jest w woj.podlaskim niestety trzeba się pogodzić, ale nie z tym, że jest na podlasiu!!!!

Racja, Tor. Co za głupoty niektórzy tu wygadują. Co za ignorancja, i to nawet wśród ludzi z Łomży.

Uderzenie lawiny w Rybnie! :)
http://video.google.com/videoplay?docid=4413492522284037793&q=Rybno

Niedziela (piękne tam widoczki są):

Wtorek:

dwadzieścia lat temu jeździłem na nartach po raz drugi w życiu - skończyło się połamaniem nogi w kolanie

w niedzielę przełamałem "potwora", a wtorek zrobiłem powtórkę i nic mi się nie stało...

...jak ten stok będzie już dla mnie za mały dam znać - ale na razie się nie zanosi! :D

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć

Tu macie więcej informacji:

http://www.rybno.pl/

Kefas, z tego, co widzę, to masz stare narty. Spróbuj pojeździć na taliowanych, a zobaczysz, że o niebo łatwiej. Te narty jeżdżą same, skręcają same. Po jednym dniu będziesz zaawansowanym narciarzem, zobaczysz.

Hehe.. kefas fajnie na koniec sniegu sprobowal

" Spróbuj pojeździć na taliowanych, a zobaczysz, że o niebo łatwiej. Te narty jeżdżą same, skręcają same. "

I nie sluchaj stary zeby brac te samojezdne narty, bo bedziesz chcial gdzies pojechac, skrecic a one pojada sobie w inna manke, tam gdzie im pasuje :)))

A Ty Wadolek czasem nie lubisz pojechać sobie w nieznane? Tam, gdzie Cię oczy ( lub narty ) poniosą?
Pozdrowionka

A no lubie :)) I oprocz weekendow to zdarza mi sie tak poniesc w ciagu tygodnia rowniez.. :) .. Dobrze ze post nastal.. Moze dobrze mi to zrobi :)

Stoczek, bo nie nazwałbym tego stokiem w Rybnie jest ok dla początkujących, którzye chcą się dopiero uczyć jeździć na nartach czy desce. Bo dla bardziej wymagających, to nie jest to. No i trochę drogo. 30zł za sprzęt plus 30zł za 3 godziny jazdy, to żadna rewelacja. Ale jak na nasze tereny, może być :) Dużo Warszawiaków i innych :)

Ciekawe czy są jakies plany rozbudowy tej góreczki ?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org