wtorek, 10 czerwca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
KNC NIERUCHOMOŚCI

Witam. Czy ktoś zawierał umowę z tym biurem nieruchomości? Można mu zaufać? Prosiłbym o jakieś info. pzdr

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: KNC NIERUCHOMOŚCI

a co kupujesz dom?

Miałem do czynienia z Tytanem i powiem tak kultura i fachowość ale trzeba mieć swój rozum i nie zapominać, że to są pośrednicy i z tego żyją więc zawsze można zapytać o jakieś upusty na ich prowizji- niechętnie ale jednak możliwe oraz o upustu na cenie nieruchomości. Życzę powodzenia

bigi2004

w Lomzy obojetnie jakie biuro nieruchomosci niepotrafi sprzedac domu ani mieszkania,pod jednym warunkiem jesli dom kosztuje 500000 tys zl to za 200000 uda sie moze sprzedac,ale to nie w dzisiejszych czasach,dzis i za 150000 tys zl bys niesprzedal , nieruchomosci leca na leb na szyje,bedzie jeszcze taniej poczekajmy pare miesiecy.

wpm może i nieruchomości tanieją ale u nas nie brakuje ludzi co za klocka chcą pół bańki;/ tylko skąd zwykły pracujący krajanin ma wziąć wypłatę i odłożyć lub wziąć kredyt na taką kwotę? a ceny nieruchomości stoją sztywno i moim zdaniem przyjdzie nam dłużej poczekać zanim spadną, bo do ludzi nie dotrze, że nikt im tyle nie da co chcą. Tak samo jak z lokalami na Starym Rynku powoli pustoszeją a właściciele dalej chcą ponad 2 tys na miesiąc

bigi2004

nieruchomość to musi być na miarę, z mediami wszystkimi, z kawałkiem działki, z łatwym dostępem, blisko drogi, wszędzie blisko, w dobrej dzielnicy i zależnie od potrzeby w metrażu, w stylu klasyczny, a nie jakiś dworek i 10 sypialni, tego nikt nie kupi

oczywiście mówię o Łomży

oremi,masz racje ceny musza byc realne,do zarobkow,zobaczmy jak jest w swiecie?np prawie kazdy w Europie zarabia 2000 tys euro netto,mieszkania tam kosztuja w duzych miastach do 100000 tys euro,mam na mysli luxusowe mieszkania,bo na peryferiach miasta kupisz juz za 30-40 tys euro,i to jest realne.W Polsce(LOMZY) mieszkanie kosztuje 200000 tys zl i zarabiamy 2000 tys zl netto takie same jak na zaczodzie,a to oznacza ze w naszym kraju mieszkania i domy sa o 50%za drogie,ot i cala filozofia.

wpm, "na zachodzie, tam kosztuja w duzych miastach do 100000 tys euro,mam na mysli luxusowe mieszkania" ogarnij się... w każdym temacie o nieruchomościach piszesz że jest za drogo, próbujesz zaklinać rzeczywistość... Wszędzie na świecie tak jest, że nie każdego stać na własny dom czy mieszkanie. A w Łomży ceny stoją od lat bo jest równowaga popytu do podaży i nie sądzę żeby to się zmieniło.

OjciecR co ty taki zawsze przeciwny jestes,troszke znam sie na cenach,i wiem ile gdzie co kosztuje,a Ty masz nieruchomosci czy co?ze zawsze sie unosisz,wiesz dobrze o tym ze w Lomzy ceny sa z kosmosu wziete,pozatym mam juz dom,pobudowalem,kupilem dzialke itd,i wiem ile kosztuje budowa domu w Lomzy,tylko ci pseudo biznesmeni chca o 70%wiecej za to co nie jest warte.

Bo to Polska właśnie :):):):)

maruda,fajnie to ujeles bo to Polska wlasnie, heheheheeh to znaczy ze tu i pszczoly wieksze tak?hehehe

wpm, skoro masz dom to chcesz aby był mniej warty? czegoś tu nie rozumiem... troszkę się ośmieszasz...

wpm, po raz kolejny wykazujesz się nieznajomością cen na rynku a z uporem maniaka chcesz zaszczepić swoje racje!

http://www.youtube.com/watch?v=s8hSBU7qz6g

megan,ja chetnie kupie jeszcze 1 dom ale cena musi byc dostepna.

wpm, ciągle konfabulujesz :

Autor: wpm (---.dip.t-dialin.net)
Data: 07-02-12 13:19
…to ze jestem kobieta .... - " pobudowalem,kupilem "
Data: 07-02-12 13:19
…to ze jestem kobieta to nieznaczy ze niewiem do czego sluza tabletki,pewnie ze biare jesli chce byc pewna ze nic mi sie niestanie jesli bede miala stosunek z nieznanym facetem…..

Data: 04-02-12 12:14
a ja mysle ze Lomzynskie ceny sa z kosmosu wzięte…… Lomza to zadupie cywilizacji……moim zdaniem mieszkanie 1500zlm2 dom 1000zlm2 to juz bebechy i taka cene mozna z bolem serca jeszcze zaplacic

Data: 26-10-11 11:58
twz bym kupil ale max 1500 zl m2 inaczej sie nieoplaca kupno mieszkania,przeplacamy o 50-60% i tego mieszkania niesprzedamy w tej cenie nawet za 10 lat

Zastanawiam się, czy mam się śmiać czy płakać wpm, nie mam czasu na to by poszperać w archiwach by przytoczyć Twoje wypowiedzi, ale domek chętnie kupisz dając 1000 za meterek, garaż wyceniasz po 2 kółeczka również, ale o ile pamięć mnie nie myli to wiesz ile to wszystko kosztuje bo budowałeś już kwadracik, wiec się może zastanów nad logiką wypowiedzi.

ooooo dzięki ZS to jeszcze nie te cytaty, które miałam na myśli.

Ja też sobie chętnie kupię jeszcze jednego astona martina, ale w dostępnej cenie max 20k PLN. Ostatecznie może być letko używany.

kręci albo ma rozdwojenie jażni, trudno się zdecydować na płeć ? :

Data: 03-02-12 19:52
mam do zaoferowania biznes?wklad min 100000 tys zl.

Data: 02-02-12 11:27
moja szefowa szuka juz 2 miesace do butiku,jest tak ciezko o pracownika ze szok choc placi 8 zl brutto za godzine a ludzi niema… (Re: praca )

Data: 02-02-12 12:59
ja mam dobrego pracodawce,….Ja pracuje w butiku i wiem jacy sa klijenci ale robie wszystko zeby im cos wcisnac zebym niebyla darmozjadem w firmie.

Data: 07-02-12 23:35
60-70 zl to ja ci sprzedam w wyrobie nowe,jakie bedziesz chcial,ale tylko hurtowo!585 proba.

algi, poczekaj jeszcze parę dni, no może miesięcy i za zupełną darmochę prawie kupisz :)
ZS wzorcowo ;)

ze zezowate szczescie ma jakies kompleksy hehehe.

wpm , nie lubię tylko fałszu i obłudy oraz ludzkiej głupoty !

masz jakieś konkretne argumenty ?

wpm, czytałam też inne Twoje wypowiedzi, wydaje mi się, że jesteś mężczyznąnie kobietą i tak samo jak zezowate szczęście uważam, że powinieneś zdecydować się na konkretną płeć:) to cyt. do Ciebie, "Mądrego poznać po tym, że na tym poprzestanie gdy czasem inteligentne sformułuje pytanie, a głupca w tłumie od razu się wyśledzi, że na każde pytanie zna wszystkie odpowiedzi" Hemar

się nie znacie, albo jest wam to na rękę, wpm ma racje, ceny chcecie ?

działka na blok ok 500tysi ostatnio poszła za dwa? przyjmijmy że milion
do tego budowlanka pozwolenia etc 2mln; instalacje, uzbrojenie terenu ok 1 mln złotych
teraz finał 50 mieszkań X średnio 50 metrów x 3400 metr = 8,5 mln złotych, dodatkowo garaże i ceny mieszkań wyższe to wychodzi nam 9 bańek

9-4 = 5 mln na czysto

nawet jeśli developer zarobi 3 to co przez 1,5 roku to mało?

i nie bredźcie mi tu o prawach rynku, bo rynek jest hermetyczny, a ci co powinni budować taniej czytaj spółdzielnie, mają ceny takie same jak developer

oremi, w domkach jednorodzinnych też rynek hermetyczny?bo też ceny stoją od lat. Gdyby nie było popytu na mieszkania to uważasz że ceny by nie spadły? a Twoje wyliczenia, no cóż, wchodź w deweloperkę, będziesz krezusem...

oremi , widać, że jesteś w temacie "dobrze zorientowany", tylko skąd wziąłeś te założenia ? z księżyca ?
jak pisałeś, sam szukasz mieszkania więc nie zazdrość chłopie innym, załóż spółkę z wpm, ona ma na początek 100000 , Ty drugie tyle i budujcie jakiś blok, rozwiążecie swoje problemy mieszkaniowe i coś tam jeszcze zarobicie na sprzedaży, bylebyście tylko sprzedawali po 1000zł/m2 - będzie tanio i uczciwie ,

BRAK NICKA, wpm, oremi, ośmieszacie się swoimi postami na ten temat, naiwnością i brakiem realizmu, jak większość dieciaków-biznesmenów na tym forum

To ty się ośmieszasz, ja akurat jestem z branży budowlanej i wiem o co chodzi, takie gadanie że deweloper ledwo wychodzi na swoje to czysta kpina, jak można takie bzdety opowiadać?

Jeden z deweloperów w Łomży na sybiraków stawia łącznie 3 bloki na raz, a jeden w miedzy czasie oddawał, ktoś powie że stać? no postawi dwa w cenie kilkudziesięciu sprzedanych mieszkań w jednym, od cała prawda

Każdy chce się na chapać jak najwięcej i tyle, a ceny mieszkań nie mają przełożenia do kosztów. Ktoś mi powie że ceny mieszkań w Warszawie są drogie bo koszty większe? chyba tylko zakupu działek, a cała reszta poza jeszcze robocizną wychodzi tak samo albo jeszcze mniej.
W Łomży kupujesz przykładowo grzejnik jako detalista za 2 tysie jako hurtownik za 1000 zł, duża przebitka? dalej pisać.. ?

Coś gdzieś nie łapiesz? przedstaw mi argumenty a nie czysto filozoficzne bez podstawie oskarżenia " nie znasz się" chcesz podyskutować to przedstaw mi swoje wyliczenia ja chętnie udowodnię ci że ściemę tu ludziom zapodajesz.

oremi, jednego nie rozumiesz, że teraz jest wolny rynek. Prywatny przedsiębiorca (a przecież spółdzielnie mają w tej samej cenie mieszkania) sprzedaje po tyle ile ktoś jest w stanie dać, w twojej mentalności to pewnie jakiś chory prywaciarz, wyzyskiwacz czy ktoś w tym stylu. Jak by ktoś mu dawał 10 tyś za metr, to tak by sprzedawał, bo to jest biznes. a jak ciebie nie stać, to złóż papiery o mieszkanie komunalne w Urzędzie Miasta.
P.S. odpowiedz jeszcze na to, bo jakoś to zignorowałeś :"w domkach jednorodzinnych też rynek hermetyczny?bo też ceny stoją od lat"

słuchaj, jak robisz na budowie i na czarno kielnią machasz, to nie upoważnia cię do stwierdzenia, że " jestem z branży budowlanej i wiem o co chodzi," a poza tym, co cię obchodzą czyjeś pieniądze i czy ktoś wychodzi na swoje, czy nie,
cenę dyktuje popyt, takie są prawa rynku,

możesz sam coś wybudować, nikt ci nie broni , będziesz sprzedawał po 1000/m2 ,

Autor: oremi (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 21-10-11 12:27
Witam,
Chce kupić mieszkanie, w ciągu roku, a najlepiej jakby było nowe.
Doradźcie ...

Data: 26-10-11 08:22
Chciałbym zapytać Was o jakieś informację na temat dewelopera łomżyńskiego ....

Data: 28-10-11 07:44
w zasadzie to chyba bez różnicy czy cegła czy płyta, ...
.... TO STWIERDZENIE JUŻ WYCZERPUJE TWOJĄ ZNAJOMOŚĆ BRANŻY BUDOWLANEJ !!!

heheheh to są właśnie takie typy, którzy myślą że przez pisanie tutaj spadną ceny...

Ojciec R kupiłem w tym roku nowe, wiec mnie stać, nie neguje tego że przedsiębiorca robi co che bo ma do tego prawo i to normalne, jednakże uważam że ceny mieszkań w stosunku do kosztów ich budowy są za duże i o to mi chodziło tej kwestii, zezowaty nie napisał o co mu chodzi tylko napisał że wykazuje się "naiwnością i brakiem realizmu" - tak to każdy może napisac do każdego, do Ciebie i jego też mógłbym to napisać a później krtykować go za to że pisze o dwóch różnych sprawach, jak sam nie jest "dzieciakiem" i umie korzystać z głowy to niech pisze do czego odnoszą się jego wypowiedzi w stosunku do moich:P

watek jaki przytoczyłeś
Data: 26-10-11 08:22
Chciałbym zapytać Was o jakieś informację na temat dewelopera łomżyńskiego ....

Data: 28-10-11 07:44
w zasadzie to chyba bez różnicy czy cegła czy płyta, ...

odnosi się kwestii mieszkalnictwa, kwestii mieszkania i warunków, a nie do technologi budowy bloków w wątku tym pisałem iż mi jako klientowi rynku wtórnego czy też pierwotnego jest bez znaczenia czy będę mieszkał w bloku z płyty czy w bloku z cegły, osobiście nie widzę różnicy, nie obchodzi mnie to jakie ty masz zdanie, jeśli mieszkanie w tamtym wątku spełniałoby po wizji lokalnej moje wymagania, to bym je kupił, ostatecznie przesądziła lokalizacja,
obecnie jak wiesz bloki ŁSM są docieplane i niczym się nie różnią, problemy z wentylacją czy też hałasem też mi nie przeszkadzają,

co do kwestii wykształcenia nalezę do Izby Inżynierów Budownictwa, coś jeszcze?

to "gratuluję" Twoim wykładowcom i promotorowi, oraz Tobie "znajomości " tematu ,

nie napisałem ?
" się nie znacie, ..... wpm ma racje ....." chodzi o znajomość realiów i cen nieruchomości, domy za 1000zł/m2 , a i wg BRAK NICKA, niedługo wszystko będzie za półdarmo ,
oboje piszą, że w Łomży nic się nie sprzedaje, że jest drogo a nieruchomości stoją w ofercie sprzedaży i po pięć lat, nikt nic nie kupuje, a Ty jednak kupiłeś , może to była jedyna transakcja ostatnich pięciu lat w Łomży ?

np BRAK NICKA, zaproponował "realną" cenę za murowany garaż na Poznańskiej : 10000 zł całość ,

" w zasadzie to chyba bez różnicy czy cegła czy płyta, ."
"mi jako klientowi rynku wtórnego czy też pierwotnego jest bez znaczenia czy będę mieszkał w bloku z płyty czy w bloku z cegły, osobiście nie widzę różnicy, ", - A MNIE NIE JEST TO BEZ RÓŻNICY , "wielka płyta " czy cegła ?

warto się zapoznać z tematem : http://otodom.pl/na-sprzedaz-mieszkanie-83-m2-na-ul-kazanskiej-id11423581.html

no właśnie : 83m2 po 3433 zł = 285 000
+ garaż : 16,17m2 po 2100 = 33 957

to tzw. stan deweloperski , trzeba jeszcze sporo włożyć w wykończenie !!!

nie wiem gdzie ty widzisz różnice w tym co napisałem ja i wpm, odnosze się do wypowiedzi z wpm która potwierdza moje zdanie, a nie do cąłego monologu głoszonego przez ci8ebie z nią oraz do wypowiedzi innych użytkowników, więc

mnie nie interesuje jakie ty masz zdanie na temat cegły i płyty dlatego też nie możesz mi zarzucać że ja nie jestem znawcą, bo twoje słowa a moje były w wątku i do nich się odnosiłeś a nie do swoich, bo jakbyś odnosił się do swoich to nie maiło by sensu

w kwestiach promotorskich żeby należeć do izby trzeba mieć doświadczenie poświadczone egzaminem państwowym, o czy nie masz pojęcia to nie mów...

człowieku ! , ty nic nie łapiesz, a piszesz jakieś bzdury,

- nie widzę różnicy między tobą a wpm , oboje piszecie głupstwa,
- moje zdanie nie ma tu nic do rzeczy, zapytaj o to ludzi mieszkających w " wielkiej płycie" oraz swoich promotorów,
- wróć wstecz i poczytaj , jak przejmowałeś się pieniędzmi deweloperów i " przebitkami",
- może ty nie należysz do izby, a coś ci się pomyliło jak byłeś w IZBIE - WYTRZEŻWIEŃ , coś cię długo trzyma ,

żegnam, bo mam teraz coś do zrobienia,
wpadnę na forum póżniej .

Jeżeli potrzebujecie wycenić Waszą nieruchomość, to polecam Wam sprawdzić stronę https://wycenakwt.pl/ , gdzie znajdziecie ofertę profesjonalnej kancelarii rzeczoznawcy majątkowego w Lublinie. Sam zdecydowałem się skorzystać z usług i jestem bardzo zadowolony z uzyskanej pomocy.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Pranie dywanów w kąpieli wodnej metodą Na Wskroś, profesjonalne pranie przy użyciu urządzeń pralniczych. Odbieramy dywany od klienta. Ozonowanie dywanów Gratis!!!
tel. 506104087
usługi
Przygotuję mieszkanie do remontu, kucie posadzek, terakoty, glazury itp. Wywiozę meble, wyniosę gruz. Sprzątanie, piwnic, garaży, strychów działek.
tel. 516549573
nieruchomości
Do wynajęcia mieszkanie, 2 pokoje, kuchnia, łazienka, ul. Por. Łagody.
tel. 513896322
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org