poniedziałek, 05 maja 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
wynajem busa

grupa 10 osób chciałaby wynająć busa 10 osobowego na 4 dni bez kierowcy ( wszyscy mamy prawo jazdy i sami możemy być kierowcami) i jechać nim do zakopanego. Nie wiecie gdzie w Łomży można wynająć i jaki jest koszt?

z góry dziękuje za mądre odpowiedzi

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: wynajem busa

A wszyscy macie prawka na autobus + uprawnienia na przewóz osób?
Polecam firmę DL-Trans kontakt do znalezienia w necie. Ale w tej firmie tylko z kierowcą.

tak wszyscy mamy:)

Jeśli nick oznacza Twój wiek i płeć w dodatku, chcesz powiedzieć, że masz takie uprawnienia jak i pozostała 9 Twoich znajomych;)

W woli ścisłości na kategorię B (bo innej raczej nie masz) można przewozić max 9 osób licząc z kierowcą.
Chyba, że jedziesz taczką to wtedy co innego.

płeć tak ale wiek nie. mam nieco więcej lat, aż szkoda że nie 19:) jest nas 5 kobiet i 5 mężczyzn i oni wszyscy mają takie uprawnienia. Nam kobietom nie jest to potrzebne:)

Słuchajcie, teraz Moniczce19 zrobiło się głupio i już się nie przyzna, że chcą się wyrwać ojcom i pojechać w góry. Dzieci napewno nie mają prawa jazdy kat. D, uprawnień na przewóz osób, aktualnych badań psychotechnicznych... Raptem cała dziesiątka ma te wszystkie uprawnienia....hahaha dobry kit

zakopane + 10 osób = 2x zwykla osobowka bez klopotu ;-) po ch. kombinowac ?

Dokładnie, byłem w Zakopanem w sierpniu swoim osobowym autem a i tak ciężko poruszać się po tym mieście ruch ogromny czasem stojąc w korku trzeba zawrócić pojechać inną drogą, a dużym busem nie wszędzie zawrócisz więc lepiej wybrać się osobówką.

widziałem takiego busa ostatnio pod kolami jednego mobilka pewnie też kierowca miał b kategorię na przewóz nawet więcej niż 10 osób

lomzyniak24

Załóżmy że zbiera się grupa 5 osób, które mają kategorię "D" prawa jazdy, do tego wspomniane badania i uprawnienia na przewóz rzeczy. Podobno żeby zdobyć komplet takich dokumentów trzeba wydać ok. 5-6 tys zł. Zatem jeśli ktoś ponosi taki wydatek to wyłącznie po to aby zarabiać jako kierowca w firmie zajmujące się transportem osób. Dlaczego więc moniczko19 żaden z Twoich kolegów nie spytał pracodawcy czy mógłby pożyczyć od niego samochód?
Twoja wypowiedź jest mało wiarygodna.
A osobówkami faktycznie łatwiej poruszać się po Zakopcu. Jednak w 10 osób w jednym aucie jest weselej (tylko kierowca ma przekichane bo pić nie może) I jednak 5 osób w większości aut osobowych to już tłok. Na dłuższe trasy najlepiej jeździ się w czwórkę.
Są w ogóle busy 10-osobowe?

miało być "uprawnienia na przewóz osób" ;)

Nie ma w Łomzy takiego busa, a tymbardziej bez kierowcy

Łomża leży na Mazowszu !

Są busy nawet 20 osobowe + kierowca, po Zakopcu jeździ takich masa i faktycznie w 5 osobowym ponad 600km to nie komfortowa podróż dla osób z tyłu a busy w naszej okolicy, które przewożą ludzi są 9 osobowe większe busy w firmach przewozowych widziałem dopiero w małopolsce. Poza tym raczej żaden właściciel nie pożyczy pracownikowi busa na 4 dni, to oznaczałoby dla tego właściciela sporą stratę. Przejazd busem do Niemiec kosztuje około 300-320 zł, razy 8 osób to już duża kasa a do tego jeszcze powrót czyli drugie tyle. Mi przed wyjazdem wiele osób radziło jechać pociągiem a nie własnym autem, bo niby nie będzie miejsc parkingowych itp. Nie prawda, pojechałem swoim autem i nie żałowałem, nawet pod Wielką Krokwią nie brakowało miejsca do zaparkowania auta,faktycznie cholerne korki podróż zajęła mi dużo czasu a jako jedyny miałem prawo jazdy, nie spałem bo nie umiem zasnąć w aucie a gdy zostało mi 5km do celu uśmiech szybko znikł z mojej twarzy, przez korek pokonanie tych 5km zajęło mi prawie 2 godziny. Najgorzej jest przed rondami już w Zakopanem, niezdecydowani kierowcy blokują innym wjazd dzieją się cuda po prostu. Ale jak pozna się trochę boczne uliczki to można się śmiało poruszać.

jezeli jestescie zainteresowani wynajeciem takiego busa to nie ma problemu po wczesniejszym sprawdzeniu posiadanych kompetencji i dokumentow mozemy sie dogadac podajcie jakis namiar na siebie

ja proponuję poszukać na wsi "bonanzy" komfort oraz wrażenia murowane a uwazajcie na kartony na poboczu szerokości

wypożyczalnia na łakowej

lomzyniak24

Co do noclegu na miejscu to polecam www.apartamenty-zakopane.net.pl

Jak dla mnie dobrą opcją jest bez wątpienia: http://www.busy-wynajem.pl/ testowałem ich pierwszy raz podczas organizowania podobnej wycieczki (co prawda u nas były 23 osoby, ale... co kto lubi) także na pewno się sprawdzą :)

Andrzejbus z Lomzy. Mają w miarę nowe auta. Ale numeru nie znam ale na stadionie bocznym wisi reklama chyba z numerem telefonu.

,

.

My zawsze wynajmujemy busa z kierowcą- zwykle pada na Dar-Trans. Wolimy mieć kierowcę, który dobrze zna swój samochód i za niego odpowiada.

jedzcie busem 9os,a ty moniczka19 zostań w domu lub polec se rowerem, tylko daj 2 dni wyprzedzenia i z bani, w czym tu problem

DD

Znam tę firmę i mogę polecić. Osobiście wynajmowałem limuzynę na ślub i była świetna.

http://andrzejbus.pl
Ja wynajmowalem i polecam.

Nie rozumiem co znaczą te głupie przytyki do niku moniki.. każdy tam może napisać co chce i takie głupkowate odpowiedzi są raczej nie na poziomie... większość tych odpowiedzi jest niepoprawna, po pierwsze samochód na prawo jazdy kategorii B musi mieć do 3,5 t w takim gabarycie znajdziemy tylko busy 9 osobowe, po drugie żadna kategoria D nie jest potrzebna chyba, że świadczysz usługi przewozowe za pieniądze

Jeśli chcecie zapakować się większą ekipą do jednego auta, to polecam wypożyczalnię samochodów w Białymstoku RYKI. Mają tam 9-osobowego Opla Movano i Peugeota Boxer, najbardziej komfortowego busa na wynajem na całym Podlasiu.

co za debile i kto im za to płaci. Taka menda kempa wkleja link firemki z Poznania , byle tylko zarobić

kolejny debil - tym razem Kraków

W Białymstoku w wypożyczysz busa Renault Traffic 9os za 220zł za dobę. Wpisz na facebook JS9 Wypożyczalnia aut osobowych i znajdziesz wszystkie szczegóły :)

kolejny debil - i znów Kraków

Dar-trans z Warszawy. Chyba już było. Kluczowe jest po prostu sprawdzenie aut, jakie ma firma. Ważna jest terminowość, podstawienie tego auta na czas. To są właśnie kwestie, które powinny was interesować. A auto tak czy siak trzeba w każdym przypadku dokładnie sprawdzić.

Won mendo z tego forum.

c

Zrealizuj przewóz z najwygodniejszymi busami, komfort oraz jakość, skontaktuj się z firma z Bielska-Białej http://www.srodki-fido.pl/realizuj-przewoz-osob-wygodnymi-srodkami/

Jest tu ktoś, kto miał do czynienia z http://www.autokary-lancut.pl/ Muszę powiedzieć, że treści dostępne na stronie bardzo mnie zachęciły. Zastanawiam się tylko, ile w nich prawdy? Jest ktoś, kto może odpowiedzieć na to pytanie?

Mi się zdaje, że tego typu tematy lepiej zostawić specjalistom. Oni się na tym najlepiej znają i są to w stanie wykonać zdecydowanie najlepiej.

Obietnice - nawet te niezobowiązujące - pozostają człowiekowi w pamięci

Przydatne rzeczy :) Dzięki wielkie ;)

Trzy przypadki po kolei to już nie przypadek.

Bardzo dobry pomysł. My też tak wynajmujemy od czasu do czasu ze sprawdzonego źródła. Zaufaliśmy jakiś czas temu http://dyniewicz.pl i teraz tylko wcześniej rezerwujemy auto, które nas interesuje. Obsługa to sama profeska.

My zwykle korzystamy z www.interbus.szczecin.pl. Możliwy jest wynajem busa wraz z kierowca, za bardzo przystępne ceny. Warto zapoznać się z ofertą, która lepiej jest opisana na podanej stronie.

edyta126p gó.wniane firemki trzeba reklamować by parę groszy wpadło?

Nie polecam wyżej wymienionej formy tragedia

moniczka19 napisał(a):

> grupa 10 osób chciałaby wynająć busa 10 osobowego na 4 dni
> bez kierowcy ( wszyscy mamy prawo jazdy i sami możemy być
> kierowcami) i jechać nim do zakopanego. Nie wiecie gdzie w
> Łomży można wynająć i jaki jest koszt?
>
> z góry dziękuje za mądre odpowiedzi

Warto skorzystać z ich usług, specjalizują się w wypożyczaniu busów

https://www.wynajembusow.szczecin.pl

Zdecydowanie chciałbym Wam polecić sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę nowoczesnej i profesjonalnej Wypożyczalnia Busów Łódź , która oferuje wynajem busów dostawczych i osobowych. Jeżeli jesteście zainteresowani ich ofertą, to wszystkie informacje o ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie.

Widziałem gdzieś wypożyczalnie busów na pewno jest w naszym mieście.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

różne
Sprzedam drewno kominkowe oraz pellet. Brzoza, dąb, grab, olcha i Pellet!
tel. 692092525
usługi
Prace ogrodnicze, koszenie trawy, przycinanie drzewek ozdobnych, owocowych. Sadzenie krzewów, wycinka krzaków, wywóz gruzu, startych mebli. Malowanie ogrodzeń, altan.
tel. 500590581
praca
Zatrudnimy samodzielnych instalatorów do wykonywania prac hydraulicznych, klimatyzacyjnych oraz wentylacyjnych. Wymagane prawo jazdy kat. B.
tel. 664233004
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org