wtorek, 26 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
WOŚP-Łomża

http://wosp.lomza.pl/

Kurde co jest z nimi? Dwa tysiące na prąd im zabrakło? Mają dziurę budżetową? (w/g informacji zamieszczonych na ich stronie).
To nie tak że krytykuję przedsięwzięcie, sam włożyłem 50 zł do puszki, ale czy organizator to osoba kompetentna?
Zespołom też płacili z funduszy zebranych do puszki (bo nie wierzę że występowali za darmo - chociażby zwrot kosztów dojazdu), to niepomyśleli że prąd też będzie ich kosztować?, nie mogli odłożyć jakiejś sumy na zabezpieczenie jakichkolwiek kosztów?
A poza tym zastanawiające, dlaczego właśnie na tejże imprezie wytępowały kapele w większości spoza miasta????? Przecież jest tyle kapel w Łomży (przecież to oszczędności)- nie trzeba płacić za koszt przyjazdu itd.
Nie wiem może ja tu czegoś nie rozumiem, ale trochę to się kupy nie trzyma i nielogiczne to wszystko.
Zapraszam do dyskusji.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: WOŚP-Łomża

Kapele które grały - grały za darmo. To po pierwsze.
Po drugie - mają dziurę, bo wszystko jest robione na kredyt, a dopiero za jakis czas będzie rozliczenie z centralą fundacji. Teraz wszystko jest na fakturach, więc spokojnie. Brakuje im kasy "w tej chwili" widocznie nie mogą odroczyć kosztów, a zwrot na pewno dostaną :]

"mamy dziurę budżetową w wys 2 000 zł"
czyli że co? koszty większe niż kasa z puszek? czy kasa z puszek wysłana Owsiakowi a harcerzom zostały niezapłacone rachunki?
oj harcerze harcerze...

Do T-line:
No niestety, te Twoje "po pierwsze" znaczy że jesteś źle poinformowany, jeśli czegoś nie wiesz do końca to się nie wypowiadaj.
A "jeden z tych ponoć gorszych" chyba ma rację, kasa wysłana rachunki zostały!!!

W zeszłym roku było to samo.Tyle że kasa na pokrycie zwrotu kosztów,dla zespołów była od sponsorów.Koszty to prąd,internet głównie.Organizator pomyślał o wszystkim,ale po czasie....
To że były zespoły spoza Łomży to "jakaś tam" atrakcyjność.Ale i Łomżyńskie zespoły chciały "drobną" opłatę w zeszłym roku.
Kwestią jest dobranie góra 5 osób i każdy za coś ma odpowiadać i koordynować swój teren.A jak jest 20 osób i każdy patrzy żeby zwalić robotę na kogoś innego to druga strona medalu.Nie mówię że to źle,ale są ludzie od myślenia i od pracy.W zeszłym roku może i mniej było zebranej kasy,ale impreza wypaliła.Bo nikt ze sztabu nie "grzał się" bo zimno.
Sztab by mógł mieć "silną"ekipę,ale tu kłania się sam szef sztabu ze swoim podejściem....
Już raz pisałem,że kto siedział i się grzał/bawił w lokalu sztabu,niech się dołoży do rachunku.

Żałosna jest organizacja jakichkolwiek imprez w naszym mieście. Koncerty jak zwykle porażka, w tamtym roku były lepsze. Czy w tym mieście nie słucha się porządnej muzyki?

Poza tym wszystkim (a byłem na koncercie) zauważyłem że wogóle nagłośnienie koncertu było nie od nas z miasta. Co prawda akustyk świetny, koncerty nagłośnione extra. Ale czy oto w tym wszystkim chodziło? Mamy dwa Domy Kultury w mieście. Po jakiego groma płacić za cudze? Kurde wściekły jestem jak cholera!!! MDK-DŚT podlega pod miasto, chociażby tak miasto mogłoby się przyczynić i dołożyć do uświetnienia tej imprezy. Z MDK-DŚT widzę też wszystkie zespoły które tam sobie grają, dla nich to świetna promocja i nie zgodzę się z "swd56" że kapele z poza Łomży to jakaś atrakcyjność, bo gwiazdą wieczoru był zespół z Szepietowa.Wszystko fajnie, ładnie śpiewali tylko że weselem zajeżdzało że hej.Typowa chałturowa kapela.
Ja widzę Wośp w rytmie rocka, rock,n rola, bluesa, hard-rocka. PO PROSTU OGIEŃ. A tu wesele!!!
Chyba w tej naszej Polsce nigdy nie będzie dobrze.

Jak załatwisz na następny finał takie zespoły,i które nie zechcą nawet zwrotu kosztów podróży to zapewne sztab postawi ci dużą flaszkę.Ściąga się zespoły które mogą i chcą się pojawić.
A to że w Polsce nigdy nie będzie dobrze to wiadomo nie od dziś.Zwłaszcza jak przy władzy trwa "komunistyczny beton"

http://www.gangsters.pl/index.php?polec=123861

Zbyszek -kieliszek ma rację co do muzyki, to samo sobie pomyslęłm, kapela weselna, chociaz dziewczyna ładnie śpiewała. No ale na litosc Boską niech w kończu w tej Łomzy zabrzmi porzadna muzyka

zamiast gadac głupoty niech kazdy z was dorzuci po 50zł i bedzie lżej pamiętajcie że to nasz łomżyński szpital dostał sprzęt a nawet nikt z was nie podziękował pajace!!!!!!!!!!

NINKA88

nie ma chętnych? tych co tak szczekali...

NINKA88

A może rozliczcie się szczegółowo i dokładnie z pieniędzy wpłacanych przez sponsorów na konto prywatne?
Chodzi mi o to konto: http://paulus.hekko.pl/images/dostarosty.jpg
http://paulus.hekko.pl/images/domarszalka.jpg.

Wiem, z pewnego źródła, że wielu sponsorów wpłaciło Wam na nie pieniążki. Chyba uczciwie byłoby wykazać zestawienie przychodów i wydatków?

Nina88,szczekają to psy.Po drugie szpital szpitalem,ale myśleć też trzeba.W zeszłym roku część kasy od drobnych sponsorów 100zł-200zł była dawana na rękę,osobie z pismem ze sztabu.W tym roku podejrzewam było podobnie.Nie ma na rachunki,problem sztabu nie mój.Wzeszłym roku finał dla mnie zaczął się rano w sobotę,a skończył nad ranem w pon.Podziękowanie?Nie widziałem takiej karteczki od kilku lat jak bawiłem się w WOŚP.Podejrzewam że reszta wolontariuszy również... A fundacja przesyła cały pakiet podziękowań do szefa sztabu....

Właśnie o to chodzi. Szef chodził po sponsorach i dostawał spore pieniążki. Gdzie ma zestawienie ile od kogo dostał? I gdzie rozliczenie z tego? Zauważcie, że z roku na rok zostają z nim coraz młodsi, którzy jeszcze nie zauważają, że coś jest nie tak. Średnia wieku sztabu to 15-17 lat?. O czym to świadczy? Nikt teraz temu całemu "szefowi" na ręce nie patrzy i robi co chce!

@Mariuszek- święta prawda to co piszesz, ale nie wiem czy wiesz ale szef sztabu ma sporo prywatnych wydatków które trzeba pokryć, wośp to dobra okazja na dorobienie, dzieciaki nie patrzą na ręce i można im wszystko wmówić swoją racje.

wiem, że ma, ale inni też mają i jest to ich własny wkład w wośp (np. telefony, paliwo). A szef sobie brał ile chciał i dzieciom się nie tłumaczył.

tak na prawdę to ja z dzieckiem musiałam szukać ludzi z puszkami bo chciałam wrzucić , dlatego mało zebrali a pazernych na kasę pełno to fakt

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org