sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
POMYSŁ NA CODZIENNY OBIAD

Dajcie jakieś przepisy na codzienny obiad.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: POMYSŁ NA CODZIENNY OBIAD

Nie masz pomysłu na obiad?
KUP GO!

Bo lato jest po to, by kochać, marzyć, śnić..

Piękna jest tylko prawda i tylko ona jest godna miłości...

ŁKS Łomża!

KUP 2KG ZIEMNIAKÓW. OBIERZ JE. UMYJ. WRZUĆ DO GARNKA. ZALEJ WODĄ. GARNEK Z ZIEMNIAKAMI I WODĄ POSTAW NA KUCHENKĘ. ZAPAŁ ZAPAŁKĘ. WŁĄCZ KUREK OD GAZU. PODSTAW ZAPAŁKĘ DO KUCHENKI. POJAWI SIĘ OGIEŃ. POSÓL ZIEMNIAKI - 3 MAŁE ŁYŻECZKI. ODCZEKAJ JAKIEŚ 30 MINUT I ZIEMNIAKI BĘDĄ GOTOWE.

TERAZ CZAS NA JAJKA

WYJMIJ 4 JAJKA. WYJMIJ PATELNIE. WYJMIJ OLEJ. PATELNIE POSTAW NA KUCHENKĘ. NALEJ NA PATELNIE OLEJU. WEŹ ZAPAŁKĘ.WŁĄCZ KUREK OD GAZU. PODSTAW ZAPAŁKĘ DO KUCHENKI. POJAWI SIĘ OGIEŃ. ROZBIJ JAJKO O PATELNIE. ŚRODEK WLEJ NA PATELNIE A SKORUPKĘ WYRZUĆ. ZRÓB TAK SAMO Z 3 JAJKAMI. POCZEKAJ AŻ ŁADNIE SIĘ ZETNĄ. MOŻESZ POSOLIĆ. ALE NIE ZA DUŻO.

SADZONE JAJKA WRZUĆ NA TALERZ WRAZ Z UGOTOWANYMI ZIEMNIAKAMI

SMACZNEGO :)

Ja to kupuję 2-3 ćwiartki kurczaka, gotuje na nich pyszny rosół a mięso mam na drugie danie do ziemniaków i surówki oczywiście podsmażone na patelni w przyprawie do kurczaka..;)) Polecam

bez ziemniakow i bez chleba, plasterech szynki z musztarda i kieliszek wina, jakis smaczny owoc, potem kawa

szcebie to dlaczego jesteś taka puszysta skoro tak mało jesz...

skubi18 - a tego oleju na patelnie to ile nalać? ;)

bo duzo pije -szymonku, tzw.puste kalorie

a po polsku alocholizm (pewnie piwka) hehe

szczebiotka kieliszek wina to dużo oj coś mataczysz...

roznie to bywa

ale żenujący temat !

m1ch4lina :)))))))))))))) wcale nie zenujacy ale zwykla codziennosc skrzeczy:)))))))))) podam przepis na oszczedne klopsiki ,ktory wyniukalam w necie -mnie bardzo smakuja : 0,5 kg mielonego miesa , ryz (1 torebka) przyprawy .Ugotowac ryz ale mozna i sparzy c , wymieszac z miesem , dodac przyprawy (sol ,pieprz ,majeranek ,ja dodaje bazylie ) i na gotujaca sie wode 1,5 l z dwiema kostkami rosolowymi wrzucac klopsiki wielkosci orzecha wloskiego - po wyplyniecie podgotowac na wolnymmmmm!!! ogniu kilka minut np. 5 i wyjac . Rozbeltac make ze smietana i zrobic sos (wg uznania) pomidorowy , koperkowy lub saute ---------- wlozyc klopsiczki ,podgrzac moment i gotoweeeeeeeeeee. do tego ziemniaki i surowka jaka sie zamarzy. Mnie osobiscie z przygotowanej porcji wychodzi 16 klopsiczkow -jest nas troje mamy zarcie na dwa dni.Ponadto sa bardzo delikatne nie obciazaja brzucha :)))SMACZNEGO

sajgonki z ryżem.

Makaron ryżowy, mięso mielone, jajko, przyprawy sól - pieprz, grzyby mun można jak ktoś preferuje i akurat ma kilka w domu, mozna dodac co kto lubi i wszystko pomieszać jak na kotlety. Potrzeba jeszcze papieru ryżowego, zmoczyć zgodnie z instrukcją;))) nakładac weń mięsko, zawijać smażyć. Rewelacja;)
podawać z ryżem, można z różnymi sosami - jak kto woli.
Szybko i z tego co mamy w lodówce.

mi wystarczy sama bagietka, z maslem albo bez

JEDŹ DO DONER KEBAB I MASZ OBIAD Z GŁOWY

Najlepiej sprawdzają się stare przepisy kulinarne babci, zapytaj ją a na pewno ci dobrze doradzi.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org