niedziela, 01 czerwca 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
POMYSŁ NA CODZIENNY OBIAD

Dajcie jakieś przepisy na codzienny obiad.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: POMYSŁ NA CODZIENNY OBIAD

Nie masz pomysłu na obiad?
KUP GO!

Bo lato jest po to, by kochać, marzyć, śnić..

Piękna jest tylko prawda i tylko ona jest godna miłości...

ŁKS Łomża!

KUP 2KG ZIEMNIAKÓW. OBIERZ JE. UMYJ. WRZUĆ DO GARNKA. ZALEJ WODĄ. GARNEK Z ZIEMNIAKAMI I WODĄ POSTAW NA KUCHENKĘ. ZAPAŁ ZAPAŁKĘ. WŁĄCZ KUREK OD GAZU. PODSTAW ZAPAŁKĘ DO KUCHENKI. POJAWI SIĘ OGIEŃ. POSÓL ZIEMNIAKI - 3 MAŁE ŁYŻECZKI. ODCZEKAJ JAKIEŚ 30 MINUT I ZIEMNIAKI BĘDĄ GOTOWE.

TERAZ CZAS NA JAJKA

WYJMIJ 4 JAJKA. WYJMIJ PATELNIE. WYJMIJ OLEJ. PATELNIE POSTAW NA KUCHENKĘ. NALEJ NA PATELNIE OLEJU. WEŹ ZAPAŁKĘ.WŁĄCZ KUREK OD GAZU. PODSTAW ZAPAŁKĘ DO KUCHENKI. POJAWI SIĘ OGIEŃ. ROZBIJ JAJKO O PATELNIE. ŚRODEK WLEJ NA PATELNIE A SKORUPKĘ WYRZUĆ. ZRÓB TAK SAMO Z 3 JAJKAMI. POCZEKAJ AŻ ŁADNIE SIĘ ZETNĄ. MOŻESZ POSOLIĆ. ALE NIE ZA DUŻO.

SADZONE JAJKA WRZUĆ NA TALERZ WRAZ Z UGOTOWANYMI ZIEMNIAKAMI

SMACZNEGO :)

Ja to kupuję 2-3 ćwiartki kurczaka, gotuje na nich pyszny rosół a mięso mam na drugie danie do ziemniaków i surówki oczywiście podsmażone na patelni w przyprawie do kurczaka..;)) Polecam

bez ziemniakow i bez chleba, plasterech szynki z musztarda i kieliszek wina, jakis smaczny owoc, potem kawa

szcebie to dlaczego jesteś taka puszysta skoro tak mało jesz...

skubi18 - a tego oleju na patelnie to ile nalać? ;)

bo duzo pije -szymonku, tzw.puste kalorie

a po polsku alocholizm (pewnie piwka) hehe

szczebiotka kieliszek wina to dużo oj coś mataczysz...

roznie to bywa

ale żenujący temat !

m1ch4lina :)))))))))))))) wcale nie zenujacy ale zwykla codziennosc skrzeczy:)))))))))) podam przepis na oszczedne klopsiki ,ktory wyniukalam w necie -mnie bardzo smakuja : 0,5 kg mielonego miesa , ryz (1 torebka) przyprawy .Ugotowac ryz ale mozna i sparzy c , wymieszac z miesem , dodac przyprawy (sol ,pieprz ,majeranek ,ja dodaje bazylie ) i na gotujaca sie wode 1,5 l z dwiema kostkami rosolowymi wrzucac klopsiki wielkosci orzecha wloskiego - po wyplyniecie podgotowac na wolnymmmmm!!! ogniu kilka minut np. 5 i wyjac . Rozbeltac make ze smietana i zrobic sos (wg uznania) pomidorowy , koperkowy lub saute ---------- wlozyc klopsiczki ,podgrzac moment i gotoweeeeeeeeeee. do tego ziemniaki i surowka jaka sie zamarzy. Mnie osobiscie z przygotowanej porcji wychodzi 16 klopsiczkow -jest nas troje mamy zarcie na dwa dni.Ponadto sa bardzo delikatne nie obciazaja brzucha :)))SMACZNEGO

sajgonki z ryżem.

Makaron ryżowy, mięso mielone, jajko, przyprawy sól - pieprz, grzyby mun można jak ktoś preferuje i akurat ma kilka w domu, mozna dodac co kto lubi i wszystko pomieszać jak na kotlety. Potrzeba jeszcze papieru ryżowego, zmoczyć zgodnie z instrukcją;))) nakładac weń mięsko, zawijać smażyć. Rewelacja;)
podawać z ryżem, można z różnymi sosami - jak kto woli.
Szybko i z tego co mamy w lodówce.

mi wystarczy sama bagietka, z maslem albo bez

JEDŹ DO DONER KEBAB I MASZ OBIAD Z GŁOWY

Najlepiej sprawdzają się stare przepisy kulinarne babci, zapytaj ją a na pewno ci dobrze doradzi.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Prace ogrodnicze, koszenie trawy, przycinanie drzewek ozdobnych, owocowych. Sadzenie krzewów, wycinka krzaków, wywóz gruzu, startych mebli. Malowanie ogrodzeń, altan.
tel. 500590581
usługi
Zakład Kamieniarski, producent pomników, nagrobków z kamienia naturalnego: granit. Wykonujemy solidnie, niedrogo i bardzo ładnie. Stara Łomża p/szosie ul. Górna 8a, www.kamieniarstwo.lomza.pl
tel. 694906114
różne
Sprzedam mocną kosiarkę elektryczną z koszem i kosiarkę spalinową.
tel. 793191250
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org