Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Farna Bogata. |
Na ulicy Farnej zamontowane zostały specjalistyczne popielniczki publiczne (petowniki). Urządzenia powyższe mają służyć zarówno celom higieniczno - estetycznym jak również palaczom, którzy spacerując ulicą Farną nie mieli co zrobić z niedopałkiem. Również z racji częstych pożarów plastikowych koszy na śmieci znajdujących się w pobliżu Starego Rynku, zdecydowano się na powyższy zakup. Montaż tych urządzeń pilotuje MPGKiM. Pod koniec grudnia podobne popielniczki zostały zamontowane przed wejściami głównym oraz tylnym do Ratusza. Koszt jednego „petownika” to 345 złotych. A żeby poustawiać kilka kibelków WC w Łomży albo porobić nowe to nie ma piniedzy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Farna Bogata. |
A coś Ty się tak tych sraczy uczepił?? Mamuśka Cię za dom do sławojki gania?? Moim zdaniem bardzo dobrze że coś takiego się pojawiło. Powinno się tego typu petowniki czy jak to tam jest nazwane ustawiać obok praktycznie każdego kosza, bo jak sam skopiowałeś to z innego źródła faktycznie często się widzi kosz który zmienił san skupienia i strukturę molekularną a co za tym idzie miejsce w przestrzeni oraz swój kształt, a zmiana ta podyktowana została zbyt wysokim natężeniem energii cieplnej w jednym miejscu... Poza tym śnieg odsłonił niesamowite ilości żółtopomarańczowych niedopałków na trawnikach, fakt - na pierwszy rzut oka wyglądało to jak wiosenne kffiatuszki, ale ktoś to musiał (tudzież musi) pozbierać... A wucety... pisałem o sposobie na to w deczko innym temacie... powiem nieskromnie iż pomysł został nawet zauważony w niektórych kręgach... kto wie może nawet doczeka się akceptacji... pozdrawiam... pozdrawiam M
|
|
Człowieku po co mi te petowniki jak ja nie pale szlugów a jeśli zapale to do kosza walam dopałki, i mi to rybka czy powstaną te WCaki bo ja mam swój i wystarczy ale mnie wszystko dziwi czemu wszyscy uczepili się tej kwadratowej uliczki co ma niecałej 30 m. albo mniej albo więcej +> zrobili kilka metrów i się cieszą i wszystko walaja w jedne miejsce . W Augustowie takich uliczek po kilka km. jest hoho. i nie tylko takie bajery maja .
|
|
Napewno bysmy chcieli zeby wogle nie było tak zwanych petów na ulicy tylko bysmy chcieli żeby były w jakimś miejscu specialnie dla nich wyznaczonym a nie jak sie idzie po ulicy to tych petów leży na ulicy na każdym kroku.
|
|
Ptysiu to gdzie one leża na ulicy czy na kroku? Jesli na kroku to dobrze jeśli bylyby dokładnie wygaszone.
|
|
Panowie ,w Augustowie jest kilka takich uliczek ,bo nikt sie nie zastanawiał czemu powstała pierwsza.Dla mnie osobiscie to wszystkie uliczki moga wygladac podobnie,bo tez nie pale.Nie za moje pieniadze ta uliczka sie reaktywowała i mam to w du..ie co na niej bedzie,niech tam nawet karuzela stoi.Nie wiem czemu to ludzi boli ze jest cos inaczej niz na kazdej innej ulicy. Polak :kto tam wali w jedno miejsce?Tam bida ,ze az głowa boli,takze petowniki wiele nie zmienia ,ale i nie zaszkodza
|
|
W Łomży nikt nie dba chyba o swoje miasto ? Każdy gdzie chce tam wyzuca śmieci.
|
|
>>Każdy gdzie chce tam wyzuca śmieci... i załatwia się ... hehe
|
|
proponuje polak postawic wszedzie rasistowskie pomniki np. gosc na koniu w bialym przescieradle..... to ze ty nie palisz to dobrze ale niech ci co pala maja gdzie wrzucic pety i niech to nie wyzadza szkod jak palace sie smietniki plastikowe bo komus takiemu jak ty jest wsi ryba czy sie kosz zapali czy nie. pozdrawiam
|
|
Może zrobić jak za czasów Cara ??
|
|
Polska wolny kraj Łomża wolne miasto gdzie chcesz to ... żucaj pety. Łomża chyba na wszystko ma pieniądze tylko kiedy postawią dla mnie pomnik ?
|
|
Ptysiu ty byś chciał żeby w Łomży tako wygladało jak na obrazku obok żeby był wielki Czerwony plac pokryty czerwonym polbrukiem wielki ratusz i na ratuszu twój wizerunek Takiego dumnego władcy takiego dużego Grodu...
|
|
OJ no bym chciał zróbie coś takiego :d
|
|
:D No to ładne kwiatki... U nas takich najwięcej na torach tramwajowych widać...:(
|
|
Niech zakupią jeszcze spluwaczki po 700 zetów za sztukę i postawią obok petowników, bo małolaty zanim sie uwędzą po każdym sztachu ślinotokiem ciekną.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |