środa, 07 maja 2025 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Zaproszenie na forum finansowe.

Wybieram się jutro na forum finansowe do Białegostoku na godz. 18. Mogę zabrać 3 osoby, forum jest bezpłatne. Temat: moje finanse, czy wiem jak oszczędzać, co wiem na temat pieniędzy a czego nie wiem...Zapraszam.

Kasia Arbuz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Zaproszenie na forum finansowe.

A po co my tam, skoro to o Twoich finansach ? Twoje finanse, Twoja sprawa.

________
Malachit

A co Ty wiesz o Twoich finansach? Potrafisz oszczędzać czy liczysz na ZUS?
Zamiast słowa: "moje" wstaw Twoje i mię i będziesz wiedział do kogo skierowane jest forum...poza tym forum jest dla tych, którzy chcą się czegoś dowiedzieć, a nie dla tych co krytykują....

Kasia Arbuz

O swoich finansach wiem to że są ok.
Na ZUS nie liczę. Liczę na siebie bo umiem liczyć.
Prosta arytmetyka.
A Tobie Kasiu zostaje forum, bo nie wiesz co masz zrobić z tym co w portfelu.

________
Malachit

Kasia, tak z ciekawości może wiesz co to za firma doradztwa finansowego to organizuje?

Zasada jest prosta - odkładasz jakoś część wypłaty każdego miesiąca. Zapewne w przypadku tego forum będzie trzeba już na drugie spotkanie wpłacić właśnie taką cześć na ich konto :)

To taka skarbonka zobowiązująca do wpłacania. Równie dobrze, każdy może zrobić to sam z własnymi pieniędzmi jak pisze Malachit. Wystarczy tylko systematyczność...

Ta sama zasada tyczy się np. z planowaniem własnego czasu. Wymyślili do tego organizer lub sekretarki... znaczy asystentki.

Jak to filmowy Pawlak powiedział ?
"...wymyślili te durne maszyny, bo sił w rencach nie mieli" ?

________
Malachit

Jest to forum organizowane przez ludzi, którzy chcą przekazać swoją wiedzę o finansach w ogóle. Nestety, nikt nas o tym nie edukuje, szkoła tego nie uczy, studia tylko teorii...Dzisiaj trzeba pomysleć o tym co będzie za 5, 10 lat z naszymi pieniędzmi.Na emeryturę nie ma co liczyć. Na tym forum można się dowiedzieć również co zrobić w życiu codziennym, aby zaoszczędzić w sposób skuteczny.Mówią o tym praktycy nie teoretycy.

Kasia Arbuz

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Usługi remontowo - wykończeniowe od A do Z. Łazienki, glazura, terakota, malowanie, szpachlowanie, tynki, parkiety, konstrukcje i wiele innych. Wieloletnie doświadczenie, dokładność.
tel. 536065419
praca
Zatrudnimy samodzielnych instalatorów do wykonywania prac hydraulicznych, klimatyzacyjnych oraz wentylacyjnych. Wymagane prawo jazdy kat. B.
tel. 664233004
różne
Brykiet drzewny (opał ze zrębki liściastej). Możliwy transport. 800 zł/tona (40 worków po 25 kg).
tel. 509094086
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org