Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
do wielbicieli czeczenów juz macie artukulik |
o swoich pupilach ktorzy sa tak krzywdzeni prze nas http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=19295 to pewnie odruch obronny dlatego go porwali hehe jak to wczoraj pisal niejaki madas5
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: do wielbicieli czeczenów juz macie artukulik |
a to skórwysyny teras to pszesadzili proponóje wyjsc na ólice !!!
|
|
Trzeba cos z tym zrobic bo to przesada
|
|
a co z tym zrobisz jak taki madas5 i jego pokroju ludzie i tak ich bronia monza im pluc w twarz a dla nich to niby deszcz. wsparcie we wladzach zadne, z katowic ich wyrzucili po protestach mieszkancow ponad 300 osob to pan B przyjal ich do nas tak malego miasta w porownianiu z katowicami. nie rozumiem tej logiki zeby samemu wkecac sie w klopoty z nimi.
|
|
na tratwę powsadzać buców i won na morze może nie dopłyną nigdzie :) brudne łajzy
|
|
ale w tym artykule nic nie ma na temat strzelaniny,o której pisałeś w poprzednim temacie _______________ największą bronią jest plotka
|
|
Czeczeny zaczeli już nawet do yamy zaglądać to już jest gruba przesada!! Bubero
|
|
pewnie niewiesz ze jak wchodzi taka brygada to robia ogolny chaos sa tez strzaly. ale rozumiem ze to cie nie przekonuje czekasz na ofiary smiertelne widze.
|
|
Gdzie jest nasz prezydent B?? Powinien sie wypowiedziec w kwestii czeczenskiej.
|
|
HAHAHA to k..... matołki, gangsterki się zachciało ,no to teraz mają : ]]hehe tego żułtka trzymali gdzieś koło parku na WP .Koleszka mi mówił że kominiarze się tam wbijali.'ostro
|
|
ale co podnieca was to ? żyjecie stereotypami ! że kilku palantów odwala coś to nie znaczy że wszyscy tacy są złapali *****w i dobra a nie musicie reszty atakować i zostawcie madas5 ha ma racje bo powiem krótko zero TOLERANCJI MACIE DLA LUDZI kur*a a czykazdy polak to pijak i złodziej?????????? NIE!!! no to dalej żyjcie sobie stereotypami tak każda blondyna jest głupia a czeczeni to brudasy ZAL was TROCHE SZACUNKU DLA CZŁOWIEKA NIEZALEZNIE JAKI JEST
|
|
juz raz widziałem taką akcję i jakoś strzały żadne nie padły. Prawdopodobnie jesteś już zgorzkniałym małolatem,nigdy się nie uśmiechasz i plujesz swojej siostrze w talerz do zupy,bo jej wszystkiego zazdrościsz. Twoja praca polega na wynajdowaniu tanich sensacji z prasy brukowej.Może jak dojrzejesz i wyjedziesz chociaz raz do pracy za granicę,to twoje moczenie nocne związane z homofobią przestanie Ci dokuczać.Przestań ciągle siedzieć przy kompie,wyjdź na podwórko i zaprzyjaznij się z kimś(może nawet z Czeczenem).Pozdrawiam
|
|
jeszcze z tolerancja ktos wyskoczyl tak proponuje tolerowac porawania ale tylko czeczenow polakow wsadzac, jestem teraz tolerancyjny? bo ciborowskiego jest wlasnie za parkiem tam mieszkaja w jedym z domów
|
|
krakson skonczyles juz gimnazjum? bo piszesz od rzeczy co ma do tej akcji homofobia? nie uzywaj pojec o ktorych niemasz pojecia najpierw w słowniku sprawdz. a reszta twojego wywodu to jakis belkot niezwoazany z tematem widocznie tak leczysz swoje kompleksy.
|
|
własnie zgadzam sie z przedmówcą. jedźcie za granice wygarną wam jakimi jesteśmy złodziejami i pijakami. FAJNIE wam będzie??? niesądze
|
|
Pajacu adamosxx-ie. Robisz z siebie totalnego idiotę. Słów brak na taki brak rozumu. Czym ta ziemia sobie zasłużyła, ze takie osobniki po niej dreptają. Niech sobie przypomnę twoją relację: zdaje się strzelali Czeczeni do Polaka, czy nie to insynuowałeś?? A tu się okazuje, że to Czeczeni porwali Wietnamczyka. Wg. twojej teorii to chyba dobrze, bo się między sobą pozabijają. A o akcjach AT to byś trochę poczytał, jak AT wchodzi to najpierw używa gazu obezwładniającego. Wystrzelenie jego powoduje duży huk. Chaos owszem jest, ale dla jego podkreślenia nie strzelają sobie w powietrze. W każdym temacie wykazujesz się całkowitym brakiem informacji. Wstyd mi, ze łomżyńska ziemia urodziła takich palantów. Nie obcokrajowcy są problemem tego miasta, tylko takie kanalie jak ty. Wszechpolska gnida z kurzym mózgiem. Mieszkam w Łomży 30 lat i nigdy nie miałem problemu z żadnym obcokrajowcem, ani ja, ani moja rodzina. Jednak już nie raz miałem do czynienia z takim łomżyńskim marginesem jak ty wykazującym chęć jedynie do burd i ubliżania innym. Czemu głupota nie boli, wtedy jeszcze szybciej byśmy ją rozpoznawali na ulicy.
|
|
a porywamy za granica ludzi i terroryzujemy tubylców? bo jakos nie slyszalem o tym
|
|
a co wy ciągle z tą tolerancją wyskakujecie? powinno się wygonić tych brudasów z Łomży jak najszybciej,no ale nasz ''wspaniały'' prezydent jak zwykle nic nie robi..... TOLERANCJA JEST CNOTĄ LUDZI BEZ PRZEKONAŃ !!!
|
|
aha madas5 czyli ty jestes rasista bo jak nie do polaka to jest ok wietnamczyk nie czlowiek, a postronni ludzie? wiec sie nei osmieszaj, dla mnie ty jestes palantem, mam nadzieje ze nie jestes Polakiem.
|
|
oczywiscie chodziło mi ze zgadzam się z <kraksonem> ;)))
|
|
ten prezydent to jakas marionetka w stylu madas5
|
|
Prezydent to ci może zrobić dużo ;) tak samo jak rozjebał nam ŁKS ha żal a po 2 to już skończcie z tymi CZeczeńcami żyjcie własnym zyciem sejj ju nara ;) też was kocham
|
|
Ale ci się chłopie nudzi weź się za robotę legacie!!!
|
|
Ty chyba chory człowieku jesteś. Rozumiem, ze z twojego okna Anglii nie widać, ale masz przecież internet, gazety i inne nośniki z których to można np: dowiedzieć się: Dane z połowy 2007r "Spośród wszystkich cudzoziemców w Londynie najwięcej przestępstw popełniają Polacy - wynika z danych Metropolitan Police. Przodują nie tylko w kradzieżach, lecz także w przestępstwach związanych z narkotykami (tak policja klasyfikuje nie tylko handel, ale też posiadanie narkotyków) i w "przemocy przeciw osobom", czyli np. bójkach. W pierwszej połowie 2007 roku byli sprawcami 2310 przestępstw, czyli co dziesiątego popełnionego przez cudzoziemca i ok. 2 proc. wszystkich. Za Polakami są w statystykach kolejno: Jamajczycy, Irlandczycy, Somalijczycy i Rumuni. W pierwszej dwudziestce z nowych państw UE znaleźli się jeszcze tylko Litwini." Ty widzisz tylko to co chcesz widzieć. Nie ma co dyskutowac z tobą, bo najpierw to do szkoły, potem do rozmów.
|
|
adamosex,wyjdż z budy i przestan już szczekać.Naucz się czytać ze zrozumieniem,a ubliżasz tylko sobie swoimi kretyńskimi tekstami.
|
|
aby zyc wlasnym zyciem i wziac sie za robote jak tu radzi jeden, trzeba miec spokoj we wlasnym otoczeniu a nie skandaliczne niebezpieczne zachowania czeczenów.
|
|
krakson rozumiem jak brakuje argumentow zaczynasz obrazac, wiec jesli nie wnosisz nic do tematu poza chamskim zachowaniem to moze sie nie udzielaj juz.
|
|
Powiedz to Anglikom. Artykuł z początku czerwca: "Aż pięciu Polaków znajduje się na policyjnej liście najbardziej poszukiwanych przestępców w Wielkiej Brytanii. Policja przypuszcza, że część z nich nadal ukrywa się na Wyspach, ale mogli również wyjechać do Polski. W drugiej części audycji o tym, że rosną nastroje antyunijne wśród Brytyjczyków, a reprezentujący w Parlamencie Europejskim mijającej kadencji posłowie mają dokładnie inne poglądy. Co to oznacza przed nadchodzącymi eurowyborami? O tym w dzisiejszych Wieściach. Pięciu Polaków znajduje się na liście najgroźniejszych i najbardziej poszukiwanych przez policję przestępców w Wielkiej Brytanii - donosi serwis Goniec.com powołując się na Daily Mail. Są oni poszukiwani za najcięższe przestępstwa takie jak morderstwa, gwałty, handel ludźmi czy przemyt narkotyków." Cały do przeczytania: http://anglia.interia.pl/wiadomosci/news/gdzie-ukrywaja-sie-najgrozniejsi-przestepcy,1317300 "Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 10-07-09 13:56 aha madas5 czyli ty jestes rasista bo jak nie do polaka to jest ok wietnamczyk nie czlowiek, a postronni ludzie? " Ty naprawdę masz problem ze zrozumieniem tekstu pisanego. Wyraźnie napisałem: idąc twoim tokiem myślenia. Największego rasistę w tym gronie to mamy tylko ciebie. Ja byłbym szczęśliwy gdybyś ty jako postronny człowiek znalazł się na linii ognia i zszedł byś z tego świata. Jednego wszechpolaka mniej. TĘPIĆ, TĘPIĆ
|
|
Są tematy które przerastają niektórych forumowiczów i piszą co im akurat wpadnie do głowy. Pisząc BZDURY nie wy innych gnoicie tylko siebie ! ale szczytem jest cytat Chestertona w ogóle wiesz skąd on pochodzi ? Wyobraź sobie że gdzieś wyjeżdżasz niekoniecznie z własnej woli i ciągle jesteś napiętnowany ! Nie lepiej mieć motto życiowe :"żyj i daj żyć innym " ? a przestępca zawsze będzie przestępcą bez względu na narodowość - jest winny- ukarać .
|
|
adamosxx buraku chyba czeczency musieli cie ostro napier..lic po tym jak szedles machajac lapami po calej szerokosci chodnika ze tak ich nienawidzisz. A co do twojej wypowiedzi "a porywamy za granica ludzi i terroryzujemy tubylców? bo jakos nie slyszalem o tym" To ja ci odpowiadam na te Twoje pytanko. Tak porywamy za granica nie tylko tubylcow ale i "naszych" moze ci przypomne o obozach pracy we włoszech jak polacy terroryzowali ludzi bijac ich i zmuszajac do prostytuowania sie. Wes sie ku.wa czlowieku ogarnij i nie pisz glupot, wyjdz trochce na podworze i polataj, nie no przeciez nie mozesz wyjsc bo cie czeczency przesladuja i terroryzuja hehehe zal mi Cie chlopcze
|
|
ehh madas5 , flonix jak wam nie fstyd wyrzekacie sie rodakuf tszymajac z czeczencami was tesz powinnismy zagasowac
|
|
jasiu_śmietana proponuję nauczyć się pisać. Do takiego "polaczka" to na pewno się nie przyznam, że mam cokolwiek wspólnego, bo wstyd, że ma się analfabetów wśród narodu.
|
|
|
madas5 ty jesteś mniej niż zero , masz swój interes w obronie tych bandytów i terorystów czeczeńskich - my w naszym mieście nie chcemy czeczenów i koniec i basta . Róża Lux
|
|
Róża Lux w 100% się zgadzam . madas5 brudasie czeczeński poszed won !!!
|
|
nie wiem jak można mieć nasrane w głowie i ile czeczeńskiej spermy w dupie aby tak za tymi bandytami obstawać. Ten przykład dotyczący porwania jest kolejnym dobitnym przykładem ,że ci uchodźcy to nic innego tylko zwyczajni bandyci którzy przyjechali do wolnego kraju żerować na głupocie i naiwności rodaków. Dzisiaj źle na ciebie patrzy , jutro straszy nożem , po jutrze zgwałci ci siostre albo porwie bo tak mu wygodnie. Zrozumcie my dla nich jesteśmy tylko katolickim bydłem które ma im byc podległe ,na razie nie jest ich tak dużo więc tylko straszą , niech tylko opanują miasto to wówczas zobaczycie no oczywiście takim zadeklarowanym cwelom jak madas5 to wszytko jedno. Łomzyniaku pamiętaj idąc do wyborów samorządowych pamiętaj o tym co zrobi radny w sprawie czeczeńców Róża Lux
|
|
Najlepszym rozwiązaniem tego problemu, było by coś w rodzaju jakiejś sondy wśród mieszkańców Łomży, ażeby się wypowiedzieli, czy chcą tu czeczenów czy nie? I żeby odpowiedzi były tylko dwie: 1- tak. 2- nie. Ja wybieram numer 2. Zakładam że - madas5 - FrEsHpOwEr - krakson - fionix i następni "tolerancyjni" zaznaczyli by tą samą odpowiedź. Zgadza się? -Nie musicie odpisywać, sami sobie odpowiedzcie.
|
|
z niektorymi jak madas5 nie warto rozmawiac to beznadziejne przypadki moze zostan lokajem w czeczenskiej rodzinie to sie dowartosciujesz i bedziesz czul sie jak w domu jak ci sie tak podoba, poza tym jak ci sie oni tak podobaja to moze uwolnij np mnie od sasiedztwa z nimi i pomoz znalezc miejsce w swoim sasiedztwie otocz sie nimi i daj zyc innym. najlepsza sa wyzwiska w stylu buraku itd ale to charakterystczne dla tych co tak bronia tolerancji a nie maja nic do pwiedzenia, mozna ich zachowanie okreslic przyslowiem "zły to ptak co wlasne gniazdo kala" madas5 tobie to nawet proponuje przyjac obywaltelstwo czeczenskie.
|
|
Twoje klapki na oczach i brak umiejętności czytania ze zrozumieniem po prostu dobija. Można walić pałą w łeb, a i tak nic nie dotrze. Weź ty chłopie przeczytaj od początku wszystko co napisałem, bo albo masz problem z czytaniem, albo delikatnie mówiąc nie do końca rozwinął się u ciebie intelekt. A że masz nie opisane problemy to wyłożę ci jeszcze raz: Nie mam nic przeciwko uczciwym Czeczenom, Polakom, Niemcom, Ruskim, Rumunom i co ci do tej małej główki przyjdzie. Jeśli którykolwiek z nich zasłuży na kraty, to niech tam idzie, a jeśli będę mógł to jeszcze pomogę. Nienawidzę uogólnień i braku szacunku dla jednostki. Kosę może ci sprzedać każdy z nich (Polak, Czeczen, Ruski, Niemiec, Rumun itd.). Każdy człowiek ma prawo do godnego życia. I cieszę się, że mimo 10 Czeczenów - chuliganów utrzymywanych za moje podatki znajdzie się wśród pozostałych jedna, dwie uczciwe rodziny, którym to moje podatki pomogły by godnie żyć, wykarmić i wykształcić dzieci. Nie wiem czy którekolwiek z moich słów dotrze do twojego małego umysłu. Pewnie za chwilę znów dostanę wiąchę od wszechpolaka. TĘPIĆ, TĘPIĆ.
|
|
Piszecie tutaj, że Polacy kradną w Anglii, czy popełniają inne różnego rodzaju przestępstwa. W Anglii nie byłem, co więcej migrować tam nie zamierzam, więc z tą opinią dyskutować nie mogę nie znając tamtejszej sytuacji. Widzę za to co dzieje się w Łomży z jak to ładnie brzmi "mniejszością czeczeńską". Ale wracając do sedna, nie znam sytuacji Polaków w Anglii, ale przyjmijmy więc nawet, że Polacy są w Wlk. Brytanii bandytami tego pokroju co Czeczenii w Polsce, że chodzą po ulicach, czy do szkoły z nożami, że porywają (czy to Wietnamczyków, czy niedawny przypadek pewną dziewczynę z Łomży), że posiadają nielegalnie broń, są dilerami (jak napisała jedna z osób na 4lomza) itp. Więc przyjęliśmy, że Polacy są w Anglii takimi samymi skur.... jak Czeczeni w Łomzy (chociaż w moim przekonaniu jest to opinia wysoce na wyrost). Zauważmy, więc jedną subtelną różnicę. W Anglii Polacy pracują (na usta ciśnie się słowo zapier...), czy to na budowach, czy na sławnym zmywaku. Nie przyjechali tam korzystać z zasiłków tylko szukać pracy, a więc w jakimś sensie wspierają tamtejszą gospodarkę płacąc podatki i pracując. Pytam się więc jak pracują Czeczeni w Polsce (a konkretnie w Łomży)!? Otóż nie robią nic, a ja osobiście nie miałem przyjemności zobaczyć pracującego Czeczena. Żyją z zasiłków pobieranych od naszego państwa, tym samym żerując na Polsce i Polakach. Niektórzy będą pewnie bronić "mniejszości czeczeńskiej", faktem że przyjechali z kraju ogarniętego wojną, z kraju gdzie panuje "bród, smród i ubóstwo" i dlatego mają problem z podjęciem pracy, czy normalnym zachowaniem. Podam dwa przykłady, które w bardzo prosty sposób obalają ten pogląd. Popatrzmy na dwie mniejszości. Po pierwsze Polaków w latach komunizmu, którzy również uciekali z kraju, tylko ich celem nie było żerowanie na Stanach Zjednoczonych, czy innych krajach zachodnich, ale podjęcie pracy i poprawienie swojego bytu WŁASNĄ PRACĄ I WŁASNYMI RĘKAMI. Drugim przykładem takiej mniejszości w moich oczach są Wietnamczycy mieszkający w Polsce. Uciekali oni z kraju tak samo niegdyś ogarniętego wojna jak Czeczenia, co gorsza z kraju komunistycznego. Jednak Wietnamczycy, którzy przybyli do Polski, starali się zdobywać wykształcenie na uczelniach, a pieniądze zarabiali ciężka pracą (bo chyba nikt nie powie, że np taka robota na stadionie należy do lekkich).... Także słowem podsumowania popieram wszystkich co mówią "Czeczeni wypier...." bo dlatego tego typu ludzi nie widzę miejsca w naszym kraju, a w szczególności w mojej rodzinnej miejscowości.
|
|
Do stodoly ich i spalic wpizdu kolejne gowno na miescie hehehe oczywiscie;p;p
|
|
Powiedzcie mi, który z Was cokolwiek zrobił by wskazać czeczeńskim uchodźcom sposób życia w Polsce? Który z Was miał bezpośrednią styczność z jakimkolwiek uchodźcą? A ilu z Was wyrobiło sobie zdanie o nich czytając tylko takie bzdury co wypisuje adamosxx i jemu podobni. Wasz problem z nienawiścią wynika z niewiedzy i braku odwagi by tym ludziom pomóc. Jak się czegoś nie zna to trzeba zniszczyć, to jest chyba wasza maksyma. Wirkoz, jedź na ten stadion i spróbuj rozłożyć tam swój kramik. Wietnamska mafia działająca na terenie Warszawy Cię zniszczy. Ale czy to znaczy, ze każdy wietnamczyk jest zły? Czy do każdego musimy mieć uprzedzenia. Niewiedza, nienawiść, głupota, zamykanie oczu na problem, to was krótko opisuje. Najlepiej jest wygnać lub pozabijać. Skończcie z uogólnianiem. Skończcie z tą nienawiścią do człowieka. Hitler uważał, że rasa aryjska i naród niemiecki jest ponad wszystkie narody. Wy uważacie, że wy, rdzenni mieszkańcy Łomży jesteście lepsi. Czy te zachowania nie są nazbyt podobne? Banda dzieciaków bez wyobraźni na tym forum siedzi. Uczyć się.
|
|
to samo kiedys mówili o Polakach Austriacy i Włosi gdy Polacy byli w obozach uchodzców w w/w krajach.Nie bronie Czeczenów ale zapomniał byk jak cielakiem był,czyli my idealni Polacy.pozdrawiam john40
|
|
Za każde przestępstwo popełnione przez Czeczenów ,wietnamców i innych wynalazków powinna być deportacja a tak to teraz jeszcze będą w pierdlu za nasze podatki żyć .
|
|
ja mialem kontakt z jednym czeczenem przyjezdzal codziennie do lomzy z czerwonego boru i przez caly dziec zaczepail ludzi (o piwo papierosy) gosc kolo 40stki taki mial sposob na zycie
|
|
no tak jeden artykuł na jakiś czas.... a ile razy łomżyniak coś zrobił???okradł starsza kobiete, handlował narkotykami, pobił kogoś....WSZYSCY SĄ TACY SAMI!!!!! i wcale nie jestesci lepsi....
|
|
madas5 zgadzam się z Tobą w kazdym wersie. Chociaz jedna osoba tutaj kieruje się logicznym myśleniem :)) Niektórzy piszą ze chcieli by mieć Łomżę wolną od obcokrajowców, z czasem bedą protestować przeciwko ludziom ze wsi lub by nie przyjezdzali tu studiować lub szukac pracy. Czemu nikt nie zareaguje na osoby, które potrzebują pomocy z naszej strony ?? własnie bo kogo obchodzi los innego człowieka wazny jestem ja i nikt inny, więc czym Ci taki Czeczen zawinił ? kazdy ma prawo do swobodnego życia a nie być zastraszanym.
|
|
Nie uważam że powinienem pomagać osobom zdeprawowanym, którzy przyjechali do naszego kraju a właściwie Łomży burzyć spokój mieszkańców i częstokroć wykraczając po za granice prawa. Nie miałbym nic przeciwko rozwojowi ich kultury na naszych terenach i wspólnej symbiozie nas z nimi ale to oni powinni wykonać pierwszy krok a niestety kierują się oni wrogością do Polaków i łomżyniaków. Zaistniała sytuacja wrogości nie sprzyja niczemu dobremu w naszym mieście i uważam że rada miasta powinna poruszyć ten temat na kolejnej sesji. Chciałbym też przytoczyć historię której bylem świadkiem, a mianowicie mieszkam na ulicy wojska polskiego i czekając wieczorem na przystanku autobusowym widziałem 2 czeczenów obrażających starszego człowieka a mojego sąsiada, zwróciłem im uwage aby zostawili go w spokoju ( pijani ) czeczeńcy wyciągnęli noże i zaczęli grozić mi i mojemu sąsiadowi, w chwili gdy zobaczyli przejeżdzajaco obok policję zaczęli uciekać. Sytuacja ta miała miejsce na przystanku własnie tam gdzie naprzeciwko rozegrała się niedawna akcja odbijania tego Wietnamczyka a ja mieszkam własnie tam w bloku za tym przystankiem i apropo tej sytuacji też ją widziałem... Chciałbym także zauważyć że byłem świadkiem kiedy zaczepiali polskie dziewczyny w parku i w przypadkach wandalizmu lub śmiecenia w parku a kiedy starsi ludzie zwracali im uwage byli mieszani z błotem, tak poprostu się nie postępuje z samego szacunku do osób starszych. Dla wszystkich obrońców czeczeńców i ich przeciwników zwracam się z prośbą o kulturalną dyskusję a nie wzajemne obrzucanie się błotem bo problem jest i należy powaznie go potraktować. \" Umrzeć przyjdzie, gdy się kochało wielkie sprawy głupią miłością \" K.K Baczyński
|
|
ludzie jak wy polakow mozecie do czeczencow porownywac a moze przygarniemy jeszcze pakistan przeciez to nawet nie sa cywilizowani ludzie. a ci obroncy czeczenscy to nic innego jak ich rodacy.a jak kazdy ma prawo do swobodnego zycia to nie kosztem innych zeby wam rodziny porozpierdalali to wtedy moze zrozumiecie. a nie to co pisza tylko co robia sie liczy, kiedys na plocie pisalo cipa jak polizalem to mi drzazga w jezyk weszla.
|
|
Cóż nie miałem styczności z żadnym Czeczeńcem w Łomży, ba żadko nawet jakiegoś widzę.Wiem natomiast jedno, że przyjeżdżając do obcego kraju człowiek jest zobowiązany, do podporządkowania się tamtejszemu prawu, obyczajom itd. Nie wnikam co nasi rodacy robią za granicą bo to problem krajów, do których jadą. Jeśli rozrabiają, łamią tam prawo to powinno się ich brać za pyski i wywalać do Polski.. Obywatel każdego kraju ma prawo czuć się bezpiecznie u siebie oraz ma prawo oczekiwać, że władze krajowe czy lokalne mu je zapewnią. Wielu z Was pisze tu o tolerancji, ale czy można bezgranicznie tolerować wszystko co nas otacza do okoła? My jesteśmy u siebie, to z naszych podatków utrzymywane są rodziny Czeczeńskie więc to my mamy prawo oczekiwać, że to Czeczenii dostosują się do naszych praw i obyczajów a nie na odwrót. Polska ich przyjęła ze względu na wojnę w ich kraju (która się już dawno skończyła), to na nas spadł koszt ich utrzymania , to nasz kraj daje im przysłowiowy chleb i dach nad głową więc mamy chyba zrozumiałe prawo trochę od Nich oczekiwać poszanowania naszych obyczajów, przestrzegania prawa itp. A teraz trochę z drugiej strony. Czeczeni to ludzie, którzy nie przyjechali tu z miłości do naszego kraju, ale uciekali przed wojną. A jak wiadomo wojna wpływa destrukcyjnie i demoralizująco na osobowość i psychikę człowieka. Nikt z nas nie doświadczył wojny, nie musiał oglądać zabijanych członków rodziny, sąsiadów czy znajomych. Nikt z nas nie widział jak obca armia zamienia jego miasto w kupę gruzów. Nikt z nas nie czół strachu przed nalotami, aresztowaniami itp. Przyjeżdżając do nas z takimi przeżyciami i wspomnieniami, zostali całkowicie zepchnięci na margines. Traktowani są jako brudasy, bandyci i terroryści. Ale co my jako gospodarze zrobiliśmy aby to zmienić ? Otóż nic nie zrobiliśmy, kompletnie nic. Czy lokalne władze lub sami łomżyniacy zorganizowali jakieś spotkania integracyjne w celu wzajemnego poznania się, nawiązania wspólnego języka, poznania kultury, obyczajów i tradycji czeczeńskich i na odwrót. A może nawiązania jakiś przyjaźni pomiędzy nami i nimi ? Nie my od początku podchodziliśmy do Nich wrogo i zawiścią ile to Oni dostają zasiłków. Ale odpowiedzcie sobie szczerze czy wolelibyście te zasiłki i być na ich miejscu? Ja się nie dziwię, że mogą do nas być nastawieni wrogo skoro i My nie pałamy do nich miłością. Zwyczajnie oni nie znają nas, my nie znamy ich. Za to my kierujemy się stereotypami i uwielbiamy generalizować Czeczen = bandyta i terrorysta. Co do tej rzekomej broni to nie chce mi się wierzyć, że są tak „uzbrojeni” choć zapewne zmieniłbym zdanie gdyby mi jakiś przystawił gnata do łba. Ale skoro macie taką wiedzę to chyba powinniście to zgłosić policji w imię waszego i ogólnego bezpieczeństwa. Zresztą gdyby tak było to zapewne policja miała by o tym wiedzę i już dawno by się tym zajęła. I na koniec przestrzegam i zwolenników i przeciwników Czeczenów. Najpierw by kogoś bezgranicznie bronić lub ganić trzeba go poznać by móc sobie wyrobić opinię. Niestety wielu z was wie o Czeczenach tyle samo co i ja czyli nic + to co wyczytamy z forum, czyli bzdury nafaszerowane stereotypami i uprzedzeniami zasłyszanymi od kolegi/koleżanki powielanymi bez sensu przy każdej okazji.
|
|
ehh madas5 , flonix jak wam nie fstyd wyrzekacie sie rodakuf tszymajac z czeczencami was tesz powinnismy zagasowac no coment!!!! Autor: Tom/redi/ (---.winn.cable.ntl.com) Data: 10-07-09 17:22 ludzie jak wy polakow mozecie do czeczencow porownywac a moze przygarniemy jeszcze pakistan przeciez to nawet nie sa cywilizowani ludzie. ja nie chce do niczego przekonywac ale troche szacunku narazie nic mi osobiscie nie zrobili, prawie nic do nich nie mam wiec takie moje zdanie
|
|
to niema sesu tym zakochanym ludziom tragedi trzeba albo i nie bo przeciez oni sa wygnani z kraju tacy samotni i czujo sie nie swojo moze trzeba koncert na ich czesc zorganizowac tak mi ich szkoda, pomysle moze moglbym kilku przygarnac mam wolny pokoj
|
|
szkoda rze bana nie mogem dac takim lódziom jak madas5 flonix bo arz mie rence opadajo jak ih sluham a raczej czytam ih wypowiedzi rzalosne -_-
|
|
no racja nie ma to sensu bo do was i tak nie dotrze nic pieprzeni rasisci jesli chcesz TOM/redi to mozesz pokój im dać mnie to nie obchodzi kogo do domu zapraszasz POWODZENIA moze i kilku nie zachowuje sie tak jak trzeba i odwalają ale nie mozemy mierzyc wszystkich ta samą miarą no chyba ze zastosujemy metode jeden za wszystkich...
|
|
To nie jest ich kraj i tu mają siedzieć cicho .Oni tu przyjechali uciec przed wojną . Polska dała im bezpieczeństwo , mieszkanie i zasiłek a oni zamiast to docenić i szanować Polaków wolą porwać człowieka ,który ze swoich podatków dokłada się im do gara . Wywieść to bydło z naszego kraju .
|
|
oczywiscie rze metoda jeden za fszystkich , taka u nih panóje wienc ja tesz proponóje fszystkih za jednego ztad w... :)))
|
|
ok miszczu sie wypowie : na codzien bardzo daleki jestem od pogladow tego pana co zalozyl ten post, nie jestem tez rasista ale widze na wlasne oczy jak sie panosza i woza po ulicach grupkami i zaczepiaja slabszych jebance w oczy nie spojrza jak ida we 2 (bo jednego czeczena w zyciu nie widzialem) ja sie ich nie boje chociaz jak zablysnie noz w ciemnosciach nie bedzie kolorowo a sam widizalem jakie wielkie nosza te suki, i wiem jedno jezeli ich agresja zostanie zignorowana bedzie sie nasilac a wiec do wszystkich wariatow nie dajcie sie sukom , jezeli jest jakis problem to zbierajcie sie w gromady bo oni pojawiaja sie momentalnie i szybko sie zbieraja , skoro nie poptrafia docenic tego co dostali to niech maja chu..a w dupie , kropka! Who's Your daddy?!!!
|
|
mój login mówi sam za siebie.... W Y PI E R DO L I ć TYCH SMOLUCHóW JUż I CHINOLE SIę PCHAJą DO łOMZY GDZIE DO ***** ARMAGEDON ZAGłADA ZGINIEMY
|
|
"mój login mówi sam za siebie.... W Y PI E R DO L I ć TYCH SMOLUCHóW JUż I CHINOLE SIę PCHAJą DO łOMZY GDZIE DO ***** ARMAGEDON ZAGłADA ZGINIEMY"
|
|
Ja to wogóle slyszalem że w Polsce są ośrodki dla czeczenów powoli likwidowane (np. bloki ) ale nie u nas i coraz wiecej powoli czeczenow przybywa do Łomży niedługo dojdzie do tego ze bedzie w łomży 50/50. -------------
|
|
Jeszcze jednego nie mogę przeżyć ćżemu oni dostaja pieniadze za freee , niech zamiataja uluce czy cos a nie tylko biora biora
|
|
nigdzie polakom nie jest tak dobrze jak czeczenom w Polsce -------------
|
|
dlaczego rada miasta nie podejmnie tego problemu , co nasi radni pochowali głowy w piasek i tylko biskupa a dupe potrfia całowac a nie zając się problemem czeczenów Róża Lux
|
|
moim zdaniem brakuje selekcji czeczenów, przyjeżdza kto chce. Jeden uczciwy, drugi chce zarobić sposobem. Radni przenieśli Drzewną do PG3, gdzie są czeczeni, będę miał z Nimi jazdę, heh -----*****-----*****-----*****------***** Łomża, Łomża, Łomża . . . -----*****-----*****-----*****------*****
|
|
studentka przeszla sama siebie haha: czym ci taki czeczen zawinil hehe no szok jak mamy takie studentki w kraju, ale odpowiem na tak glupie pytanie: mniej wiecej tym ze porwal czlowieka dla okupu ale moze o blachostka
|
|
i znow zgodze sie z tym panem zwanym miles85 ale dodoam ze tu nie chodzi o to ze w grupy sie zbierac i waczyc w koncu jestes u siebie to sytem panstwowy powienien byc inny i ich tu nie wpuszczac do tak malej spolecznosc widziales noze u nich to to nic w admirale bron na lade klad i lezala sobie, i w kiblu tez a polska im jeszcze płaci na to .
|
|
madas5 pusty łbie ze sie tak do ciebie zwroce, ja tez niema nic przeciwko uczciwym czeczenom i innym ale zobacz lomzyniakow jest nicale 60 tys dajmy na to czeczenow troche ponad 1000 w tak malej spolecznosci i policz sobie procento popelnianych czynow karalnych wystepkow itd przez czeczenow i lomzyniuakow i czemu wychodzi na rowno skoro czeczenow jest 60 razy mniej liczbowo, a w procentach spolecznosci jako polska i czecz jest po rowno a nawet z przewaga czecz? wyjasnisz ten fenomoen?
|
|
adamosex,co tu wyjasniać.Myślę, że masz problem z określeniem swojej orientacji seksualnej,dlatego wyżywasz się na mniejszościach narodowych, kobietach i tworzysz te łomżyńsko-czeczeńskie łańcuszki.
|
|
czeczeni musza bezwględnie opuścic nasze miasto - nasza gościnność została wykorzystana i podeptana - my ich tu nie chcemy dalej widywać, proste i chyba , jasne i wyraźne przesłanie Róża Lux
|
|
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Listonosz-ukradl-pieniadze-emerytom-i-rencistom,wid,11306504,wiadomosc.html?ticaid=185d3 A to jest przykład uczciwie pracującego polaczka. Ale się chłopina nazapiedalał. Czyli tak to rozumiem , polaczek może wszystko bo jest u siebie, obcokrajowiec nic bo jest u kogoś. Był czas że Polacy przesiadywali w ośrodkach dla uchodźców na całym świecie dziesiątkami tysięcy i też ktoś łożył na ich utrzymanie. też kradli, też awanturowali się,chodzili z nożami i robili wiele innych rzeczy. Ale to byli polacy oni mogli. Podobno historia kołem się toczy. No i zatoczyło się koło historii, wraca do polski to co Polacy z niej wywieżli 30 lat temu. I bardzo dobrze odbierajcie teraz to co daliście innym. A od Czeczenów się odwalcie, bo akurat znam wielu z nich i tak się jakoś składa ze wszyscy pracują. A młodzież jak to młodzież , rozrabia wszędzie bez różnicy, czy to Polacy czy Czeczeńcy czy inni, poprostu takie jest prawo młodości. Pozdrawiam wszystkich normalnych Łomżan.
|
|
Różo zakwitnij pięknem i przyjemnym aromatem,bo jak narazie Twój głos to bulgotanie szamba.I nie pisz o gościnności w liczbie mnogiej.Ty nawet chyba nie wiesz co to znaczy być gościnnym
|
|
krakson cofnij sie moze do szkoly podstawowej zebys nauczyl sie pisac na temat a nie wrzucasz jakies swoje zale i frustracje o orientacjach i jakiejs homofobii hehe (idiota nie rozumie nawet pojecia) w tv gdzes uslyszal lub na paradzie i myslal ze w tym temacie bedzie pasowac haha wiec pokaz swoja goscinnosc i zapros sobie czeczenow do domu, pewnie nie doliczyłbys sie ostatniej pierzyny w swojej melinie po wizycie.
|
|
wy się tu wyzywacie, a w dzienniku niedawno gadali, że sąsiedzi chcieli się pozbyć czeczenów, ukartowali tą sytuację i nasłali policje. Robiliśmy świnie z czeczenów, a sami zostaliśmy gorsi . . . Oczywiście czekam na jakiś aktualik w tej sprawie. -----*****-----*****-----*****------***** Łomża, Łomża, Łomża . . . -----*****-----*****-----*****------*****
|
|
adamosex- zapraszam cie do swojej meliny,moze walniemy jakis trojkacik mesko-meski z czeczenem i wytrzemy du..py moimi pierzynami,dam ci je potem w prezencie do domu.Bedziesz mial sie czym chwalic przed kolezankami z przedszkola.Obcuj z roznymi ludzmi,nawet z czeczenami,a potem wypowiadaj sie na ich temat,bo jak narazie to robisz tylko kalki z roznych artykulow.Taka wiedza jak twoja moze sie pochwalic kazdy,nawet pies z budy -hau,hau,szczekaj dalej
|
|
Autor: jasiu_śmietana (---.elomza.pl) Data: 10-07-09 19:37 oczywiscie rze metoda jeden za fszystkich , taka u nih panóje wienc ja tesz proponóje fszystkih za jednego ztad w... :))) Tak Jasiu jeden za wszystkich to może u Ciebie w domu taka zasada Ja np nie mam zamiaru stawać murem za takim półmuzgiem jak ty i za RASIZMEM
|
|
do pieca
|
|
tak do pieca ze śmietaną hehe
|