piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Chce stworzyc miejsca pracy w Łomży

Witam,

Chce stworzyć miejsca pracy dla osób które w miarę sprawnie piszą na klawiaturze i lubią rozmawiać z ludźmi.Potrzebowałbym 50-100 osob. Wiek od 16 lat.

ELASTYCZNE GODZINY PRACY DO 21 00. Praca również w weekendy. STAWKA ZA GODZINĘ TO OKOŁO 6ZŁ DO RĘKI.Nie była by to żadna sprzedaż przez telefon itp.

Czy myślicie ze w Łomży są osoby które chętnie podjełyby pracę.

Ciekaw jestem również czy miasto dałoby jakieś wsparcie dla takiej inwestycji jak sądzicie?

Pozdrawiam wszystkich Mariano

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Chce stworzyc miejsca pracy w Łomży

podaj wiecej szczegolow o co konkretnie chodzi bylbym zainteresowany

Na razie nic wiecej powiedzieć nie mogę bo nie chcę stracić pomysłu.

jestem chętny pisze bez patrzenia na klawiature bardzo szybko :) !

Łomża leży na Mazowszu !

na pewno było by dużo chętnych w końcu kryzys a każdy grosz się przyda, tylko zależy jeszcze jakie były by warunki pracy...

Sprecyzuj o warunkach moge coś napisać?

ile godzin pracy? dokładnie jaka to praca gdzie? od kiedy? :)

Młode osoby na pewno by się znalazły. Takie dla których byłaby to pierwsza praca. Stawka niestety nie jest rewelacyjna, ale w czasie kryzysu lepszy rydz niż nic :)

Prawda nie ma żadnych bogów ponad sobą. Wiara w prawdę zaczyna się od zwątpienia we wszystkie prawdy, w które się uprzednio wierzyło.

Liczba godzin w granicach między 9-21 . Ale maksymalnie 8 godzin.Co do miejsca to od 7 lat nie mieszkam w Łomży i nad miejscem musze się zastanowić. Lokal musi mieć przynajmniej 150 metrów. Kiedy chciałbym to otworzyć, myślę ze w przeciagu 5-8 miesięcy.

Stawkę jako podałem byłaby na początek z czasem została by podniesiona.

W zależności od umiejętności i stażu pracy

a na czym miała by polegać ta paca?

Chętni by się znaleźli np ja:)

Support Your Local Football Team.

No dobra bo widzę że ciśniecie,na przeprowadzaniu wywiadów przez telefon i zapisywaniu ich odpowiedzi na komputerze.

Ja jestem zainteresowany ;) na drugą zmianę np 16-21 xDD na klawiaturze cały czas pisze bez patrzenia w klawe ;) pewnie allegro xD albo coś w tym stylu ,6zł nie jest tak dużo i nie jest tak mało za tako robote cenna jest w sam raz ,czekamy ;)

żadne allegro itp...

Tak z ciekawości napiszcie jak u was z językami obcymi najbardziej interesuje mnnie język rosyjski i niemiecki

a english nie?:P

on robi was w balona ehehe :) z niego taki ,,Przedsiębiorca" pomysł moze ma...ale nie ma wiedzy. Ale obstawiam ze to raczej prowokacja :)

Racja?

16 lat - Rosyjski i niemiecki ;)

Na razie nic wiecej powiedzieć nie mogę bo nie chcę stracić pomysłu. - czy to jest jakaś innowacja ? Pomysła od dawna znany ;)

Nie dajcie się zrobić w ****

Pozdrawiam przyszłego przedsiębiorce;)

Krzysztof.P

Tak prowokator który od początku swoich studiów do teraz siedzi w tym intersesie. Ale rozumiem że coś takiego jak zazdrosć przez Ciebie przemawia ze ktoś ma pomysł inny niż otwarcie sklepu hurtowni czy sprowadzanie samochodów z Niemiec. Na jakiej podstawie sądzisz że nie mam wiedzy?

Myślałem że pytam a nie robię w balona.

Pozdrawiam i liczę na szczere wypowiedzi tych którzy chcą sie podzielić swoimi spostrzeżeniami na temat tego co jest tematem.

Racja?

Na razie nic wiecej powiedzieć nie mogę bo nie chcę stracić pomysłu. - czy to jest jakaś innowacja ? Pomysła od dawna znany ;)

Krzysztof.P

Racja?

Na razie nic wiecej powiedzieć nie mogę bo nie chcę stracić pomysłu. - czy to jest jakaś innowacja ? Pomysł od dawna znany ;)

Krzysztof.P

Jezeli chciałbys lokal,mam cos dla Ciebie na Senatorskiej(chyba ze musi byc gdzies w centrum).

Racja?

Na razie nic wiecej powiedzieć nie mogę bo nie chcę stracić pomysłu. - czy to jest jakaś innowacja ? Pomysł od dawna znany ;)

Krzysztof.P

Nie wiem dlaczego jak ktoś coś napisze to musi być prowokacja.Oczywiście nie jest to innowacyjny pomysł ale nie ma go wŁomży i całym województwie. Chce być pierwszy to grzech że nie chę sie dzielić moim pomysłem.

jak duzy jest to lokal czy ma pan jakieś zdjęcia,parter czy piętro.?

Już się nim podzieliłeś.
forum 4lomza to marny sposób badania rynku pracy.

urzad skarbowy analiza rynku na podstawie 4lomza :)

No tylko jeszcze trzeba mieć zlecenia i wiedzę. :-)

Ogolnie to jest taki dom,dosyc duzy bo w sumie ma 2tys metrow,a na parterze byl kiedys sklep,wiec jest to teraz do wynajecie,ewentualnie cala kamienica.

Mariano2 wiedze?? jak Ty nie wiesz z kad otrzymac dofinansowanie... to ja slabo to wiedze(chodzby te z UE), chcesz zatrudniac mlodocianych z takimi umiejetnosciami ...masz biznes plan, kapital itd?

OK. Musiałbym to zobaczyć moze ma pan jakieś zdjęcia? Cały dom to za duzo ale ta powierzchnaia na parterze po sklepie brzmi interesująco

Mam kapitał, fundusze UE to podstawa :-).Ale widze jak traktowani sa inwestorzy w innych miastach.Np dostają lokal, zwolnienie z podatków tam gdzie jest duże bezrobocie. Nie chcę zatrudniać młodocianych wskazałem tylko dolną granicę wieku.

Zdjec nie stety nie mam,ale mozesz zobaczyc ten budynek na rogu senatorskiej i zielonej,napewno go zobaczysz:) Budynek z białej cegły.Pozdrawiam

,,ZWOLNIENIA
Na podstawie Uchwały nr 365/LVII/05 Rady Miejskiej Łomży z dnia 25 listopada 2005 roku w sprawie zwolnień od podatku od nieruchomości zwalnia się z podatku od nieruchomości:
1) grunty, budynki, budowle lub ich części zajęte na potrzeby prowadzenia działalności produkcyjnej lub usługowej przez podatników podejmujących po raz pierwszy taką działalność na terenie Miasta Łomża, pod warunkiem wykorzystywania ich do tej działalności;
2) nowo nabyte grunty, budynki i budowle przeznaczone na potrzeby prowadzenia działalności produkcyjnej lub usługowej;
3) budynki lub ich części wykorzystywane na potrzeby prowadzenia działalności gospodarczej produkcyjnej lub usługowej prowadzonej na terenie miasta Łomża, pod warunkiem utworzenia dodatkowo od 5 do 10 stałych miejsc pracy;
4) budynki lub ich części wykorzystywane na potrzeby prowadzenia działalności gospodarczej produkcyjnej lub usługowej prowadzonej na terenie miasta Łomża, pod warunkiem utworzenia dodatkowo powyżej 10 stałych miejsc pracy"

To już jest coś bardzo dziękuje.

"Autor: Krzysztof.P (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 29-01-09 15:19

Racja?

Krzysztof.P"

Panie Krzysztofie pytałem o te dwa języki obce ponieważ chce realizować projekty w tych krajach. Nigdzie nie napisałem ze w tych językach ma mówić 16 letnia osoba .Znajomość jeżyków jest mile widziana :-)

ja jestem zanteresowana czekam z niecierpliwoscia

podstawówka + gimnazjum to przynajmniej 5 lat nauki obcego języka, wiec czemu 16 sto letnia osoba nie umiałaby się w nim komunikować ?

Greatest_DeMoN badanie to nie to samo co analiza :)

a czemu nie angielski co ??? Ja też bym się pisał !!!

Mariano 2
w takim mieście jak Łomza każde miejsxce pracy ,,na wagę złota,,
myśl młody człowieku i wracaj do Łomży

P O W O D Z E N I A dla Ciebie i Twoich przyszłych pracowników

DiDi

phi za 6zł na godzine to ja z łóżka nie wstaje...

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

urzad skarbowy wiem o tym, a co do kwestii zatrudnienia nieletnich kodeks pracy narzuca pewne warunki takie jak
,,Jako, że pracownik młodociany jest obowiązany dokształcać się do ukończenia 18 lat, pracodawca jest obowiązany zwolnić młodocianego od pracy na czas potrzebny do wzięcia udziału w zajęciach szkoleniowych w związku z dokształcaniem się.
Kodeks pracy w rozdziale IIIa działu dziewiątego normuje zatrudnianie młodocianych w innym celu niż przygotowanie zawodowe. Podkreśla się tam, że młodociany może być zatrudniony na podstawie umowy o pracę przy wykonywaniu lekkich prac, czyli takich które nie mogą powodować zagrożenia dla życia, zdrowia i rozwoju psychofizycznego młodocianego. Wykonywanie takiej pracy nie może utrudniać młodocianemu wypełniania obowiązku szkolnego.
Wykaz lekkich prac określa pracodawca po uzyskaniu zgody lekarza wykonującego zadania służby medycyny pracy. Wykaz ten wymaga zatwierdzenia przez właściwego inspektora pracy. Wykaz lekkich prac nie może zawierać prac wzbronionych młodocianym, które zostały wymienione w załączniku do rozporządzenia Rady Ministrów z dnia 1 grudnia 1990 r. w sprawie wykazu prac wzbronionych młodocianym. (Dz. U. z 1990r. Nr 85 poz. 500). „Praca wzbronione” zostały młodocianym zakazane ze względu na związane z nimi: nadmierny wysiłek fizyczny, nieodpowiednie oświetlenie, hałas lub drgania, pola elektromagnetyczne, elektrostatyczne i narażenie na promieniowanie jonizujące, laserowe, nadfioletowe i podczerwone, podwyższone lub obniżone ciśnienie, narażenie na szkodliwe działanie pyłów, czynników szkodliwych biologicznie, narażenie na działanie szkodliwych substancji chemicznych, zagrożenie dla prawidłowego rozwoju psychicznego, możliwość urazów u młodocianych i spowodowania zagrożeń dla innych osób
Tygodniowy wymiar czasu pracy młodocianego w okresie odbywania zajęć szkolnych nie może przekraczać 12 godzin. W dniu uczestniczenia w zajęciach szkolnych wymiar czasu pracy młodocianego nie może przekraczać 2 godzin.
Wymiar czasu pracy młodocianego w okresie ferii szkolnych nie może przekraczać 7 godzin na dobę i 35 godzin w tygodniu.

Wymiar czasu pracy określony wyżej obowiązuje także w przypadku, gdy młodociany jest zatrudniony u więcej niż jednego pracodawcy. Dlatego należałoby przed nawiązaniem stosunku pracy uzyskać od młodocianego oświadczenia o zatrudnieniu albo o nie pozostawaniu w zatrudnieniu u innego pracodaw"

I teraz odpowiedz mi czy taki 16-17 latek w Twoich oczach jest dobrym kandydatem na telemarketera?? No i ten jezyk nie wiem jak jest teraz ale w pod i gim ucza jeszcze rosyjskiego?

Pomysł dobry, nawet bardzo, ale takim czereśniakom którym dla przykładu za 6zł "to nie chce się z łóżka wstawać" czy inne głupie teksty które padają w tym poście, strach wspominać i pożal się boże ich wypowiedziom to jestem za tym, lecz przy zatrudnieniu proponuję złożyć propozycję dla takich czereśniaków, by najpierw pokazali co potrafią a dopiero po ocenie ustalić stawkę. Szacuję, że na początek dla tych najbardziej zarozumiałych wyjdzie stawka zerowa, ale cóż mamy w tym mieście ludzi którzy mają jakieś biznesy i ich ukochani synkowie szukają beznadziejnie pracy bądź propozycji, ale niestety tacy zostaną zawsze przy cycku.

Pozdro samodzielnym i gratki za pomysły i inicjatywę.

Życie polega na tym by się rozwijać, a nie żadać i prosić o utrzymanie. Jak chcesz to weź michę, wyjdź na ulicę i proś co łaska, odsłoń twarz, a nie bądź mądry w głupich wypowiedziach na portalu w necie, za który pewnie też jakiś tatuś płaci.

Witam. Po pierwsze chciałbym wyrazić ogromne poparcie dla Twojego pomysłu tu w Łomży każde miejsce pracy jest bardzo potrzebne a miałem o tym okazje nie dalej niż tydzień temu się o tym przekonać szukiałem pracy i mialem ogromne problemy to na szczęście juz historia no ale....W razie czego mogę polecić wykonawce w razie jakiegoś remonty lub przebudowy budynku mojego szefa hehe nie tak serio to bardzo dobrze robi szybko a ceni się jeszcze w granicach rozsądku wiec jak by co to dzwoń 506322038 po 19:00

Na początek dziekuje za wsparcie właśnie o to mi chodziło zobaczyć jak duża jest potrzeba w moim rodzinnym mieście na tego rodzaju działanie.

Pozwolę sobie na podsumowanie dotychczasowych wątków

Języki obce będą atutem ale nie warunkiem przyjęcia do pracy.Praca nie jest związana ze sprzedażą czegokolwiek. Jedyny warunek to miła aparycja i sprawne pisanie na klawiaturze.

Co do osób 16-17 letnich jak najbardziej będą mogły pracować miedzy 16-21 a więc po szkole i jak najbardziej jestem za. Poza tym umowa o dzieło nie ma takich obostrzeń jak umowa o pracę.

Po drugie liczę również na studentów i osoby bezrobotne lub chcące dorobić .

Stawka 6zł netto byłaby stawką na początek.W poźniejszym okresie stawki będą wyższe.

Pozdrawiam i trzymajcie kciuki.

Mariano2 ale nie rozumiesz ze takie osoby 16-17 nie sa odpowiednie do takiej pracy omg

to znaczy jakiej bo nie rozumiem?

Autor: Mariano2 (198.178.236.---)
Data: 29-01-09 14:49

No dobra bo widzę że ciśniecie,na przeprowadzaniu wywiadów przez telefon i zapisywaniu ich odpowiedzi na komputerze.

I Ty chcesz 16-17latków zatrudniac do pracy Telemarketera? eheheh

No właśnie tym rózni się posiadanie doświadczenia od jego braku. Jest coś takiego jak rekrutacja nie przyjmuję się wszystkich jak leci.Jest również coś takiego jak szkolenia.

Ale dlaczego tak czepiacie się tego wieku, czy ja napisałem że bedą zatrudniani sami 16-17 latkowie. A niewidzę nic złego w tym zeby osoby nawet 16 letnie mogły podjąc pracę jeżeli będą spełniały kryteria.

Bo chyba nie chce mi pan powiedzieć że młodzi ludzie z Łomży są upośledzeni w stosunku do rówieśników np z Warszawy czy innego duzego miasta.

W zwiazku z tym że nie jest to żadna sprzedaż nagabywanie jak najbardziej się nadają.

Ale nie musi się pan ze mną zgadzać

Konsul jeśli o mnie chodzi to nie jestem z Łomży więc jak już to czereśniak z okolic.Widać mało rozgarnięty jesteś ,że łapiesz się na takie prowokacje.
Co do tematu to powodzenia bo bida w naszym regionie ,ale wątpie ,żebyś znalazł tyle osób chętnych.

http://main.sqipcom.com/?ref=TomHas

Bardzo ciekawe:) nowe miejsce pracy wow
czekam z niecierpliwoscią i życzę powodzenia
pozdrawiam

Języki rosyjski i niemiecki już ci mówie ze bedziesz miał duże problemy z znalezieniem osób z odpowiednią znajomością tych jezyków, angielski predzej
ile na start byś potrzebował ludzi? bo te 50-100 to rozumiem że jak by wszystko ruszyło pełną parą.

slychaj kazdy umie pisac na klawietuzę tylko zależy do czego te pisanie kolego nalezy bo jak do takich żeczy jak ogłosznia matrymonialne to niewiem czy ktos sie zgodi na taki awans wiec napisz konkretnie jak jestes i dokładnie o co chodzi bo to wielka niewiadoma wiesz o co mi chodi dokładnie moze żle napisalam sorry za błędy ale jest póżna godzina wiec wybacz

a i jeszcze cos jezyk niemiecki i rosyjski potrzebny jest ale tylko do tego zeby sie wydostac z innego kraju a wiesz dlaczego bo potrzeba jest zrozumienia sie z tamtejszą władza dziekuje to muj
komentarz dla ciebie.

Mariano2

A ja chętnie po godzinach bym spróbował. Uważam,że nowe miejsca pracy ZAWSZE WARTO!

nic z tych rzeczy :-)

No właśnie chodzi o takie pisanie bez większych błędów aniulka.

Ja myślę o uczciwej pracy a nie takich tam...

Jęzeli nie będzie ludzi z znajomościa jeżyków to nie będę robił zleceń w tych krajach.Skupię się na krajowych :-)

Pozdrawiam

Nie to nie. To powodzenia życzę w znalezieniu osób, które np. wiedzą jak napisać np. "rzecz".

aniulka Ty może skup się na razie na ortografii. W Twoich wypowiedziach, pomijając błędy ort, nie ma ani ładu ani składu. Najpierw szkoła, później o pracy pomyślisz...

"a i jeszcze cos jezyk niemiecki i rosyjski potrzebny jest ale tylko do tego zeby sie wydostac z innego kraju a wiesz dlaczego bo potrzeba jest zrozumienia sie z tamtejszą władza dziekuje to muj
komentarz dla ciebie."

Chyba nie rozumiem :) Bez znajomości tych języków nie da się wyjechać z innego kraju? Hm... Zbyt to skomplikowane jak dla mnie :)
Ale gratuluję zdrowego podejścia do nauki języków obcych :)

Nie ma miłości, są ciężarówki ;)

No to co to za pomysł :) ?

- przepisywanie tekstów
- marketing szeptany na forach
- zabawa z pozycjonowaniem

jakoś nie potrafię wymyślić niczego innego, co wymaga tylko w miarę bezbłędnego pisania, a nie np. też ciekawego.

I jak to zrobiłeś, że kończysz studia i masz jakieś 100k na biznes? Czyżby kredyt w zastaw za dom od rodziców?

mysle ze to dobry pomysl... ja mam 19 lat i tez bym sie na to pisala. dobry pomysl i zwalcza w jakis sposob bezrobocie. kazdy grosz sie przydaje :)

gratuluje pomysłu i oby Ci sie udalo :)

pozdrawiam,

Justyna ;)

Mariano2, na Twoim miejscu ruszyłbym do Ratusza i zapytał czy mają Ci coś do zaoferowania jeśli otwierasz nowy biznes.

I nie uprzedzaj się od razu. Myślę, że wbrew pozorom i opiniom na tym forum, urzędnicy są tam po to żeby pomóc - między innymi takim ludziom jak Ty.

Powodzenia i pozdrawiam

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org