Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Ogrzanie Kościoła |
W niedzielę uczestniczyłam na mszy św. w kościele MIłosierdzia Bożego, co mnie zdziwiło; Na koniec mszy ogłoszenie: Parafia zbiera na ogrzewanie kościoła. Każda rodzina powinna na ten cel przeznaczyć 30zł... A co to znaczy, że jak ktoś nie zapłaci to zostanie utworzona czarna lista dłużników, tak jak to już było wcześniej w lubelskim?.. Czy w waszych parafiach także księża oczekują takich narzuconych kwotowo z góry datków?Czy w waszych kościołach jest ciepło zimą?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Ogrzanie Kościoła |
Hehe najpierw zbierają kasę a ogrzewanie włączają tylko na pierwsze lub ostatnie 10 minut mszy św. Standard.
|
|
nie chcesz nie dawaj - proste bigi2004
|
|
Z tego co widzę to zakon, a dosłownie nasza wiara jest kolejną machiną do wymuszeń, więc z tego co widać i z pewnością większość mi przyzna rację że dopóki płacisz to jesteś wierzącym. Z tego co pamiętam i co mnie nauczono to wiara była dla wszystkich, którzy chcą wierzyć, a tu mamy nowy wątek (czy mnie na wiarę stać). P.S. (Kolejna mafia, tyle że większe wymagania, jednak są ku temu rozwiązania więc nie płaćmy.)
|
|
To nie wymuszanie lecz propozycja sprawiedliwego, wspólnego finansowania przedwsięwzięcia, aby nie było gadki że ja dałem a tamten nie, więc czemu ja a nie wszyscy. Proste jak sznurek w kieszeni.
|
|
Dork12 No trochę brzydko się zachował u was ksiądz. U mnie w parafii też są zbierane ofiary na ten cel ale ksiądz nic nie wspominał o kwocie,kto może ten da. Miłosierdzie Boże - duży kościół,ciężko naprawdę taki budynek ogrzać. Ale z tym,że powiedział po 30zł to troszkę przegiął, u mnie jest parafia dwa razy mniejsza i nic się nie wspomina o kwocie. Konsul2 zgadzam się z tobą w 100%
|
|
hehe a co skończyła się kaska na rozjazdy. Osobiście uważam że najlepsza Parafia to pod wezwaniem Krzyża Świętego nic na siłę dasz to dobrze nie masz nie szkodzi, przynajmniej od nich nie chodzi poborca podatkowy co miesiąc i puk puk ludzie to już udają że ich w domu nie ma.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |