piątek, 22 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Doświadczenie uczy, że doświadczenie niczego nie uczy."

"Wszystkie ranią, ostatnia zabija" (napis na zegarze)
Dzwoni budzik, ból rani uszy... Zatykam je mocno, lecz ból nie mija... Pół godziny drogi do Kuriera, upał i duchota szikagowska jest straszna. Artykuł ma być na 1 pm, każda minuta rani, a każda godzina rani śmiertelnie... Ale nic nie boli tak jak tęsknota. wchodzę na 4lomza i... Ludzie cieszcie się z tego że macie przyrodę wokół was a nie tylko beton, że macie ludzkie jedzenie a nie hormonalną papkę...

"Byłem czym jesteś, jestem czym będziesz" (napis na koszulce bezdomnego)
Niedługo skończe tak jak on. Podupadam na zdrowiu z każdą chwilą, wypadek samochodowy coraz bardziej daje mi się we znaki. Lekarze zdarli ze mnie wszelki grosz, zablokowali konto. Coś złego ze mna sie dzieje, często pluję krwią... Boże narodzenie mam częściej niż seks, więc to nie AIDS... Marna pociecha.

"Wchodzisz dobry, wyjdź lepszy" (napis na kościele)
Fajnie, wchodzę dobry... To miłe... Ale, czy wychodzę lepszy? Zastanówmy się... Moim Bogiem powoli staje się pieniądz, cudzołożę, bo śpię w obcym wynajmowanym łóżku, w kraju w którym nikt mnie nie chce... Kradnę chwile, które mógłbym poświęcić rodzinie, zabijam powoli siebie i człowieka w sobie. Coraz bardziej pożądam żon bliznich swoich i daję fałszywe świadectwo wmawiając sobie że dobrze robię.

"Dziś mnie, jutro Ciebie" (napis na mijającym mnie karawanie)
Tak masz rację... Jutro ja... Spluwam krwią na schody, przekładam torbe do drugiej, mniej bolącej ręki, grzywką zasłaniam bliznę na czole i idę do pracy. DaSto, żywy trup... Bez uczuć, coraz bardziej bez rodziny... Najmita, ale czy wolny?

"Żyję Panie bo tak chcesz - umrę bo będziesz kazał - zbaw mnie bo możesz."

PS. "Doświadczenie uczy, że doświadczenie niczego nie uczy."
Każdego dnia doświadczam tego wszystkiego, każdej nocy mam tzw sen imigranta, a wstaję wierząc w lepszy dzień... Jestem nipoprawnym idiotą, któremu wydaje się ze jest filozofem...

PS. Najlepiej jest we własnym kraju. Mówią, że na polonii amerykańskiej najlepiej jest tym co nie myślą, nie potrzebuję nic więcej niż mamony... Ciekawe, przecież mi powinno tu być dobrze...
DaSto@hi.pl (Pielgrzym ale czy Alchemik?)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Doświadczenie uczy, że doświadczenie niczego nie uczy."

Dato jak ty sie tam wogle znalazles ? za kasa pojechales ? bo z tego co teraz piszesz jest tam naprawde Ci zle meczy Cie to masz jakas mozliwosc powrotu ?

Teraz po uszy w tym wszystkim tkwisz
Jak nie wiesz to lepiej śpisz
Zamknij mordę, albo w język się gryź
To potem milczenie okaże się złotem
Mój cały skład ma dwa ważne loga
Pierwsze szanuj przyjaciół, drugie deptaj wroga

Odpowiedz na tę wiadomość
 Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org