Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
LPG w silnikach corsa 1.0 i yaris 1.0 |
Proszę o opinie i uwagi działania instalacji gazowej w/w autach. Czy warto zakładać LPG o działaniu sekwencyjnym, czy też inne ale tańsze również LPG?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: LPG w silnikach corsa 1.0 i yaris 1.0 |
a czy wogle warto zakladac LPG do tak malych silnikow? nie wiem czy to ogolnie sie kiedys zwroci (gaz jednak bedzie drozal)...
|
|
Nie opłaca się zakładać. Ja do 2.0 nawet bym nie założył. No ale 1.0 wogóle nie polecam. "Ten Klub te Barwy to dla nas całe ŻYCIE!!!"
|
|
To zależy od tego ile km miesięcznie lub rocznie robisz ... a do takiego małego silniczka nie opłaca się zakładać instalacji gazowej i "torturować" silnik cinek
|
|
Nie opłaca się, wiecej wydasz na ew problemy z tymgazem niz to warte w takim silniku, ile on Ci spali tej benzynki daj spokoj, zmeiń furę na większy silnik i wtedy mysl o gazie a tu to szkoda auta, jego wartość raczej nie wzrośnie po założeniu tego gazu.
|
|
Bzdury co niektórzy opowiadają. Już 7 lat w samochodzie o pojemności 1 litra mam wstawiony gaz. Nie mam żadnych problemów - terminowo wymiana oleju, filtra powietrza i świec. Przejechałem około 100 tysięcy km. Przelicznik prosty jadę za połowę ceny benzyny. Gaz drożeje ale paliwo też.
|
|
Takie silniki średnio palą jakies 6.5l benzyny. Wiec musisz przeliczyc ile kilometrów bedziesz robić rocznie. Moim zdaniem jeśli instalacja LPG to tylko sekwencja a cena takiej instalacji nie powinna przekraczac 2000zł. Ta instalacja zwróci ci sie po ok 20000km. i dopiero wtedy zaczniesz oszczedzać.
|
|
A gdzie tu sens ?? decydujac sie na samochod o tak malym silniku widac ze nie zalerzalo Tobie na dobrych osiadach, czy nie lepiej bylo w takim wypadku zdecydowac sie na jakiegos diesla...? tylko wolnossacego zeby niepalil zbyt wiele. Takie auto pali okolo 4L wiec nie trzeba myslec o wsadzaniu 2000zl w instalacje przez ktora silnik dostaje po dupie. Corsa jako niemieckie auto jeszcze jeszcze, ale yaris?? japonskie samochody nie lubia LPG
|
|
w Yarisie z gazem padla mi glowica, w polowie aut z tej samej floty tez, ogolnie auto czesto sie psulo itd. i czesciej jezdzilem bez gazu niz na nim, zero gazu do aut!!!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |