wtorek, 03 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
JUDE RAUS

Non stop oglądam w Drogówce czy w innych programach, że po wypadkach samochodowych Straż Pożarna elegancko sprząta ulicę i nie ma śladu wypadku, ale dlaczego w Łomży już wiele razy spotyka się na ulicy dużo szkła a nawet plastikowe części samochodów ( typu części błotniai itd.) to niedopuszczalne. Proszę o komentarze dotyczące tej sprawy.

Re: JUDE RAUS

Marcin ciągle tylko sapiesz !!!
Rusz się i pozbieraj jak ci przeszkadza :)

Ale to jest Psim Obowiązkiem strażaków, ja płacę podatki za to żeby oni sprzątnęli ulicę po wypadkach. Znam osoby, które przebiły sobie opone pozostałościami po wypadku dokładniej szkłem.

Ale Mrs ty iiiiiiiiintelektualista jak z koziej dupy trąba

Redds w taki sposób to mów do kolegów, którzy są podobnymi do Ciebie ewenementami. Ja jeszcze nie studiuję, ale kiedy będę w Twoim wieku napewno będę miał dużo więcej, mądrzejszych rzeczy do powiedzenia. Nie musisz czytać moich postów, ale Twoje wręcz biją po oczach. Żegnam.

---
PGG

MaLuTk@: Mam prawo wyrazić swoją opinię, jakakolwiek ona by nie była. Słowa krytyki do mnie nie docierają, szczególnie te bezsensowne.

Nie pozdrawiam

Mr S

nie wiem skąd Wy te ceny wzięliście...?!... to że gdzieś tak jest, wcale nie znaczy, że w Łomży też tak będzie...!!!

...a ja proponuję obowiązkowe cewnikowanie psów w Łomży pod karą pozbawienia psa...

Miranda ma rozbudowany system pluginów - między innymi obsługujących jabbera.

Zbych

Salve,

Za wszystkie odpowiedzi i podpowiedzi serdecznie dziekuje.
Prosze wybaczyc, ale ja pisze z kraju Albionu i jedynie co moge to pisac. Wiem, ze to tylko dwie i pol godziny samolotem ale poki co fizycznie nie mam czasu aby sie wybrac i zrobic owe kwerendy zy pytac sie po wsiach. Dlatego tez poprosilem na forum lomzynskim o pomoc. Z drugiej strony juz co do niektorych w/w instytucji pisalem dawno temu. Dostalem od nich nawet ksiazke o zabytkowych cmentarzach w woj. lomzynskim.
Lecz mnie interesuja znane wam - P.T. uczestnikom forum. Czemu? Z praktyki wiem, ze ludzie wiedza wiecej niz jest w oficjalnych kartotekach.
Jakis czas temu pytalem sie , gdzie moga byc mogily zakopanych (bo nie pochowanych) bolszewikow z 1920 roku. Dostalem odpowiedzi raczej polityczne nic meritowe. Nie chodi mi o to, aby bolszewikow teraz czcic lecz o zwykla prawde historyczna - przeciez byli polegli po obu stronach...
No nic moze poprzstane na tym. Serdecznie prosze dalsza pomoc w lokalizowaniu wszelkich grobow wojennych.

Z szacunkiem

Gandalf de Grey

Trzeba tu rozróżnić dwa pojęcia żeby móc rozmawiać o obowiązkach straży. Wypadek i kolizja. Do wypadku straż jeździ prawie zawsze do kolizji sporadycznie, naprawdę mało. Przy kolizjach takich jak: wgniecenie maski czy pobicie lamp nie ma sensu ich powiadamiać. Od takich spraw jak posprzątanie ,w przypadku kolizji jest pomoc drogowa (jak oczywiście została powiadomiona) nie straż!!! A jeśli nawet jest przy wypadku jest straż i pomoc drogowa to właśnie pomoc drogowa ma obowiązek posprzątać po zabranym przez nim samochodu. Także nie czepiajcie się do strażaków i tak robią kawał nie bezpiecznej roboty .

Adi z całym szacunkiem dla Ciebie i treści Twojej wypowiedzi ale nie bardzo rozumiem sformułowania "Jesteś daremny" ...
??? Możesz coś bliżej wyjaśnić ???

Łowca "byków" Tiger

Tiger zrobił za mnie to PiPi .
Pozdrawiam PiPi

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Ten wątek jest zamknięty 

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org