czwartek, 20 marca 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Przedstawiciele Dudy obiecali, że Polska odbuduje pomniki UPA

17 listopada 2017 r. w Krakowie przedstawiciele Prezydenta Andrzeja Dudy zapewnili, że strona polska odbuduje zniszczone pomniki Ukraińskiej Armii Powstańczej. Osiągnięto porozumienie w sprawach odnowienia ukraińskich miejsc pamięci na terytorium Polski, które stały się celami aktów wandalizmu od 2014 roku. Było splądrowanych około 7 obiektów, rozmawialiśmy o wszystkich z nich, ich odnowienie będzie odbywało się krok po kroku, z uwzględnieniem specyfiki każdego konkretnego wypadku i wszystkich prawnych procedur.

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Przedstawiciele Dudy obiecali, że Polska odbuduje pomniki UPA

a

JJJJJJJJJJJJAAAAAAAAAAAA

to osobiście dał bym na pomnik Chaima Rumkowskiego!

Tyle dobrego zrobił dla Polaków. Szkoda, że nie więcej...

...

Ty mały, paplakopodobny sprzedawczyku.

https://wpolityce.pl/historia/718621-dojdzie-do-renowacji-pomnika-upa-w-monastyrzetusk-ustapil

Kasia..

Jedni i drudzy mała, antypolska szumowino są siebie warci! A ty to jak ten to wilk w owczej skórze udający że zależy ci na Polsce i Polakach. I część Polaków śpi nie widząc jak są rozgrywani. Jeszcze trochę to w styczniu niektórzy będą chodzić do kościoła na msze ku pamięci Bandery, a o Wołyniu nie będzie można głośno mówić i dopominać się o godny pochówek tych bestialsko pomordowanych ludzi gdyż podciągną to pod mowę nienawiści. W szkole będą uczyć dzieci o niezliczonej ilości płci, z historii znikną polscy bohaterowie,a jak zajdzie potrzeba to napiszą nam historię na nowo, oczywiście nie zapominając o odpowiedniej tezie dotyczącej Jedwabnego.

Są niestety tacy co zawsze i wszędzie będą podnóżkiem bez godności,będą klęczeć na kolanach, sprzedadzą się za kilka srebrników, zgodzą się na wszystko,ze szkodą dla Polski i
Polaków.... takimi gardzę.

Kasia..

De.wotka przedstawiła jedynie insynuacje Gliny, któremu grożą prokuratorskie zarzuty. Moje info zaś opiera się na oficjalnych komunikatach z oficjalnego sPOtkania.

rudy błazen z druhem

Mały uju musisz głębiej wchodzić im w od$yty, kup więcej wazeliny.

https://www.google.com/amp/s/dorzeczy.pl/amp/666838/ekshumacje-za-upamietnienie-upa-rzad-szykuje-sie-na-zadania-ukrainy.html

Kasia..

https://x.com/CDzwoni/status/1879648792062156938?t=YCwVZcHj_SckZvIJeUjg2w&s=19

Kasia..

De.wotka tak się zaogniła, że może całkiem zniszczyć swoje tęczowe barchany...

rudy błazen z druhem

Nie odwracaj mały sprzedawczyku kota ogonem. To na mnie nie działa. Ja widzę już od dawna, że masz jakąś obsesję na punkcie gaci powiedz swojej niech ci na łeb założy, może trochę zmądrzejesz.

Kasia..

To takim \"bohaterom \" o których opowiada ta staruszka chcą odbudować na naszej ziemi pomniki? Hańba i zdrada po stokroć!

\"Wczoraj, w wieku 93 lat, odeszła Pani Władysława Gryszpińska (z d. Ładecka) z Druchowej na Wołyniu, Świadek ukraińskiego ludobójstwa na Polakach.
– 5-letniego syna mojej cioci powiesili na haku – opowiadała i dodała, że jej tatę Ukraińcy równie bestialsko zamordowali. – W sumie, z całej mojej rodziny, bliższej i dalszej, wymordowano ponad 50 osób - wspominała\"

https://x.com/jacekmiedlar/status/1879538741221457980?t=uBIJrG63yZw2kQSlHlSs6g&s=19

Kasia..

Choć skala zbrodni Wołyńskiej, w której ofiarami byli POlacy jest olbrzymia, to jednak są też groby Ukraińców, którzy zginęli z rąk POlaków i nie zawsze w odwecie, a mających także odrażający charakter zbrodni.

rudy błazen z druhem

Antypolski ku&asie to jest mowa o zbrodni i o pomnikach UPA,o zbrodniarzach którzy mordowali ludzi i to w niewyobrażalnie bestialski sposób! Na Ukrainie dla wielu z nich to są bohaterowie,są pochody na ich cześć,są ulice nazywane ich imieniem. Dzieci się uczą o tym w szkołach więc o czym ty mi pier&olisz ?! To powinno być potępione, a nie wynoszone na piedestał! A padały i słowa i to z ust polityków ukraińskich, że to nie Polacy będą mówić kto jest dla nich bohaterem! Za wszystko co zrobiliśmy jest taka zapłata! Kur$a kto rządzi tym nieszczęsnym krajem! Kto pozwala w Polsce na publiczne wykonanie ukraińskiej pieśni \"Czerwona kalina\". Jakim prawem polski polityk wypowiada słowa, że jesteśmy sługami narodu ukraińskiego? Ja nie jestem niczyim sługą krótkie -wypier&alać i nie wypowiadać się w moim imieniu!

Kasia..

\"to jednak są też groby Ukraińców, którzy zginęli z rąk POlaków i nie zawsze w odwecie, a mających także odrażający charakter zbrodni\"

Mała,antypolska kvt....! Polacy takie metody mieli?! Tfuu!

https://wmeritum.pl/362-sposoby-upa-mordowanie-polakow/33331

Kasia..

UPA dla Ukraińców jest symbolem walki o niePOdległość większym znacznie jak np. nasze NSZ, które też jest ubroczone krwią niewinnych ludzi zamordowanych na tle narodowościowym i wyznaniowym. Z jednej strony mają karty chwalebne związane z walką z okupantami, z drugiej mają na sumieniu zbrodnie dokonane z PObudek nacjonalistycznych z czego największą chyba jest ta dokonana na Wołyniu. PrzyPOminam zaszłości historyczne, które są źródłem nienawiści Ukraińców do POlaków związane z udziałem II RP w rozbiorze Ukrainy wespół ze Stalinem. Od tamtej POry narastał konflikt, a Bereza Kartuska była przeznaczona dla nacjonalistów Ukraińców właśnie.
Natomiast nie do przyjęcia jest, że jeszcze dziś władze Ukrainy stawiają jakieś przeszkody w kwestii rozliczenia ludobójstwa, czyli np. do odszukania wszystkich grobów, godnego POchówku i uczczenia ofiar. Okazuje się, że nacjonalizm jest tam mocniej zakorzeniony niż w POlsce i ma ogromny wpływ na POlitykę.

rudy błazen z druhem

\"UPA dla Ukraińców jest symbolem walki o niePOdległość większym znacznie jak np. nasze NSZ, które też jest ubroczone krwią niewinnych ludzi zamordowanych na tle narodowościowym i wyznaniowym. \"

Tfuuuu kanaliooooo!

Kasia..

Autor: paplik (---.ip-57-128-96.eu)Data: 17-01-25 15:06

\"...Okazuje się, że nacjonalizm jest tam mocniej zakorzeniony niż w POlsce i ma ogromny wpływ na POlitykę...\"

i PO_myśleć, że napisał to banderowski żyd, syjonista który w KL Polin
Polski nacjonalizm zwalcza i nienawidzi...

...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

praca
Restauracja w Chojnach Młodych zatrudni na stanowisko: KELNER - BARMAN. Osoby zainteresowane prosimy o wysłanie CV na e-mail: agnieszka.mokrzewska@phukurpiewski.pl lub złożenie oferty w siedzibie Firmy - Łomża, ul. Strusia 9
agnieszka.mokrzewska@phukurpiewski.pl
nieruchomości
Sprzedam działki budowlane w Jeziorku ul. Leśna i Sosnowa. Prąd, wodociąg. Info na stronie: jeziorko-dzialki-budowlane.pl
tel. 664366824
usługi
Kominki, Rekuperacja montaż, sprzedaż okładziny z granitu i cegły klinkierowej schody, fasady.
tel. 605660801
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org