Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Aborcyjny terroryzm |
No spoko, wspólnie ustalimy date ;) Sars
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Aborcyjny terroryzm |
DO: Pas100r Człowieku, spujż jakie bzdury ty wygadujesz!!! Po pierwsze pani Dyrektor Mechaniaka nie ma wpływu na kwotę jaką uczniowie musza zapłącić na 100-dniówkę!!! Bo ją ustalalili NASI rodzice!!! Rodzice WSZYSTKICH MATURZYSTÓW!!! Po drugie 100-dniówka nie jest dyskoteką, zeby bawć się przy MP-kach!!! Jest ona startem i pierwsza prubą zarazem w DOROSŁE COOL-TURALNE życie!!! I jak masz jakies problemy co do kwoty na 100-dniówkę to zgłoś się do rodziców maturzystów!!! A czy ty już miałeś (czy miałaś) 100-dniówkę???????? pozdrowionka dla Ciebie Pas100r i dle reszty!!! hehe ;-)
|
|
Według mnie Idea. Od sierpnia mam tam abonament i jestem zadowolony.
|
|
Wiecie co, ja już mam dosyć wałkowania sprawy kościoła. Cisza.
|
|
Jakoś nie widzę żadnych konkretnych propozycji spędzenia czasu w naszym mieście. W sumie, kiedy zaczyna padać, najlepiej mieć kilku kumpli, swoje towarzystwo i iść gdzieś pogadać.
|
|
Kochani forumowicze, od niedawna bywam na tym forum. Dotarłam tu dzięki gazecie "Bezcennej", która dopiero niedawno trafiła do moich rąk. Próbowałam kiedyś pisać na innym portalu, ale tu jest znacznie ciekawiej. Przeczytałam sporo wypowiedzi, wiem, ze są tu osoby, ktore dużo piszą, a także takie "okazjonalne". Podoba mi się, że nie oszczędzacie nikogo i odważnie wypowiadacie się na wszystkie tematy, nawet te najbardziej TABU (kościół, szkoła, władze łomżyńskie itd). Wiele z tych poglądów podzielam, z wieloma się nie zgadzam. Na pewno wypowiem się jeszcze w wielu kwestiach, bo nareszcie mam okazję wypowiedzieć swoje zdanie na wiele tematów bez obawy o wlasną skórę. Niestety, w życiu codziennym nie mogę być aż tak bardzo odważna......Może podpowiecie mi jak zdobyć się na odwagę, żeby mówić prawdę w oczy, mówić oficjalnie co się myśli na dany temat? Czy Wy też tylko tu wypowiadacie się szczerze? Jak to jest w waszym życiu, w pracy, w szkole? Czekam na dobre i szczere rady. Wasza nowa forumowiczka - Baśka
|
|
Dzięki ludzie, dzięki! Tyle tylko, ze samozaparcie nie wystarczy dajmy na to do konwersacji... Ja czytam ksiażki, oglądam programy i filmy, ale to za mało... Trzeba sobie gramatyke poukładac... i takie tam, piszcie jeszcze piszcie.... czekam pilnie
|
|
Cześć Barbara. Jeśli masz coś do powiedzenia, mów.
|
|
hej Indar!! |
A tak z ciekawosci ile biorą za ułożenie metra kw. płytek ??? Tomek
|
|
Panowie, spokój! Zdzicho, nie krzycz tak na ktosia, ktosiu teraz będzie parę słów do Ciebie - poruszyłeś ważny temat, ty i twój kolega. Mimo wielu nieprzychylnych opinii zyskaliście jednak poparcie. Wasz problem nie jest odosobniony, takie problemy ma wielu uczniów, wielu rodziców. Tylko że strach przed dyrekcją, nauczycielami czy jeszcze kimś nie zawsze pozwala im mówić. Mnie się wydaje, że teraz w wielu szkołach w Łomży mówi się o tym problemie. Wielu dyrektorów, nauczycieli rozmawia i niekoniecznie Was potępia. Oni myślą, analizują, ile w tym prawdy, ile złośliwości. Ale mam prośbę, taką od serca - zostawcie już tę studniówkę. Daliście ludziom temat do przemyśleń i to chyba już wystarczy. Trzymaj się ktosiu! Ja będę trzymala kciuki za udaną studniówkę w Mechaniaku. Taka na pewno będzie, a kto wie - może w tym roku szkolnym wszystkie studniówki w Łomży będą wspaniałe, bo zrodzone w bólu, jakim jest pogodzenie uporządkowanego świata ludzi dorosłych ze zbuntowanym światem młodzieży.
|
|
Bardzo ladna i PRAKTYCZNA strona. Sars
|
|
Gdybyście wy mieli wybrać lokalizację nowego(ych) supermarketu to gdzie waszym zdaniem powinien byc postawiony. W/g mnie dobrym miejscem jest wielki plac (nieużytek) pomiędzy niegdysiejszym WZGS a warsztatami szkoły drzewnej. Na plus tej lokalizacji zaliczyć można torowisko ! czyli właściwie wykorzystane ograniczy koszty sklepu a dla nas ilość TIR-ów i ceny ponadto nie jest to centrum miasta. Warto brać pod uwagę to że w takich sklepach zakupy robią także ludzie którzy nie posiadają samochodów więc lokalizacja sklepu gdzieś na krańcach sprawia takim ludziom kłopoty, autobus ktoś powie - trzeba kupić bilet, to podnosi koszty a na te tanie sklepy liczą głównie ludzie mniej zamożni. Ta dygresja to tak przy okazji. Piszcie na temat proszę !. Zbych
|
|
>Skąd u nas Polaków te ciągle powracajace ciągoty do zamordyzmu? ("TEN JEDEN NIEOMYLNY"). Czy to się da kiedyś wyplenić, żeby zaprowadzić wreszcie demokrację taką, że każdy odpowiada z siebie? Właśnie...i tu kłania się nasza Polaków nietolerancja do tego co inne, niż my....Wbrew temu co o sobie uważamy , jako naród jesteśmy żałosnym ludkiem nietolerancyjnym dla wszystkiego i wszystkich. Widać to jak na dłoni: denerwuje nas świadek jechowy, żyd , prawosławny, sąsiad bo mu sie Kaśka nie podoba a nam akurat bardzo, Czarek skrytykował nasze sznurowadła więc w nocha go..... i można mnożyć jeszcze wiele , wiele przykładów nietolerancji. Dla mnie jest to po prostu brak szacunku dla siebie samego. Nie dziwię się że inne narody , nacje mają o nas takie a nie inne zdanie... Pamiętajmy, że każdy ma prawo do wyrażania swych opinii głośno i wyrażnie nieubliżając innym. A jak się komuś nie podoba - no cóż to już inna bajka - niech nie słucha i zajmie się czymś... Nie przenośmy na forum zachowań spod budki z piwem....
|
|
Może wiecie gdzie w Łomży można kupić pirackie gry,programy i filmy.
|
|
.
|
|
.
|
|
wy to chyba w porzadnych barach nie byliscie ja tak to zapraszam do BAR POD SEMAFOREM
|
|
Treść jest ukryta
|
|
marek : ja wiem, o czym pisze. to Ty zdradz wiecej szczegolow. a poza tym: jak dla mnie przesadą jest tworzenie kilku portali... bez sensu 4lomza.pl - OK lomza.info - ok um.lomza.pl - o lomza.pl - o a reszta : lomza.com elomza.com - tez bedzie ? elomza.pl - bedzie napewno i jeszcze jakichs kilka, o ktorych juz sam nie wiem, bo łatwo się pogubic, jest niepotrzebna moim zdaniem. a co do gazety, to uwazam, ze powinni spróbowac. zawsze to bedzie cios w stronę kontaktow, ktore tez maja płatna gazete, itp. Z drugiej strony, jesli kontakty by upadly, z powodu popularnosci "bezcennej", to rynek zasypała by fala gazet "amatorskich", bez redaktora naczelnego, bez reporterów etc, a to moim zdaniem byłaby ogromna klęska. Pozdrawiam. jak ktoś ma jakieś pytnia, prosze pytac na GG.
|
|
oczywiście jedyna najodpowiedniejsza to plac przy skrzyżowaniu ulic Zawadzkiej i Sikorskiegoi porsze nie robic z siebie durni wymyślając inne lokalizacje. Doskonały i bezkolizjyny dojazd ze wszystkich stron i odwrotnie wyjazd. Dla lepszego stanu bezpieczenstwa nalezy tylko zmodernizowac skrzyżowanie , wybudowac kładkę dla pieszych przy ks Anny - myśle ,że to zaden problem dla inwestora. Okolica do tej pory strasznie zaniedbana więc jest szansa na jej zagospodarowanie . Na dodatek poragnę zwrócic uwagę na - ciag dużych i jeden bardzo duży sklep wzdłuż ulicy Zawadzkiej podniesie atrkacyjnośc tych terenów a także dodatnio odbije sie na ożywieniu wszystkich dziedzin życia w tym rejonie. Obok sklepów powstanie mnóstwo innych mniejszych satelickich biznesów. Wiele lokali które stoją puste zyska na atrakcyjności. Myślę ,że jesteśmy świadkami powstawania nowego centrum miasta i to z prawdziwego zdarzenia. Jednocześnie dziękuję tym wszystkim radnym którzy wbrew gigantycznym naciskom miejscowego lobby kupieckiego postanowili dać sznsę temu miastu z pewnością będziemy o nich pamiętac przy kolejnych wyborach. A dla tych co chcą dużego sklepu gdzieś tam daleko od miasta powiem krótko po co . Już dwa i wiecej są w Białymstoku więc dla oszczędności należy z nich korzystać. Zbych
|
|
Google.pl Twoim przyjacielem. Osobiście nie słucham Reggae więc nie interesuję się tego typu kapelami. Nie gustujesz w Techno i House? ;-] Pooozdrawiam Mr S
|
|
No spoko,
|
|
Ta aborcja to w Polsce jest bardzo kontrowersyjny temat. Tak to ja widzę. To jest naprawdę straszna sprawa jak dla mnie. Tak ja to widzę obecnie. _____________________________ https://wegait.pl/
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |