Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Skutki życia według zasad „cywilizacji radości życia” |
jaka telewizja takie i gwiazdory:D hihihii nie oglądam i nie zamierzam tego komercyjnego chłamu Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Skutki życia według zasad „cywilizacji radości życia” |
halfik i jeszcze to: ""Upload slots" należy ustawić na minimum 3, ponieważ w przeciwnym wypadku nie będzie możliwe połączenie się z HUB'em DC w naszej sieci."
|
|
Do maciek i sarna11: A dlaczego miałbym ustępować skoro mam pierwszeństwo? Ustępując, daję tym samym prawo do identycznego zachowania w przyszłości, ustępując raz i drugi i... taka osoba nabiera przekonania, że wszyscy jej potem ustąpią, i raptem jest zdziwiona jak ktoś nie ustąpi... Nie wiem dlaczego krytykujecie tego co jedzie dobrze, a tym samym pytacie dlaczego nie pomoże on komuś w złamaniu prawa? Rozumiem, że czasami trzeba się "wciąć", gdy się nie zna drogi, miasta, można zbłądzić na drodze, wjechać nie tam gdzie trzeba, lub ustawić się nie na tym pasie. Ale tutaj w Łomży wszyscy "nasi" znają drogi co najmniej dobrze, tak dobrze, że doskonale wiedzą w którym momencie "mogą" się wciąć, gdzie "mogą" wyprzedzić aby zdążyć, itp... wszyscy "nasi", tym bardziej taksówkarze. Ja, takim osobom nie ustępuję i nie będę ustępował, chyba, że taka osoba mnie o to "poprosi", a kto trochę jeździ to doskonale wie jak to zrobić, jak się zachować wobec innego użytkownika ruchu drogowego. Pozdrawiam.
|
|
spoko juz poustawialem. kiedys sciagalem z dc++ z huba ist ale po formacie nie mialem tego adresu. wpadnij po 23 nawet przed 24 to se posiagasz mam troche dobrych nowych filmow:)
|
|
ja bym chciala, zeby w lomzy znalazl sie ktos, kto nie staralby sie, nie mial ochoty, nie planowal,tylko sie wzial do roboty i zrobil bez gadania nalezy skonczyc z wizjonerami, a w wyborach glosowac na praktykow, realistow, ludzi pracy, a nie gaduly podejrzewam, ze tacy nie beda kandydowali, niestety ale chcialabym lotnisko w lomzy, nawet dorzucilabym pare groszy na ten cel,gdyby taka zaszla potrzeba
|
|
Skoro on udaje takiego speca od biznesu, to czemu klepie biedę? Na dokładkę nie wie czego potrzebuje, żeby z swój nędzny grosz więcej kupić. Odpowiedź jest prosta, chce zostać radnym, miałby wreszcie z czego żyć. Tyle tylko, że gdyby tyle energii, ile poświęca temu celowi, poświęcił uczciwemu zarabianu kasy, zarobiłby pewnie znacznie więcej niż wynosi dieta radnego przez 4 lata kadencji. Tylko czy potrafi???
|
|
bella, widać, że jestaś młoda Jeśli myślisz, że można tak wziąć i zrobić, to odpowiedz mi na kilka pytań: 1. kiedy przygotować plany zagospodarowania i projekty? (trwa to do 2 lat) 2. skąd wziąć tyle kasy jak nie z Unii? Tam od wniosku do realizacji trzeba też czekać Innnych już nie zadaję, bo i te, jako argumenty mogą nie dotrzeć. Kolejny raz w Łomży wyłazi, że jak ktoś coś robi to trzeba mu dokopać, broń Boże - pochwalić. Wyłazi z nas nasza zaściankowa mentalność, która nie raz już uniemożliwiła realizację czegoś dla miasta. Ostatni przykład hipermarketu, przykład centrum Daewo, przykład inwestycji Toyoty i paru innych (znam jeszcze kilka), które padły z powodu głupoty i zawiści. Jak nie potraficie nic zrobić, to przestańcie przeszkadzać tym którzy potrafią. I nie chodzi mi o MBS, bo nie on jeden dostał kopa za to co zrobił. Chodzi mi o łomżyńską, chorą zawiść, dzięki której korzysta ostatnio np. Białystok a my mamy w plecy.
|
|
for bella Niech będzie Bella nazwe ich głupolami. Dlaczego moje podatki mają iść na przymusowe leczenie alkoholików czy narkomanów. Dlaczego ciężko zarobione przeze mnie pieniądze mają iśc na "ludzi!!!" którzy przez własna głupotę, niechęć, lenistwo, łatwe zycie stoczyli się na dno. Wiesz wolę każdą złotówkę swego wyrwanego podatku oddać na dzieci w bidulu bo one się tam znalazły przez takie g*** jak alkoholicy czy narkomani, ale nie pieniążki idą w bagno w tym kraju. Co drugi dzieciak w Polsce żyje na krawędzi ubóstwa. nowanna
|
|
hooltay-u robic napisalam nie w znaczeniu wziac lopate i zaczac kopac, wykonywanie wymienionych przez ciebie czynnosci jak najbardziej wliczam do oczekiwanego przeze mnie dzialania nie spadlam z ksiezyca, wiem, ze wybudowanie lotniska, to nie to samo, co kopanie grzadek w ogrodku poza tym napisalam przeciez, ze jestem za budowa lotniska nie wiem natomiast w czym przeszkadzala moja osobista zasciankowa mentalnosc w budowie hipermarketu powiem ci, ze tutaj moja mentalnosc osiagnela prawdziwie swiatowe poziomy, bo jestem za hiper...,za pozostalymi projektami tez pewnie bylabym za, gdybym wiedziala
|
|
to nie rubens ma ci sie podobac czy nie podobac, tylko jego obrazy i nie wiem, czy powinnam dziekowac za komplement w obliczu tej/slusznej/ nagonki na ciebie ale skoro przyznajesz mi racje, to znaczy, ze jestes reformowalny nie jestem przeciwniczka radykalnych pogladow/zasadniczo/,ale nie akceptuje pod zadnym pozorem obrazania innych nie znasz-nie wydawaj sadow, znasz-tez nie oceniaj, bo mozesz nie wiedziec wszystkiego
|
|
|
|
chcialam dodac do swojego ostatniego zdania, ze ladnie mi sie napisalo, ale zycie zyciem-pisze swoje wlasne scenariusze tez nie jestem bez grzechu pod tym wzgledem
|
|
Koczisss, uważaj ! My Łomżanie możemy mieć odmienne zdania, bruździc sobie nawzajem, ale gdy ktoś obcy "obiektywnie patrząc w szkodę nam idzie" to .....
|
|
Tico o zalewie to sie mówiło już za Gierka, w czasach gdy o rachunku ekonomicznym nikt nie myślał. Nieststy jesteś w bardzo dużym błędzie co do kosztów zrobienia zalewu. Trochę pomyliłeś tereny zalewowe i teren pod zalew. Popatrz na Siemanówkę, było tanio, szybko i gówniano ( dosłownie) bo śmierdzi i zatruwa Narew. A co do zarządu Łomży to wydaje mi się, że przesadzasz. Jeżeli ostatnie 4 lata to marazm to co masz do powiedzenia o poczynaniach poprzednich kadencji. Dla mnie też sprawa stadionu nie jest tak oczywista jak dla Ciebie. Zresztą zarząd jest władzą wykonawczą w stosunku do rady miasta. Przy takich przepychankach jakie toczą się w radzie to osiągnięcia zarządu są mistrzostwem świata.
|
|
hehehe
|
|
Tico, nie byłbym taki pewny, że to wina Łomży.
|
|
tico, wiesz co to są grunty organiczne? Wiesz czemu w Siemianówce wyginęła prawie cała fauna i flora (oprócz sinic oczywiście)? Nie da się zrobić zalewu w Łomży bez usunięcia pokładu torfu znajdujących się w Dolinie Narwii. Bagatela kilkumetrowych pokładów torfu. Myślisz, że to będzie tanio? tico, a co z teranami Natura 2000? Wiesz co to jest? A może wiesz co to jest Krajobrazowy Park Doliny Narwii? Są to tereny chronione. Tu nie wolno ingerować w przyrodę. A gdyby znalazł się ktoś i zrobił taki zalew małym nakładem to mielibyśmy wielki ściek przy mieście. Narew jest najwolniejszą rzeką Europy. Wymiana wody następowałaby zbyt wolno, zaś organiczne grunty powodowałyby powstawanie sinic. Taki koktail mołotowa zabiłby w rzece wszystko. Można by ze ścieżek rowerowych podziwiać śnięte ryby. tico, poczytaj, pomyśl, zabieraj głos. To nic osobistego, to rzeczywistość. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Drno A dlaczego powtarzać siemianówkę? Tanio to nie znaczy parę worków cementu na tamę i już? A dlaczego pomyliłem tereny zalewowe z zalewem. tereny zalewowe to idealna wizualizacja zalewu, dokąd może sięgać nie zagrażajac terenom wokoło, trzeba to bybyło pogłębić itd itd. to, ze się mówiło za Gierka to nie znaczy, że jest złe, poprostu trzeba się tym zainteresować i jak jest możliwośc to działać. NIe wszystko co "czerwone" było i jest złe, jak jest coś w porządku to dalczego nie? Wolałbyś popływać żaglówką, rowerm wodnym, windsurfingiem czy tylko kajakiem i to wjedną strone bo pod prąd bedzie gorzej :) "A co do zarządu Łomży to wydaje mi się, że przesadzasz. Jeżeli ostatnie 4 lata to marazm to co masz do powiedzenia o poczynaniach poprzednich kadencji." To znaczy, zę jak wcześniej nic się nie działo to usprawiedliwienie dla obecnie rządzących, chyba nie? A tak prawdę mówiąc nie mam na kogo głosować, co wybory te same nazwiska. Na Prezydenta i do rady wg mnie powinni kandydować lokalni przedsiebiorcy, Ci co zarzadzali i odpowiadali za swoje czyny własnymi pieniędzmi i którym się udało, tacy ludzie działają i starają sie coś robić bo to lubią i w to wierzą. Powiedz, jeżeli ktoś nie odpowiadał za nic, a nikim nie zarzadzał to jak może się podejmować zarzadzania 60 tyś. ludźmi, chyba tylko desperat, a co się dziej przed wyborami sam widzisz. Oczywiście możesz mówić, że to się nie sprawdza. To tak jak z jazdą samochodem masz prawo jazdy na osobowe, to tylko nieodpowiedzialny człowiek usiądzie za kierownicą autobusu pełnego ludzi, czyli potrzebna jest praktyka jak pisałem wcześniej. Tych artykłów na temat stadionu było wiele, ale prawda jest jedna stadionu nie mamy, jeden z prezydentów był w zarządzie ŁKS potem zrezygnował trochę dziwne, jak sie jest kibicem to sie jest albo nie i jezeli była szansa pozyskać każde pieniądze to trzeba to robić takie jest zadanie prezydentów. Następny przykład ostatnie newsy o lotnisku. tory mamy do Białegostoku tylko trzeba je odrestaurować. NAwet jak były czynne to nikt nie jeździł do Białegostoku pociągiem, a wiesz dlaczego bo podróż trwała 6 godzin i potrzebne były dwie przesiadki. Wg mnie ich odrestaurowanie bedzie kosztować potężne pieniądze, TAniej bybyło kupić kilkanaście autobusów, zeby jeżdziły codziennie co poł godziny przez dziesięć lat i woziły za darmo ludzi. oto co znalzłem na szybkiego "Koszt modernizacji I etapu linii kolejowej E-65 Warszawa - Gdynia wyniesie 471,4 mln euro" niech nasz odcinek będzie 5 razy krótszy rachunek jest prosty prawda. Może czas rozlczać ludzi na publicznych stanowiskach za swoje słowa. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
|
|
Lokalni przedsiebiorcy w Radzie? A to dobre, tylko dla kogo chyba dla tychże właśnie przedsiębiorców. Tico z tym zalewem to trochę zalewasz. Zalew nie powstanie dlatego, że warunki geologiczne i hydrologiczne na Narwi w okolicach Łomży nie pozwalają na jego budowę i naturalne zapełnienie zbiornika ( informacja od mojego ojca, który za Gierka po powodzi w 78 czy jakoś tak, był członkiem zespołu opracowującego koncepcję powstania zalewu na Narwi) A te tory odrestaurowane do Białegostoku, to ja pojmuję jako odpowiedź na wszystkie zaczepki płynące ze stolicy, że w Łomży nawet koleji nie ma. Swoją drogą to bardzo się cieszę, że MBS nie staje przed władzami województwa z czapką w ręku w wielkim pokłonie. Wszakże reprezentuje nas Łomżan. To mi sie podoba. I jeszcze jedno - mój 5 - letni syn powiedział mi kiedyś, że w Łomży tory się zaczynają a nie kończą. Wpisuję tak na wszelki wypadek, gdyby przedsiębiorcom pretendującym do rady przyszło do głowy wykorzystywać brak PKP w Łomży jako kolejny argument.
|
|
świeta prawda !
|
|
marcelus2000: Ciekawy jestem jak zareagujesz, kiedy sam będąc w wieku średnim się spasiesz, a zapewne tak będzie. I któregoś dnia następna przyjaciółka (bo żony to Ty ze swoimi poglądami nie będziesz miał) wrzaśnie: a wypierdzielaj gruby, oblazły, spocony bucu z mojego domu!! Ty twierdzisz, że masz wizję świata, w której będą segregacje na ludzi grubych i cienkich?? Żenada!! Zapewne jesteś z tych, którzy przebywając na siłowni nie mają juz czasu na nic innego, na myślenie przede wszystkim!! Swoją pierwszą żonę też w okresie macierzyństwa, lub krótko po urodzeniu pogonisz na siłownię?? No przeca z Twoim poczuciem estetyzmu - to patrzeć na nią nie będziesz mógł ??!!
|
|
marcelus ty chyba jesteś ideałem!może pokażesz jak wygląda ideał mądry i piękny,zgrabny i inteligentny,bez nałogów w ogóle superfacet???Zapewne jako ideał masz też sporo odwagi,więc czekam........ Napisałeś,że dla ciebie jest człowiekiem ten który pragnie coś zmienić w swoim życiu,a czy myślisz że nałogowy np.palacz nie chce i nie próbuje tego zmienić??!!Oczywiście,że tak!Raczej dla ciebie człowiekiem jest ZWYCIĘSCA!Nie dopuszczasz do swojej wizji człowieczeństwa jakiejś wady,ale pamiętaj,że ty także nie jesteś idealny,nie ma takiego człowieka i dla niektórych też jesteś "śmieciem" ,chcesz by szanowano(niekoniecznie zgadzano się z nimi)Twoje poglądy,ale jeśli ktoś się z nimi nie zgadza to ty sam nie szanujesz poglądów innych....nie widzisz tego? Poza tym piszesz,że " Boicie się tematów poważnych" czy uważasz,że wszystkie Twoje tematy na forum są poważne czy mądre? Fakt,że dzieci w bidulu nie są tam bo same tak zdecydowały ale przez np.rodziców alkoholików,pomogło mi to co napisałeś dojść do sprzeczności w Twoich poglądach,zobacz marcelus takie skrzywdzone dziecko przez los ma zrytą psyche nie ma oparcia w nikim a siły nie jest jeszce nauczone i takie dziecko znajduje pocieszenie w jedzeniu staje się monstrualnie grube,bo czuje się odrzucone samotne a Twoim zdaniem to tylko brak silnej woli....to jak ty nazwałeś antyczłowiek("antykobieta"było dokładnie ale chyba jesteś na tyle sprawiedliwy by wszytskich tak samo traktować,mężczyzn też?)A może warto przy każdym potrzebującym człowieku się zatrzymać,spróbować pomóc,dotrzeć do niego,a nie najzwyczajniej w świecie eliminować i odrzucać.....a jeśli komuś nie będzie odpowiadała jakaś cecha u ciebie i też cię odrzuci potraktuje antyczłowieczo czy będzie Ci z tym dobrze??
|
|
Marcelus2000 palę papierosy ale na określanie mnie śmieciem sobie nie pozwolę, Przy spotkaniu, mozliwe, że w prokuraturze palenie przeze mnie papierosów nie będzie tobie przeszkadzało, ponieważ nie mam zamiaru się z tobą całowac. rudy błazen z druhem
|
|
- zalew to mrzonka, - rekraacyjne zagospodarowanie brzegów rzeki to rzecz realna, - lotnisko - nie wiem jak to się skończy, ale wątpie by wylądowało świadomie tam kiedykolwiek coś większego od An-2, - tory od lotniska - wykwit poczucia humoru Wiceprezydenta. Przynajmniej mam taka nadzieję :P Wkurza mnie że takie debilne projekty wyciagane są przed kampanią wyborczą, Prezydenci z Radą Miasta powinni nas bawić przez całą kadencję.
|
|
Tico ty chyba nie czytasz tego co się tu piszę. Ja zrozumiałem, że zalewu być nie może mimo, że ja o tym marzę. Zresztą jak patrzę na zdjęcie Łomży z lotu ptaka i na te meandry rzeczne (niespotykane w Europie), to chyba szkoda byłoby zniszczyć taki piękny zakątek. A zalew wszystko by zniszczył (zalał). Co do torów, to weź mapę i zobacz. Ty tico chyba nigdy z Łomży nie wyjeżdzałaś nie mówiąc o podróży do Zambrowa. W Wygodzie są tory prowadzące prosto Ostrołęki do Łap i Białegostoku. Łomża jest z boku tej trasy. W wygodzie jest też bocznica i tory prowadzą prosto na były poligon czyli ewentualne lotnisko.
|
|
Szanowni zalewofile, fajnie jest podyskutować, ale trzeba też wziąć pod uwagę pewne ważne fakty (nie wszystkie oczywiście). 1. Spadek terenu pomiędzy Łomżą a Ostrołęką wynosi ok. 0,7 m - cóż zalew musi mieć min 2m głębokości, a więc kopać? a koszty?, 2. Narew (Biebrza i Pisa w dolnym biegu) tworzy swoisty, niepowtarzalny ekosystem z meandrami, starorzeczami, bagniskami i torfowiskami - nie można tego zniszczyć, 3. Macie rację przywołując Siemianówkę. Taki zalew spowodowałby prawdopodobnie dalsze wysychanie starorzeczy i obniżanie poziomu Narwi. 4. Łąki nadnarwiańskie są siedliskiem wielu rzadkich roślin (choćby storczyki, lilia złotogłów i inne) oraz zwierząt. Zalew zniszczyłby ich naturalne środowisko. Czy warto? 5. naturalną odnogą Narwi jest Narwica, która dziś jest nieprzepływowa bo rolnicy pozasypywali brody aby mieć dojazd na łąki. Może by tak lepiej zrewitalizować Narwicę, która jest piękna, tajemnicza i naturalna. Byłby to raj dla turystów i wędkarzy. Ten pomysł wydaje mi się lepszy niż zalew. Co o tym myślicie? VOTUM DEO IGNOTO
|
|
Tak jak napisał MrS. www.joemonster.org :)
|
|
Pomysł z Narwicą mi się podoba. Ciekawe co na to Prezydenci? czy będzie możliwa współpraca z innymi samorządami dla osiągnięcia celu. Obawiam sie tylko, że przedsiębiorcom ewentualne pomysły z Narwicą przysporzą nerwicy, bo chyba nawet nie wiedzieli o jej istnieniu i trudno będzie im coś wymyśleć na poczekaniu.
|
|
A czy wg was człowiek chory na AIDS, jest śmieciem czy nie ?
|
|
Na razie jest pytanie!. Jeszcze nikt nie odpowiedział, no poza tobą, bo wyraziłeś swe stanowisko.
|
|
Widać zainteresowanie problemami Łomży. W poprzednich tematach widać było nikłe zaineresowanie nimi. Temat pobudził wszystkich do dyskusji którym dobro naszego miasta leży na sercu. Oby władze naszego miasta tak reagowały, tylko z widocznym skutkiem. Pozdrowienia. VOTUM DEO IGNOTO
|
|
Odpowiedź na pytania tygodnika "Kontakty" Dodana: 29 grudnia 2005, 13:52 Zmodyfikowana: 29 grudnia 2005, 13:56 -------------------------------------------------------------------------------- Wyjaśnienia przesłane przez rzecznika prasowego marszałka województwa podlaskiego do redakcji tygodnika "Kontakty" w dniu 29 grudnia 2005 r. Pytanie "Kontaktów": W lipcu 2005 roku obiecywał Pan (Janusz Krzyżewski - marszałek województwa podlaskiego) w Łomży, w obecności prezesa Polskiej Konfederacji Sportu, Pana Kraśnickiego, że Zarząd Województwa będzie wnioskował do Sejmiku o sfinansowanie z budżetu województwa podlaskiego w ciągu trzech lat 25 proc. kosztu modernizacji stadionu w Łomży. W grę wchodziła kwota 5 mln 250 tys. zł. W grudniu 2005 roku w projekcie budżetu województwa na rok 2006 znalazła się na modernizację stadionu w Łomży kwota 1,5 mln zł, ale na wniosek Zarządu została wycofana. Czy to miała być pierwsza część obiecanej dotacji? Dlaczego została wycofana? Dlaczego projekt dotacji nie został przed sesją budżetową Sejmiku skonsultowany z władzami Łomży, które odpowiadają za powodzenie „montażu finansowego”, uzgodnionego w lipcu? Odpowiedź Janusza Krzyżewskiego, marszałka województwa podlaskiego: Z projektem budżetu, który zanim trafił pod obrady Sejmiku Województwa Podlaskiego każdy zainteresowany mógł się wcześniej zapoznać – projekt budżetu był dostępny na portalu „Wrota Podlasia”. Zatem sugestia, że władze Łomży nie znały zakładanej wysokości dotacji jest absurdalny. To głównie w interesie tego miasta i jego władz leży powodzenie tego przedsięwzięcia, więc to władze Łomży powinny myśleć o ewentualnej konsultacji dotyczącej projektu dotacji, a nie odwrotnie. Samorząd województwa obietnicę spełnił, bo wpisał kwotę 1,5 mln zł do projektu budżetu. Decyzja Zarządu o przeniesieniu tych środków do rezerwy podyktowana była brakiem informacji ze strony łomżyńskiego ratusza o podjęciu działań zmierzających do opracowania montażu finansowego – a był to jeden z podstawowych warunków dotacji. Drugim aspektem decyzji Zarządu Województwa Podlaskiego było nie wpisanie modernizacji stadionu na listę inwestycji współfinansowanych przez ministerstwo sportu, co było bezwzględnym warunkiem udziału samorządu województwa w modernizacji stadionu. "Kontakty": Jak Pan obecnie widzi załatwienie problemu dotacji województwa na modernizację stadionu w Łomży? Marszałek Janusz Krzyżewski: Kwota 1,5 mln złotych, którą wcześniej zaplanowano na ten cel nie przepadła. Została jedynie decyzją zarządu przeniesiona do rezerwy. Sprawa udziału w inwestycji województwa w przyszłości nie została definitywnie przekreślona. Zarząd nie zmienił swojego przekonania o słuszności tego przedsięwzięcia. Zmodernizowany stadion w Łomży jest potrzebny zarówno miastu, jak i całemu regionowi. Uważam, że najpewniejszym źródłem finansowania tej inwestycji – tj. modernizacji stadionu są środki unijne z alokacji 2007 – 2013. Jeżeli zostanie przygotowany odpowiedni wniosek, zarząd województwa podejmie decyzję o uruchomieniu środków przeniesionych do rezerwy budżetowej. Nie ma sprawy, ja i tak nie wierzę marszałowi, ani tym bardziej rzecznikowi. Papier wszystko przyjmie. Przecież śledzie muszą zdać z siebie sprawę za jawne oszustwa. Co zrobili z karetkami dla pogotowia w Łomży i w Suwałkach. Rozdzielili między swoich, a dla Łomży i Suwał 0 (słownie zero). Czy to też wina naszych władz? Pozdrowienia. --------------------------------------------------------------------------------
|
|
"Ile otrzymamy, jeśli 12 podzielimy przez 3?, Ben poszedł do sklepu o 11.45. Wrócił pół godziny później. Która wtedy była godzina? - oto przykłady zadań z matematyki z brytyjskiego programu szkolnego dla 7-latków. Jednak jak widać łamigłówki na tym poziomie przerastają gwiazdę Realu Madryt. Te zadania są takie trudne w dzisiejszych czasach - skarży się David Beckham - Pewnego dnia usiadłem z Brooklynem do prac domowych. Kiedy okazało się, że mamy odrabiać zadania z matematyki powiedziałem do Victorii: "Może ty byś mogła mu pomóc?" Dziś uczy się tego w zupełnie inny sposób niż w czasach, kiedy ja chodziłem do szkoły. O mój Boże, nic z tego nie rozumiem" U nas to by rowy kopał, taki z niego zdolny człek :))) apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Ktoś kręci. I nie widze podstaw, żeby uważać że strona miasta. Łomży zależy na modernizacji stadionu - choćby sam fakt, że zrobili projekt i starają się o kasę. A marszałkowi też zależy na modernizacji stadionu ale Hetmana w Białymstoku. I wszystko jasne. Pieniądze muszą zostać w białym. A dla nas tylko obiecanki cacanki. VOTUM DEO IGNOTO
|
|
no bardzo zdolny :)
|
|
Ja myślę że tym co kopią rowy to co najwyżej po piwo by latał, a i to nie na pewno
|
|
Człowiek chory na AIDS nie jest smieciem!! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Zal co poniektórych na tym forum, przez takich jak wy chyba młody ptysiu uwierzył, że narkoman to śmieć, Jak tak można człowieka zdołować? W ogóle jak można tak mysleć? Z takim podejściem jak niektórych, to rencistów i emerytów wybijcie, bo za wasze podatki żyja, lekarzy pielęgniarki, strażaków policję... niech pracują za michę zupy, bo za wasze przecież żyja. Podatnicy od siedmiu boleści, większość z urzedów państwowych pisze w czasie pracy i pierdzieli, ....bo z moich podatków narkomanów leczą. Staruszkom się Ci sami forumowicze dziwią, jak mozna w rydzyka być tak zapatrzonym a sami... wam nic nie brakuje do ich podejścia a nawet je przewyższacie O czym wy tup ..... Jeszcze niedawno pisaliście o naukach, dobroci i śmierci JP II, pokoleniem JPII co niektórzy się nazywali......., pokolenie rasistów chyba. Żeby to was w rodzinie spotkało, dziecko, brat, siostra, co .... zgnieść i wyrzucić do kosza ? Tych co sprzedają powinni wyczyścic do zera z pieniedzy i majątku żeby na walkę z zapobiezeniem narkomanii było i odstraszać przy okazji a leczenie zapisane jest w konstytucji i wywody z obrazające ludzi jedynie was ośmieszają, przy okazji normalnych łomżan
|
|
No pewnie Malachit. A swoją drogą to ciekawe: Becks nawet nie może się umówić z Victorią na "za pół godziny" bo nie będzie umiał policzyć o której to;) No chyba, że sobie minutnik ustawi...
|
|
ale taki bez cyferek bo z nimi ma problem...
|
|
Tak, Hetmana? A czy to przypadkiem nie ma być remontowane z miejskiej kasy? A nie marszałkowskiej? VOTUM DEO IGNOTO
|
|
a czy ktoś widział PTYŚ-PTYSIA? hehe
|
|
E tam, co prawda są czasami downy ale cóż, żaden serwer od tego nie jest wolny, co zaś do lagowania to podobno nie jest ich wina. Od dzisiaj siadam do C4 na paradise :)
|
|
grabos napewno tak sporo osób z forum VOTUM DEO IGNOTO
|
|
APEL RADNYCH RADY MIEJSKIEJ BIAŁEGOSTOKU z dnia 19 grudnia 2005 r. Rada Miejska Białegostoku zwraca się do Marszałka Województwa oraz Szanownych radnych Sejmiku Województwa o uwzględnienie w przyszłorocznym budżecie województwa kwoty ok. 3 mln złotych z przeznaczeniem na modernizację stadionu Hetmana w Białymstoku. Nasze miasto i województwo ma niepowtarzalną szansę aby po wieloletniej przerwie znowu posiadać drużynę piłkarską w polskiej ekstraklasie. Jagiellonia jest na najlepszej drodze, aby spełnić marzenia wielu tysięcy kibiców naszego województwa. To uznana w kraju marka i dobry ambasador Podlasia. Niestety w przypadku wywalczenia awansu drużyna Jagiellonii nie będzie mogła rozgrywać meczów o mistrzostwo I Ligi w Białymstoku. Reprezentacyjny niegdyś stadion Hetmana nie ma szans w obecnej postaci na uzyskanie licencji PZPN. Niezbędne minimum to sztuczne oświetlenie, nowe miejsca na widowni, a następnie zadaszenie trybun i podgrzewana murawa. Kosztów tych remontów nie jest w stanie ponieść ani Klub Sportowy Hetman, ani Jagiellonia i samo miasto Białystok. A czas nagli. Być może już w sierpniu Jagiellonię będą czekały mecze o mistrzostwo Polski. Apelujemy zatem do wszystkich, aby pomogli w przygotowaniu tego historycznego sukcesu. Znamy i doceniamy starania samorządu wojewódzkiego w rozwoju bazy sportowej naszego województwa (np. stadion ŁKS w Łomży) i dlatego zwracamy się o zarezerwowanie w budżecie na 2006 rok, być może w formie rezerwy celowej kwoty 3 mln złotych. Będą to pieniądze na cel naprawdę oczekiwany przez Białostoczan: mieszkańców województwa. PRZEWODNICZĄCY RADY Edward Stanisław Łuczycki Kocziss, Marszałek Województwa dysponuje pieniędzmi miejskimi, czy całego województwa? Pozdrowienia. VOTUM DEO IGNOTO
|
|
CZłowiek chory na AIDS potrzebuje pomocy, zarażenie mogło nastapić w różny sposób, często niezależny od niego ON NIE JEST ŚMIECIEM, trzeba mu współczuć i pomóc. Natomiast osoby, które ćpają po imprezach, nie koniecznie są nosicielami wirusa, natomiast wciągają , bior ą i pala to śmiecie, dno, element niskowartościowy. Ten kto sam się nie szanuje ten niech nie wymaga szacunku.
|
|
Zgadzam się z Tobą putativus, oczywiście, że nie pisałem o wszystkich, ale to nie są pojedyncze przypadki. Naprawdę, poza tym nie mam zamiaru mu ustępować, bo się nauczy i zawsze będzie tak robił, aż wkońcu ktoś go załatwi i wtedy będzie zdziwienie! Nieźli są jeszcze kierowcy autobusów MPK, prawie zawsze wjeżdżają na drogę, nie ważne czy jesteś już obok niego, a dlaczego ??? Bo się przyzwyczaili i jush. Nikt mi nie powie, że tak nie jest.
|
|
Przepraszam, czy w zdaniu "Będą to pieniądze na cel naprawdę oczekiwany przez Białostoczan: mieszkańców województwa." po Białostoczan naprawdę jest dwukropek? Kurcze trzeba się odłączyć , chyba to jest moja obsesja. Tym bardziej popieram Sroczyńskiego ,że potrafi odciąć się Białym. Wychodzi na to, że Miasto nie oszukiwało w sprawie stadionu. Ktoś ich przeprosi i pomoże w walce o pieniądze na stadion?
|
|
dereg ty jesteś elementem "wysokowartościowym"? Szerzenie nienawieści do innych to objaw "szacunku"? Pomyśl potem pisz!
|
|
Fan clubu BKS-u w Łomży nigdy nie było, nie ma i nie będzie ! Jest za to 2, 3 zdrajców zafascynowanych II-ligową piłką, którzy jeżdżą na Słoneczną ale w Łomży się nie ujawniają bo skończyłoby się to dla nich tragicznie. VOTUM DEO IGNOTO
|
|
A jaki sprzęt załorzyłes w Ostrołęce cos ciekawego?
|
|
jest na to sposób jesli taki wariat przewiezie Cię taksówką to przy następnym zamawianiu powiedz w centrali tel.nr.boczny taxi i zaznacz ,że nie rzyczysz sobie tej taksówki. Sam tak robiłem pomaga ---- selekcja poprzez skargi i takie zgłoszenia klijentów . Sami Go usuną.!!!!!!!!!
|
|
Agent22 trzeba czytać prasę. Artykuł był zamieszczony w portalu o2.pl rudy błazen z druhem
|
|
FELIX miejsce jest wkleiaj :) Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
|
Makmarc, o ile pamietam to autobus komunikacji miejskej włączający sie do ruchu na terenie zabudowanym ma pierwszeństwo (nalezy dać mu miejsce )
|
|
dereg jak namówisz MW i waszych przełożoncyh z LPR'u na legalizacje jak to określasz "shitu" to chyba uwierze że Bóg jest z wami i z nami. Widać też że nie masz pojęcia o dragach " hasz do strzykawki" - mam nadzieje, że to tylko zła konstrukcja zdania. Legalizacja miękkich anrkotyków w Holandii przyniosła bardzo dużo korzyści ekonomicznych dla państwa, niepełnoletni przestali kupować bo nie było już dealerów, zmniejszyła się także liczba osób sięgających po twarde odmiany narkotyków. https://hyperreal.info/ - warto poczytać
|
|
felix, a co cie smieszy zawartosc slownika czy wypowiedz Zbycha lub ptysia91, bo nie wydedukowalam SxxxK slownik jezyka polskiego to cos innego niz poprawnej polszczyzny
|
|
vonReuffen Masz rację, ma pierwszeństwo, ale niech mi to zasygnalizuje odpowiednio, na tyle wcześniej abym mógł dać mu miejsce bez GWAŁTOWNEGO hamowania i często uciekania w bok. Niestety, często jest tak, że kierowca autobusu mignie raz kierunkowskazem i już wyjeżdża z zatoczki, w chwili, gdy inny uczestnik ruchu jest prawie na równi z nim. Pozdrawiam.
|
|
marcelus2000: Gdyby kózka, kwiecień plecień, to by ślimak, h*j Ci w dupę ;-) rudy błazen z druhem
|
|
taki sam podpis widziałem już gdzieś na pewnym forum :] a co do tematu to tylko tyle, ze glupi temat bo oczywiste, ze prawie cala Łomża nie lubi Whitestoku a co za tym idzie, ze i Jagielloni. temat powinien pojsc w odstawke by uniknac przyszlego napinania sie i oszczedzc co niektorym by zylka im pekla z leczenia kompleksow poprzez jechanie po Jadze czy Białym. Tak jak pisal moj przedmowca, ze nawet jesli ktos z Łomży jezdzi na Jage to po to by obejrzec dobrą pilke, lecz nie dlatego by kibicowac Jadze jako kochanemu klubowi. Mam nadzieje, ze od rozpoczynajacej sie juz nie bawem rundy wiosennej coraz wiecej ludzi bedzie JEŹDZIĆ NA WYJAZDY, jeszcze raz powtarzam jeździć, bo tam pilkarze potrzebuja nas najbardziej. Jesteśmy zawsze tam, gdzie nasz ŁKS gra aeejaa ooo.. Pozdro dla wyjazdowiczów 88 VOTUM DEO IGNOTO
|
|
Jemu głowa potrzebna jest tylko do odbijania piłki <hahaha>
|
|
Treść jest ukryta
|
|
WItam - Pamiętam mleko w butelkach, chyde i tłuste. Do dzis nie wiem jaka była mniedzy nimi różnica ;))) - Pamiętam kupowanie na zapas wszelkich produktów żywnościowych (ten nawyk został mi do dzisiaj. Lubie mieć pod ręką to co potrzebne) - "papier ścierny", bo toaletowym trudno to było nazwac, w razie braku człowiek radził sobie gazetą (obowiązkowo Trybuną Ludu;)) - Pamiętam kolejkę do Optyka na przy Starym Rynku i Farnej, bo "rzucili" papier fotograficzny, pół rodziny wówczas za nim stało Po latach, gdy robiłem porządki w piwnicy, znalzłem zapasy poczynione przez dziadka: różowy papier toaletowy, ze 3 kg mąki i cukru (mokre i naruszone przez robaki, ocet (ale tego jednego chyba nie brakowało) - pamiętacie jak ocet w sklepie był tańszy niż sama butelka w skupie? :D:D znalazłem także domowe przetwory owocowe z okresu 84 - 87. były tak dobrze zrobione, że nawet poponad 10 latach nadawały się do spozycia. Również wspominam tamte lata miło, ale tylko z jednego powodu - byłem małolatem, któego nie interesowało co się dziejepoza jego dziecięcym światem. Problemy świata dorosłego nie docierały do mnie Był dach nad głową, na stole coś do jedzenia, a wszystko inne było przygodą. Bieganie po biskupich sadach, wysadzanie butelek z karbidem, robienie fajerwerków z saletry w piaskownicy itp. itd.... pozdrawiam
|
|
Jeśli kogoś interesuje, to zapraszam http://80.240.178.242:8080 Zbych
|
|
Bardzo fajny zakład na Strzelców Kurpiowskich, polecam
|
|
Na strzelcow u "hitlera" felg nieprostuja polecam na sikoraka naprzeciwko strazy ta wulkanizacje.
|
|
autochton, człowieku, a czy w Polsce wszędzie jest cacy, tylko w Białymstoku nie? A co się działo we Wrocławiu, czy Warszawie? Oglądałeś film "Klatka"? Tam nie było o "kibicach" z Białegostoku, lecz o innych z całego kraju! A ja Ci powiem, dlaczego Wy nie lubicie Jagi! Otóż dlatego, że ta drużyna jest z Białegostoku, gdyby była z Bończy Wielkiej, to pewnie była by lubiana, bo to przecież nie Białystok! "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Fotka wyjaśniająca. ;) Spójrzcie na żółto-biały budynek z prawej strony (za pomarańczowym maluchem). A teraz porównajcie z wcześniejszym zdjęciem, które wkleił Maciek. VOTUM DEO IGNOTO
|
|
U mnie tez za 1 razem nie psozlo ale teraz chodzi! Mam pytanie czy nie mozna poprawic troche "okno czat" ?
|
|
tak naprawdę to mam gdzieś jak kto wygląda czy ma zęby białe czy zielone, czy ma ogoloną głowę czy też michę a nie brodę. Chciałem dokuczyć byłej pannie i mam nadzieję, że dokuczyłem. Zbych
|
|
rozbawiles mnie marcelus
|
|
Helo Dla ludzi z podlasa ungderground scena muzy, Radio One Pierwsze w podlasiu :> http://www.jaycop.no-ip.org P.S. Post traktowany jest jako ogloszenie kulturalne a nie komercyjna reklama
|
|
Maćku, dzieki, że Katalog zabytków upowszechniasz, ale zwróć uwage , że w druku pojawiły sie błędy. W zamieszczonym przez Ciebie tekście napisano: ..."nad mensą umieszczony tam w 1860 krucyfiks (fig.153)(...) pochodzący według tradycji z kościoła Jezuitów w Płocku, podarowany przez Iwana Paskiewicza....", Według znanej mi tradycji, krucyfiks ten pochodzi z koscioła Jezuitów w POŁOCKU! niby jedna literka - ale historia Płocka i Połocka toczyły się różnymi drogami. O krucyfiksie tym możnaby długo rozprawiać, ale musiałbym zajrzec do swoich źródeł, a tez nie chce zanudzać.
|
|
bella, do Święta Kobiet jeszcze parę dni ale już teraz przesyłam ci kwiatek --/---/---@ P.S. Ja lubię (i szanuję) kobiety przez 365(8) dni w roku.
|
|
Do autochton: Co było w Gdyni, bo jakos nic sobie przypomniec nie moge. A co do Wisły to Jaga zerwala z nia zgode a nie Wisla z Jagą.
|
|
niestety w łomży nikt nie robi felg aluminiowych, chodzi o prostowanie każdy zakład który przyjmie felgi zawozi je do Białegostoku.
|
|
Nie w głowie mi wysyłanie smsa w nadziei na kino domowe... Żeby wygrać, trzeba grać, a o ile mnie pamięć nie myli, to oprócz "Grzybobrania" z córką nie brałam udziału w żadnej grze..:D Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Panowie, którzy "dla zasady" nie obchodzą tego święta, bo "komunistyczne", nie zdają sobie chyba sprawy z tego, jak przykro jest ich kobietom, gdy widzą w tym dniu swoje koleżanki z naręczem róż, czy innych badyli... Tak, badyli, bo wtedy narasta w nich złość i same zaczynają traktować to święto jako socjalistyczny przeżytek, szydząc sobie z niego...
|
|
Tak! i nawet nie wiecie jak bardzo ! "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
marcelus2000 :wspaniale podchodzisz do setna sprawy,usmiech jest bardzo wazny.Pozdr. waldek27
|
|
autochton: Obecne zgody Wisły Kraków to Ślask Wrocław i Lechia Gdańsk (nie Arka Gdynia jak sugerujesz). Wisła ma jeszcze układ z Unią Tarnów. Wydarzenia do których nawiazałeś miały miejsce w Gdańsku podczas meczu Lechii z Jagiellonią. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Amen. rudy błazen z druhem
|
|
Stanos i Makmarc, czy Wy w życiu nie popełniliście żadnego wykroczenia drogowego? Kto wypił jeden kieliszek wódki to już jest alkoholikiem, a kto popełnił chociaż jedno wykroczenie na drodze zagrażające życiu ludzkiemu, ten jest już piratem drogowym. Myślę że takimi ideałami na drodze to nie jesteście. Makmarc, (Więc zanim skrytykujesz, przeczytaj i zastanów się nad tym, co chcesz napisać) pozwól, że ja jestem innego zdania, ja po prostu staję w obronie tych debili, chamów, buraków ze słomą w rurze wydechowej (bo to też są ludzie), półmozgów co mają nas..ne pod deklem. Ale krytykując takimi słowami samemu nie bedąc bez winy, to trzeba mieć nas..ne pod własnym deklem. Krytyka musi być, ale nie z takimi epitetami. Też pochodzę ze wsi ale jakoś nie widzę słomy w butach, ani tym bardziej w rurze wydechowej. Ileż to razy był krytyka łomżyńskich kierowców na naszym forum, co kto nowy pojawi się to zaczyna od krytyki kierowców. Myślicie,że to coś pomogło, niedawno ktoś pytał jak załatwić egzaminy na prawo jazdy. Myślicie, że to odosobniony przypadek, na pewno nie. Dlaczego jego nie skrytykowaliśce (za wyjątkiem kilku osób). To jest początek, tego co się później dzieje na naszych drogach. Pozdrowienia. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
ja polecam jeszcze http://www.ustawki.net Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Ptysiu dolaczaj do mojego klanu :) - hamster http://s5.bitefight.pl/c.php?uid=46871
|
|
Ptysiu sie nie zaloguje bo to nie gra "Ludzie z lasu" :) Ale ale probuj .. Pany hakery sa wsrod nas :O :]]
|
|
Trzeba być kretynem żeby takiego smsa wysyłać ............ Zbych
|
|
dzięki felix.
|
|
taaa... mapety były niezłe :) coś jak pluszowy Monty Python hehe...
|
|
Gdzie on się uparł? Gdzie jest zadufany i pewny siebie? Czytanie ze zrozumieniem jest już podstawówce i gimnazjum, a tu posiadacze prawa jazdy wmawiają sobie coś czego ktoś inny nie napisał.
|
|
ja ci powiem ,ze mnie juz trzy razy w Łomży wjechano w dupe pojazdu. Nie wiem czy ja mam takie szczęscie. Ale teraz to juz powiedziałem ,że jak jeszcze raz to wyjde z wozu w morde takiemu przyłoże.
|
|
A ja dalej niepotrafię pojąć tej gry!!! Próbowałem ale niewychodziło, znudziło się i przestałem...
|
|
Maciek, Jacek16 - macie może jakieś informacje dotyczące łomżyńskich karawak? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
tyku na prom samochód i już. rudy błazen z druhem
|
|
tyku pisanie postów jest bezcenne :)
|
|
polecam pajączka , bardzo dobry polski program apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
Oto kilka programów: 1. CoreEditor jest następcą cieszącego się sporą popularnością, darmowego EdHTML-a. Jest to edytor kierowany dla twórców stron WWW i programistów. Wspiera kilkadziesiąt różnych kompilatorów, ponad sto schematów kolorowania składni. Sprawdza się również jako edytor dla piszących dokumenty w TeX. Największy nacisk w programie położono na wsparcie XHTML, CSS, PHP, JavaScript i MySQL, choć również sprawdza się jako edytor do Pascala, C czy Javy. Sporo kreatorów, szablonów i gotowych do wykorzystania funkcji usprawnia pracę nad kodem. CoreEditor posiada również rozbudowaną pomoc i kursy tworzenia stron WWW czy pisania dokumentów w Tex-u. 2. Dreamweaver 8 jest profesjonalnym rozwiązaniem do produkcji zaawansowanych stron i aplikacji internetowych. Od wielu lat jest edytorem należącym do ścisłej czołówki, łączącym wizualizację tworzonego projektu wspierającego technologie ColdFusion, PHP5, ASP, ASP.NET i JSP. Poprzednia wersja wniosła wiele zmian udostępniając kompleksową kontrolę nad CSS. Najnowsza wersja pozwala na jeszcze bardziej precyzyjną pracę nie tylko z CSS, ale i z danymi XML. 3. EdHTML programem wspomagającym tworzenie stron WWW (HTML, xHTML, WML) z wykorzystaniem języków PHP, PERL i JavaScript. Wspiera również CSS (CSS1, CSS2) i bazę danych MySQL. Posiada bardzo wiele funkcji ułatwiających wstawianie określonych (szablonowych) elementów, znacznie przyspieszając powstawanie strony. Zawiera wbudowanych szereg szablonów gotowych witryn, rozbudowany kurs HTML, a także pomoc do komend PHP, MySQL czy C++. Jest szybki, mały i można go dowolnie konfigurować. Wiele ciekawych opcji programu po prostu nie sposób opisać... 4. Pajączek 5 NxG Professional jest następcą popularnego Pajączka 2000. Wersja Professional jest swoistym "kombajnem", który z zasady ma zaoferować webmasterom wszystko czego potrzebują przy realizacji nawet najbardziej skomplikowanych projektów. Zawiera ponad 40 różnych schematów kolorowania składni, obsługuje serwery FTP oraz oferuje synchronizację serwisów. Wspiera pracę grupową oraz posiada zaawansowane narzędzia edycji dla różnych języków (PHP, XHTML, XML, JavaScript) i zarządzania witrynami. Warto zauważyć, że pomimo adresowania programu do profesjonalistów Pajączka cechują bardzo przejrzysty interfejs użytkownika i duża wygoda pracy. 5. WebSite PRO to zaawansowany darmowy edytor stron WWW, który pozwala budować profesjonalne witryny internetowe z zastosowaniem najnowszych technologi. Kierowany jest przede wszystkim do profesjonalnych twórców stron WWW, gdyż kładzie największy nacisk na samą edycje kodu. Od wersji 4 program został wyposażony o nowe ciekawe funkcje: m.in. błyskawiczne generowanie tabel, moduł ftp, nowa paletę kolorów, rozbudowane dialogi zapisu i otwierania plików, zadania, skrypty, rozbudowane kolorowanie składni (SSI, Odnośnik, Obrazek, Tabele, PHP, ColdFusion...) i inne. W najnowszej wersji zostały poprawione uruchamianie programu w systemach Windows 98/Me, podpowiedzi składni PHP i JavaScript oraz dzialanie walidatora. Program jest darmowy ale wymaga bezpłatnej rejestracji. Jak chcesz wiecej to poszukaj w necie Polecam: http://dobreprogramy.com
|
|
MrS Z tego co mi wiadomo to sie nie jedzie tym tunelem bezposrednio samochodem tylko sie wjezdza do pociagu i ten nas przewozi pod kanałem. Nie ma takiej mozliwosci zeby tam przejechac gdyz nie ma tam nawet drogi dla samochodow!
|
|
Witam, Zurek. podaj mi swojego maila to postaram sie Ci pomóc, bo nie będe nazwiskami na forum rzucał:)
|
|
Tunelem pod kanałemjedzie się pewnie OK, nie jechałem, to nie wiem, ale białe klify Dover mają tyle uroku w sobie, a niestety nie widać ich spod ziemi. "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
macie wy głąbki ;d http://www.allegro.pl/item88752815_teflon_ceratka_szer_50mm_do_zgrzewarka_pakowarka_.html Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
ptysiu teraz to mie ********* i powiem ci krutko dostaniesz w miche az sie osmarkasz
|
|
[*]
|
|
[*]
|
|
[*] Wielka, znana osobistosc zwiazana z naszym miastem, prawdziwa dama, wielki zal.
|
|
|
|
więcej tego nie można bylo powielić?
|
|
moi Drodzy jak sie ciesze, ze sie rozumiemy tylko sie zastanawiam, czy macie na mysli moje odczucia a'propos carpe diem czy raczej przeprowadzki
|
|
Brak mi słów... Pewna cząstka tego wspaniałego miasta odeszła wraz panią Hanką już na zawsze... Posłuchajcie pierwszego utworu ("My z Łomży"): http://www.melo.com.pl/album/aid/2293 Jacek - jestem pewien, że pani Hanka zostanie w pewien sposób uhonorowana przez włodarzy i mieszkańców mazowieckiej Łomży ! Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
[*] Zbych
|
|
http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=7059 to jest chore niewiem czy oflądaliście ten filmik ale naprawde niebyło tam nic za co moża komuś postawić zarzuty i jeszcze teraz wpaść do uczniów o 6 rano !!!!!! dokonać przeszukania i aresztować ich Widocznie ktoś z prokuratury chce zostać sławny za to że "zatrzymał całą szajkę" heh
|
|
popieram madaj :) Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Czemu nikt o nim nie pamietą? :) Wszyskim facetom wszystkiego najlepszego :D Walczmy o swoje!! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
daniel_k chyba chciałęs napisac 30 wrześna markac no własnie my o swoje to sie musimy dobiegac a zadna dziewczyna niezloży nam życzeń bo każda mysli ze taki dień jest 30 wrzesnia albo tylko ze one aja swoje świeto za rok ŻADNEJ dziewczynie nie złoze życzeń jak mi jakas dzis niezłozy :) "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Po dniu kobiet jest DZIEŃ CHŁOPAKA Zbych
|
|
no i nie mam zamiaru logować sie na tamtym forum pozostaje tu !!! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Z elementów XVII-wiecznego wyposażenia zachowały się w katedrze: ołtarze 48, 49, 50 oraz obrazy 73 część w XVII, i część w pierwszej połowie XIX wieku i 110 początek wieku XX. Pozdrowienia Pozdrowienia Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Istnieje zagrożenie zniszczenia przepływomierza. Jeśli filtr ma byc jedyną modyfikacją to odradzam.
|
|
a co Wy sie tak Młodzieży Wszechpolskiej uczepiliscie??to co robi Młodzież Wszechpolska to ich sprawa, a nie Wasza.
|
|
skoro robi (mw) strone ,prosi o kometarze i daje mozliwosc ich pisania to niech ich niecenzuruje i nieblokuje osob piszacych . jak nierozumiesz tematu to nierozwijaj go bo raczyj nietrafiles w rozwiazanie. po to jest wolnosc slowa by z niej kozystac niepowinno sie jej ograniczac tylko kometowac . jak widzisz niewycina sie twojego tekstu tylko dlatego ze odbiega on merytorycznie od naszego zdania !!!! Uwaga!!! nabity :)))))
|
|
Jacku16: jest to z Twojej strony dyskusja nie o Białorusi, ale o poglądach w relacji lewica/prawica. I czy lepszy jest Lepper, czy Balcerowicz. A niech tam będzie też lewica, ale nie zamordyzm, obłuda, kłamstwo i brak dostępu do powszechnych mediów. Skąd oni mają niby wiedzieć, jak jest w RP, jak nie od swej propagandy. Ty zresztą też powielasz ten stereotyp: "w Polsce zamarzają na ulicach, są bezdomni i jest brudno". To nie jest obraz Polski i tylko złej woli trzeba, aby tak to postrzegać. Co do ich wzrostu PKB i "bogactwa" to wogóle szkoda gadać. Krótko mówiąc: nam kiedyś pomogli i gdyby nie to, to pewnie dziś budowalibysmy kolejną, niepotrzebną nikomu szkołę za pieniądze ze składek emerytalnych... Dlatego powinniśmy im pomóc, wydaje mi się, że tego od nas oczekują. Pozdrawiam.
|
|
Za półtora tygodnia ŁKS wznawia trzecioligowe rozgrywki. Pierwszym rywalem będzie zespół rezerw warszawskiej Legii, z którym nasi piłkarze stracili jedyne punkty w poprzedniej rundzie. W przerwie zimowej z zespołu odeszli Rafał Boguski, Adam Kamiński, Łukasz Tyczkowski, Tomasz Wołczyk i Jakub Maćkowski a przybyli napastnik Maciej Lesisz, pomocnik Łukasz Adamski i obrońca Paweł Głowacki. Zimowe sparingi, rozgrywane w Polsce, nie napawają optymizmem, jednak wyniki meczów kontrolnych, rozegranych na Cyprze z silnymi przeciwnikami, są co najmniej zadowalające. Zastanawia mnie więc, jak ŁKS będzie prezentował się już w meczach o stawkę. Na początku rundy, przy niskich temperaturach i ośnieżonych boiskach chyba niczego wielkiego nie zaprezentuje, ale potem, to kto wie? Wydaje mi się, że z taką przewagą, jaką po jesiennej rundzie nasz zespół posiada, powinniśmy awansować do trzeciej ligi. Tylko co dalej? Z obecnym składem nie mamy czego tam szukać, a Kosiorek z Browarem odpowiedniego uzupełnienia składu raczej sami nie sfinansują. Do tego miasto po puszczeniu śniegów i lodów powinno wziąć się za przystosowywanie stadionu do wymogów drugoligowych, bo wielkim skandalem byłoby nieotrzymanie licencji. Jak myślicie, czy ŁKS spokojnie awansuje do drugiej ligi, jak będzie wyglądała jego gra na wiosnę i czy poradzimy sobie potem ewentualnie na zapleczu ekstraklasy? rudy błazen z druhem
|
|
Głupiś , babie tyle pieniędzy? Im się od tego mocno w głowach miesza. We wszystkim musi być umiar , a w tym przypadku zdecydowany.
|
|
sajan: jak nie jak TAK ? :D:D:D no coz ulus, przeciez oczywiste bylo, ze i tak nic z tego nie bedzie, a ty jednak dalej mi trulas. przykro mi, ale tak juz musi byc. powodzenia z facetem ' z za jeziora' ;) i nie mow, ze jestem zalosny, bo to ty tak wlasnie sie zachowywalas przez ostatnie tygodnie :] Pozdrawiam 14! rudy błazen z druhem
|
|
Stadion to przeszłośc :( Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
Nie leczyć sk****wieli tylko DO GAZU Z NIMI! Zbych
|
|
Treść jest ukryta
|
|
zovo jak ci sie nie podoba to fruuń Lomza to wies i tak niech zostanie taka jest i taka bedzie i dobrze jest ze taka jest "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
Henryk58 mi się wydaje że ryskago chodziło o to że to ci "pocieszyciele" mają niecne zamiary, co zresztą jak pokazuje życie, na ogół zgodne jest z prawdą. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
z katem to jeszcze zalezy jaki masz przebieg, bo jego wywalenie nie koniecznie poprawi charakterystyke i przebjeg momentu i mocy, czesto moze go nawet zabic, a wtryski to tylko w sytuacji w ktorej obecne nie sa wydajne, bo czyba zmiana sama w sobie nic nie daje, nie prawda?? rudy błazen z druhem
|
|
Czytam to i czytam i zastanawiam sie o co wam chodzi? Piszecie jeden na drugiego jakies dziwne rzeczy, a nie macie pojecia o zyciu!! Kazdy z was mysli ze jest najmodrzejszy bo siedzicie w tej zapyzialej Lomzyczce i wydaje sie wam ze to caly swiat!!! A to gowno prawda!tak macie duzo do powiedzenia na kazdy temat i tak duzo do nawsadzania dla kazdego, a moze zaczniecie ku... kazdy od siebie?!! Napewno kazdy za was ma po czesci racje, bo zawsze racja lezy po obu stronach, tak pieknie sie wypowiadacie na tematy o pedalach, a nic o nich nie wiecie! Pytanie do MrS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Czy spotkales kiedykolwiek jakiegos pedala w zyciu????Tylko ja mowie o prawdziwym homoseksualiscie a nie pseudo geju z lomzyczki!!Obawiam sie ze nie... i siedzisz w malym miasteczku szukajac caly czas wrazen! PRAWDA?! Wydaje ci sie ze swiat podbiles wielkimi znajomosciami kolesi z wyscigow samochodowych kelnerek z restauracji, wielkich filmowcow na wesela i jeszcze od groma innych waznych ludziszkow!A wiesz jaka jest prawda wazniaku ze ty nie masz zielonego pojecia o zyciu! Ty oczywiscie wiesz najlepiej zes najmodzejszy tylko dlaczego twoja madrosc nie pomogla ci jeszce skonczyc szkoly kombinatorze! Chyba ze twoja wielka milosc ci w tym przeszkadza:-) Nie pisze tego do ciebie zeby sie komus podlizac, bo zapewne z twojego toku myslenia tak wynika(jesli mozna to nazwac tokiem, a nie przypadkiem) tylko dlatego ze znam cie osobiscie! Cos ci wytlumacze jesli chodzi o temat homoseksualistow, to fakt nie polecam im adopcji i malzenstwa, nie ze wzgledow moralnych czy spolecznych, ale dla ich dobra! Bo jak wszyscy wiemy malzensta bardzo czesto koncza sie rozwodami!PRAWDA?? Tak po zatym obrzydliwiej wygladaja lesbijki. A skad wiem? Bo widuje je codziennie w pracy i na ulicach! Tylko ty nawet nie jestes w stanie sobie tego wyobrazic! Mniejsza o wiekszosc! Nie po to tu weszlam, zeby cie obrazac albo ci dogryzac, czy tez przekonywac do czegos. Masz racje to forum to wolosc slowa, przeciez sam tak napisales,wiec nie miej mi za zle,ze masz taka opinie u innych bo sam ja wykreowales! Ja tylko pisze co mysle przeciez to nic zlego prawda?????????? cos ci powiem zajmij sie dalej swoim prostackim wypowiadaniem sie na tym skromnym lomzynskim forum wklej swoj ciekawski nosek w klawiaturke od kochanki i skoncz pieprzyc po proznicy i dalej udawaj doroslego! Zajmij sie dalej kombinowaniem, baw sie dobrze i wybacz moj skromny prostaci jezyk, ale probowalam zejsc do twojego poziomu, zebys mnie dosc dokladnie zrozumial bo ciezko troszke operowac dwoma jezykami biegle i studiowac jeszcze dwa dodatkowo!!!:)) Nastepnym razem odezwe sie po hiszpansku tylko przygotuj slowniczek :-) Pozdrowienia dla wszystkich SLUCHACZY:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |