niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Nowa tełorja Netanjahu...

Polska to kraj w którym ludzie lubią narzekać, zawsze im się wydaje że jak ktoś ma więcej od niego, to albo ukradł, albo kogoś oszukał, nie przyjdzie im do głowy, że ktoś mógł na to zarobić swoją ciężka pracą oraz umiejętnościami, których tamci nie posiadają.
Zawsze będzie te wylewanie łez i płakanie na forum, jak to on ma lepiej a ja gorzej. W ówczesnych czasach nawet sprzątaczka ma ambicję kierownicze, nie rozumiejąc faktu, że się najzwyczajniej do tego nie na daje. Bo bądźmy szczerzy jedni są mądrzy a drudzy głupi i pod tym względem nie ma równości.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Nowa tełorja Netanjahu...

Jak ktoś lubi podróżować z plecakiem, wystarczy mu proste spanie i jedzenie to niedrogo wychodzi wycieczka do krajów Azji Płd.-Wsch. lub Indii. Najdroższy z tego jest bilet, no i ubezpieczenie, szczepienia itp. Linie tanie to aerosvit albo aeroflot, bilet do 1400 można znaleźć. Na miejscu to się wydaje śmieszne sumy.

A z bliższych terenów to polecam Krym, dla klimatu warto pojechać pociągiem ze Lwowa, najlepiej obszczijem albo płackartą.

Kasia..

to prosze kazdy kto jest przeciwny tego co pisze niech mi wytlumaczy w jaki niby chytry sposob popierac mozna takie zachowanie; zaloze temat na forum z moja reklamo na temat slabego handlu jak kazdy wie ze jest od styczna do marca sezon martwy ... a po zatym czy forum jest do reklamowania sie ja tego nie moge zrozumiec czy ta osoba mysli ze jak zalozy taki temat to ludzie sie nie pokapuja ze to chodzi o reklame juz bym wolal zeby zalozyl i napisal otworzyl sklep nowy i ze zaprasza ajjj

uczciwy -wiem tematy byly ale dokopac sie nie moge!!!!!!!!!! bardzo prosze o namiary.

na krasce jest dwóch - ten lepszy to bodajże ten 2 od torów

oremi zyj chwila oki...
dzieci maja wyjsc na ludzi...tolerancyjnych itd i umiejacych sobie radzic w zyciu..
nie zyje sie dla dzieci(jesli sie je posiada)
zyje sie by przezyc zycie...dzieci w koncu i tak sie wyprowadza zaloza swoje rodziny itd...ja np nie podporzadkowuje zycia dzieciom..owszem dbam o nie ale ucze samodzielnosci od malego...
w wieku 7 lat moje dzieci nauczyly sie nawet robic sobie jesc a teraz sami potrafia zrobic obiad a maja tylko 8.5 oraz 10 lat...(moze wiekszosc mnie potepi ale mam to gdzies) ja jestem pewna i spokojna ze jak dorosna beda umialy sobie poradzic.....

ten post byl zlosliwy ALE PRAWDZIWY DLA "RZADZACYCH" posypaly sie gromy , wiem doskonale jak wyglada praca ,mieszkanie etc. juz nie wspominam o utrzymaniu rodziny w POLSCE!ale popatrzcie ,juz nie powiem na kogo !!!!!!!!!!! bo nawet post sie nie ukaze!!!!!!!!!!!!

dodam : moim celem nie bylo ponizenie POLAKOW CIEZKO PRACUJACYCH , BO ZNAM PRAWDE! ( a co musza odczuc na wlasnej skorze) takze wiem!!!!!

Mrauuu- a ja pomyslam ,zes czlowieku madry !!!!!!!!!!!!! i stac ciebie na merytoryczna dyskusje!

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

zarobki zgadzaja sie tylko zejdz sobie troche z cenami za pokoj placi sie tygodniow 40-50 funtow co daje miesiecznie 200 funtow plus 20 funtow za prad to masz 220 przezrec 200 funtow to trzeba po pizzeriach chyba latac codziennie za 100 obkupisz sie na caly miesiac i zostanie jeszce telefon niech bedzie 25 przewaznie tak sie tam szuka mieszkania ze blisko ma sie na piechote do roboty i to by byly wszystkie wydatki niezbedne do funkcjonowania co daje nam kwote 220+100+25=345 miesiecznie minimum zarobku jak sam obliczyles wynosi 720 na reke co daje nam 720-345=375
375*5,4=2025zl mozna sobie zaoszczedzic czyli zyjac normalnie a niekiedy lepiej niz w polsce jestes w stanie zaoszczedzic x2 tyle ile wynosi minimum w polsce rozumiesz juz o co nam mlodym chodzi???? a jak ty robisz sobie wyliczenia poziomu zycia burzuazji przy najmniejszych zarobkach to proste ze brakuje hajsu

Przed chwilą mówili ,że będzie dymisja gen,Parulskiego i myślę ,że też będzie wolny etat po tym półkowniku co strzelać nie umie.Składaj szybko papiery,będziesz pierwszy.

A w Łomży na odwrót!

Ja przez 4 lata jeździłam do Niemiec na truskawki. Zarobki w dużym stopniu uzależnione są od pogody no i oczywiście osoby zbierającej. Średnio można zarobić 2 tys. euro. Chociaż bywały osoby, które z 1 tys. nie wracały do Polski. Praca jest bardzo ciężka. Ludzie mało życzliwi, zachłanni.
Teraz już nie muszę tam jeździć, bo skończyłam studia i mam fajną prace. Dla osób które nie mają w Polsce pracy i chcą zarobić polecam.

tylko varta!

napewno staram sie zyc w zgodzie ze soba (wadze jednynie mezowi momentami z moimi pomyslami bo mam 100 ktore chce na raz)...i napewno nie chce w przyszlosci zalowac ze czegos nie zrobilam takze staram sie probowac wszystkiego po trochu

rudy błazen z druhem

Jak może być ważne coś czego nie znamy? To co będzie za rok, dwa , dziesięć lat? Pewne jest tylko jedno, jednego dnia umrzemy wszyscy. Jak ciągle myśleć o jutrze kiedy paradoksalnie jutro tego jutra już może nie być?:)
Ważne jest tu i teraz.

Kasia..

toc nikt nie powiedzial ze wazne jest cos czego nie znamy...ja tez zyje chwila i ogolnie nie wiem co mnie spotka jutro pojutrze za tydz za rok...i mi to pasi..ja tylko mowie ze np potem *na najwazniejsze rzeczy w zyciu sklada sie rowniez setki lub tysiace blahostek,rzeczy ktore wydaja ci sie niewazne lub malo wazne..*

rudy błazen z druhem

tu na Forum, 99% takich samych przedsiębiorców jak on

zdecydowanie nie jedź do kupisk (jeśli chodzi o tych co się przenieśli z nowogrodzkiej)- skasują jak za zboże i nagadają głupot co to nie było uszkodzone.

Z byle pierdułką trzymają samochód tydzień żeby wyglądało , że kupa roboty i kupa kasy się należy

bardzo się naciąłem i zawsze będę odradzał.

A po co mam na ten pusty plac patrzeć ???

rudy błazen z druhem

to daj mi też namiar

Kasia..

martuchnam, to nie w tym temacie, załóż nowy , a może coś Ci pomogę ?
bez zobowiązań - pomyślę

honda najlepsza z tej trójki
vectra najtansza w utrzymaniu

Witam. Który bank w Łomży oferuję lokaty walutowe? i który najlepszy oczywiście?

Dosyć popularnym pomysłem jest teraz metalizacja.(swoją drogą nareszcie coś innego :)) u mnie się sprawdziło!
http://bucikow.metalizacja-przedmiotow.pl/

_maly_, królu złoty - ciut,ciut tak odrobinę

piczy włos.

no co, no co ja Ci zrobiłem ?
przecież jesteś WIELKI !

Cierpliwie oczekujesz na PIT-11 który otrzymujesz z firmy lub firm w których pracowałeś. Po otrzymaniu tegoż, udajesz się do Urzędu Skarbowego gdzie prosisz o PIT 37 oraz instrukcje. Wypełniasz wg wskazówek... i gotowe. Prostsza możliwość: instalujesz program PIT'Y do rozliczenia podatku, wpisujesz wymagane dane.. po czym, wydrukowane z tegoż programu, oddajesz w Urzędzie Skarbowym.

... W URZĘDZIE SKARBOWYM !

i wlasnie o to chodzi ze sie nie znasz.jak koniecznie chcesz lokal i w lomzy jesli nocne zycie ci nie odpowiada ty tylko sieciowka : kfc,pizza hut,starbucks itp itd.
albo stacja benzynowa hot dogi i microwave.

rudy błazen z druhem

zezowate szczęscie ma racje tylko nie bilard zrób to co było w tym samym klimacie a klienci będą sam tam kiedyś chodziłem

Kasia..

hansik w lomzy nocne zycie wymarlo juz lata temu

rudy błazen z druhem

wiem cos o tym.Pamietaj jednak ze tam gdzie sa dziewczynki tam chlopcy zostawiaja pieniazki.nie mowie o agenturze tylko nawet "kawiarnia" jak sciagniesz tam dziewczyny przyjda i chlopaki.Niestety Lomza ma jeden problem.Brak uczelni i brak studenciakow.Przewaznie to oni nakrecaja wszystkie kluby i klubiki.

Kasia..

koszt wizyty 70zl bez usg okolo dwa temu a nr tel605269000

koszt 100zł za wizytę prywatnie, parę wizyt i zabieg operacyjny w szpitalu w wysokim - NFZ, bez skierowania, kolejki są jak wszędzie, chyba w poniedziałki przyjmuje

bylo tak :
malo sie zarabia zyje sie jak hrabia hehe
mase kase sie tam przepi... zostawialo.

rudy błazen z druhem

na sosnowej lub jatkowej,polecam!

Kasia..

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

auto-moto
Sprzedam Mercedesa W124 (klasyk) w bardzo dobrym stanie. Automat, klimatyzacja, benzyna + LPG, pojemność 2,2, 1995 rok, cena 10 900 zł.
tel. 796979154
nieruchomości
Kupię las do wycinki z ziemią lub bez. Drewno stosowe: sosna, brzoza, olcha.
tel. 692092525
usługi
PHU MODZELEWSKI oferuje w sprzedaży: kotły C.O. na pellet, palniki pelletowe, wkłady kominowe, kominy izolowane, pellet drzewny. Zapewniam montaż i serwis. Łomża ul. Browarna 5.
tel. 508233425
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org