piątek, 25 kwietnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prezydent Chrzanowski może śmiało napisać do Prezesa Kaczyńskiego. Melduję wykonanie zadania.

Ważne dla osób kupujących psy: Od pierwszego stycznia 2012 roku JEST PRAWNIE ZABRONIONE SPRZEDAWANIE ORAZ KUPOWANIE PSÓW POZA ZAREJESTROWANYMI (w ogólnokrajowych organizacjach społecznych) HODOWLAMI PSÓW . Nie wolno również kupować ani sprzedawać psów na targowiskach, targach i giełdach ani gdziekolwiek jak poza miejs...cami ich chowu lub hodowli (USTAWA z dnia 16 września 2011). To po to by ludzie kupujący wiedzieli o zmianach w prawie i zdawali sobie sprawę z tego że powinni kupować psy z hodowli rodowodowych a nie z hodowli bez papierowych bo wówczas łamią prawo. Mało kto chcący kupić psa o tym wie, więc myślę że trzeba wszędzie taka informacje zamieszczać do ich wiadomości.

http://www.psiarnia.naszepsy.eu/art.php?art=98

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prezydent Chrzanowski może śmiało napisać do Prezesa Kaczyńskiego. Melduję wykonanie zadania.

Zaczęło się w 1962 r. Pewnego styczniowego dnia chorwacki nauczyciel muzyki Frane Selak jechał pociągiem z Sarajewa do Dubrownika. Doszło do wypadku: część składu wypadła z torów i stoczył się do rzeki. W lodowatej wodzie utonęło 17 osób, Selak - ze złamaną ręką i potłuczeniami - zdołał dopłynąć do brzegu.

W 1963 r. Chorwat leciał samolotem z Zagrzebia do Rijeki. Nagle odpadły drzwi i mężczyznę wywiało na zewnątrz. Pilotowi nie udało się wylądować i maszyna rozbiła się, zabijając 19 osób. Selak ocknął się w szpitalu. Okazało się, że wylądował w stogu siana i nie miał żadnych poważnych obrażeń.

Trzy lata później historia się powtórzyła. Selak jechał w autokarze, który wpadł w poślizg i stoczył się do rzeki. Zginęły cztery osoby. Frane miał tylko kilka siniaków.

W 1970 r. Selak przesiadł się do samochodu. Pewnie uznał, że tak będzie bezpieczniej. Nie wyszło - nagle samochód zaczął się palić. Selakowi udało się zatrzymać auto i wysiąść. Chwilę później ogień dotarł do zbiornika na paliwo i auto wybuchło.

W 1973 r. Chorwat miał kolejny wypadek samochodowy. Tym razem zepsuła się pompa paliwowa, a auto ponownie stanęło w płomieniach. Selakowi znowu udało się uciec, stracił tylko większość włosów. - To wtedy przyjaciele zaczęli nazywać mnie "Szczęściarz" - opowiada.

W 1995 r. Chorwat przechodził przez ulicę w Zagrzebiu i został potrącony przez samochód. Skończyło się na drobnych obrażeniach. Rok później Frane jechał samochodem w górach, a na jego pas wjechała ciężarówka nadjeżdżająca z naprzeciwka. Żeby uniknąć zderzenia czołowego, Selak gwałtownie skręcił, przebił barierkę i spadł w przepaść. Samochód rozbił się 100 metrów niżej. Kierowcy nic się nie stało, bo zdołał wyskoczyć z auta i wylądował w krzakach, które zamortyzowały upadek.

Teraz Frane Selak był już sławny, rozpisywały się o nim media na całym świecie. - Można na to patrzeć z dwóch stron. Albo jestem największym pechowcem na świecie, albo największym szczęściarzem. Wolę wierzyć w to drugie - mówił mężczyzna.

Jak kończy się ta historia? Oczywiście szczęśliwie. W 2003 r. 74-letni Selak kupił pierwszy od 40 lat kupon Lotto. I wygrał równowartość miliona dolarów! - Teraz będę po prostu cieszyć się życiem. Czuję, jakbym narodził się na nowo. Wiem, że Bóg czuwał nade mną przez te wszystkie lata - mówił.

Re: Prezydent Chrzanowski może śmiało napisać do Prezesa Kaczyńskiego. Melduję wykonanie zadania.

A gdzie LĄDOWISKO bedzie?

dzieki wlasnie byłem na pks i sie dowiedzialem trzeba zamowic se bilet najlepiej w suwałkach i odebrac w Łomży u kierowcy bo mogą być zajęte

Nie owijaj w bawełnę tego co chcesz powiedzieć.

Kupie psa gdzie mi sie spodoba i co?

http://i.imgur.com/KYVgnJ4.gif

No i co.?

Roberta

Jeżeli sa jakiekolwiek podejrzenia guza płuca proponuje jak najszybciej umówić się na rezonans prywatnie. Czas ma tu duże znaczenie a w poradniach mogą co najwyżej posłuchać i syropek przepisać. Często nawet skierowania na rtg nie dostanie się . A to wszystko może doprowadzić do tego ze za rok, dwa guz już będzie odczywalny , widoczny na rtg no i co za tym idzie za duży by cokolwiek z nim zrobić.

no i Bog lubi czarny humor.

Bóg czy Diabeł ?

Roberta

.... Oto jest pytanie.

:)

raczej Bog, jakby to byla sprawa diabla to nim by doszedl do kolektury z tym kuponem wpadlby znow pod cos hehe

Taaa.

Nie bądź tego taki pewny - pozory mylą.

Roberta

I złamiesz prawo. To już twoja moralność, zrobisz, co zechcesz.

... również pozory tego w co albo komu się wierzy.

Swój chłop - myśli tylko ciekawe w jakim kierunku kombinuje ?

mialem sie wpisac ale jak sa tu w temacie łamacze prawa to ręki nie przyłożę :)

andrzeju jak dochodzimy do sfery wyobrazen i spraw na ktore niema dowodu naukowego to widze ze tracisz argument:) a moze masz jakies dowody naukowe kto przeważa bog czy diabel i jak to bylo w tym przypadku to chetnie bym sie zapoznal z ciekawosci:) poprostu przemawia przez ciebie niechec do koscioła i jego otoczki

Jakie prawo takie prawo (moralne na przykład) do prawa i bezprawia.

To Bóg/diabeł wprawia w ruch plastikowe kuleczki, czy gumowa rura dmuchająca podłączona do prądu? Gubię się, jeśli to pierwsze, znaczy, że człowiek nie ma własnej woli, szkoda mi tego Chorwata i siebie.

Poppy masz racje,tylko jest jedne ale.Psy z rodowodem niestety są bardzo drogie,ja osobiście mam Nowofundlanda i kupiłam go od osoby prywatnej bez rodowodu.Zawsze chciałam miec takiego psa,niestety nie stac mnie na rodowód.Pies wygląda jak Nowofundland i ma taki charakter.Jestem z niego bardzo zadowolona,mam go już 3 lata i przy nim moje małe dzieci bawią się.Wiem,że złamałam prawo,bo takich psów nie powinno się kupować.Myślę,że większość piesków rasowych w Łomży i okolicy,tylko nieliczne mają rodowód i pewnie dalej tak będzie mimo zakazów,ustaw itd.Pozdrawiam.

A jak kupować kundle? Swego kupiłem na wsi. Zapłaciłem pół litra czystej.

Teraz zaś i towarzystwo jest na poziomie i zespół dobrze gra.

Jedzie ktoś z Łomży??

Koleżanka już się dodzwoniłą :)

wygląda na to, ze Perełka będzie miała dom :)

czekamy tylko na sterylizację.

Możecie uważać , ze jestem <ciemna> i zacofana :-) ...ale odkąd przyjmuję Komunię Swiętą jestem szczęśliwsza, lepsza i nie znaczy to , ze na co dzien nosze moherowy beret. Chociaz widziałam ostatnio ładny hahahah ;-) - może sobie kupię ? :]
A moje obecne motto:
"Chwytaj za skrzydła całą radość zesłaną przez Boga "
i wiecie co ? ...dobrze mi z tym ......
Pozdrawiam Wszystkich :-)

Proszę również o namiary tego stolarza: jusmie123@wp.pl

Zapraszamy do CHATY - 86 2 11 11 86, 608 322 925 Smacznie i domowo :))

jak się cieszę!!! :)))))))))

donosy pisz. kabluj. bądź konfidentem :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

usługi
Zakład Kamieniarski, producent pomników, nagrobków z kamienia naturalnego: granit. Wykonujemy solidnie, niedrogo i bardzo ładnie. Stara Łomża p/szosie ul. Górna 8a, www.kamieniarstwo.lomza.pl
tel. 694906114
usługi
Prace ogrodnicze, koszenie trawy, przycinanie drzewek ozdobnych, owocowych. Sadzenie krzewów, wycinka krzaków, wywóz gruzu, startych mebli. Malowanie ogrodzeń, altan.
tel. 500590581
różne
Sprzedam drewno kominkowe oraz pellet. Brzoza, dąb, grab, olcha i Pellet!
tel. 692092525
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org