czwartek, 10 kwietnia 2025 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
llubiała wypić. ;-)

daj kontakt a chętnie sie odezwe... pozdrawiam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: llubiała wypić. ;-)

Nie żyłem w tamtych czasach, wiec nie mogę napisać jak tego dnia było, ale wiele czytałem, oglądałem filmów o wprowadzeniu i o samym przebiegu stanu wojennego oraz również słyszałem z ust ludzi, którzy to przeżyli głosy za i przeciw wprowadzeniu stanu wojennego. Różnie stan wojenny jest odbierany przez społeczeństwo, osoby za uzasadniają to tym, że możliwa była interwencja wojsk sowieckich i stan wojenny był antidotum na to. Ja akurat ze względu na swoje poglądy jestem przeciw tej decyzji (nie jest udokumentowane rzekome interwencje militarne sowietów w Polsce). Warto też powiedzieć, że gen.Jaruzelski został odznaczony krzyżem zasługi przez Sowietów, czyli odpowiedź sama nasuwa się na język, że ten człowiek był pionkiem Moskwy. Warto także przypomnieć, że w tym okresie zginęło wiele ludzi m.in. Ks.Popiełuszko, górnicy z kopalni 'Wujek' i wiele wiele innych, ale także dużo ludzi straciło swój cały dorobek życia,a krzywdy wyrządzone przez komunistów nie są tak łatwe i nie pójdą łatwo w zapomnienie...
13.XII - PAMIĘTAMY!

Re: llubiała wypić. ;-)

hahaha, łażący Zbych, no nie mogę :) a co Ty fanka, jak zrobisz, po 5 zł, to się targują, a jak chcesz oddać za darmo, to nikt nie chce, i tu leży problem :) , hahaha

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

auto-moto
Pomoc Drogowa, transport samochodów i maszyn, holowanie.
tel. 517602315
praca
Praca na budowie.
tel. 602746220
usługi
Wywóz gruzu, styropianu, starych gabarytów, kucie posadzek, sprzątanie piwnic, posesji itp. Prace ogrodnicze, przycinanie żywopłotu. Przeprowadzki.
tel. 500590581
Więcej ogłoszeń

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org