piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Forum ogólne

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Sprzedam umowę ze SM na wybudowanie mieszkania

co o tym sądzicie? fair czy nie?
z tego co pamiętam kolejki ustawiały się "po mieszkania" do ŁSM rok temu (np. blok na Wyszyńskiego).
Spox, rozumiem, że ktoś po tak długim okresie czasu rozmyslił się z zakupu mieszkania w zasobach tej spółdzielni ale chyba cholera mnie strzeli jak dowiem się, że swoje miejsca w kolejce odsprzedają te dewotki, które tam stały by kupić (lub nie - jak się okazuje) kolejne mieszkanie pod wynajem!

dziękuję za uwagę

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Sprzedam umowę ze SM na wybudowanie mieszkania

Jeżeli dopuszcza takie rozwiązanie podpisana umowa z ŁSM to wszystko OK. Czy myślisz, że wszystko układa się w życiu w sposób zaplanowany? Nigdy nie zabrakło Ci pieniędzy, nie utraciłeś pracy??

ADALL

Nie wiem co dopuszczaja umowy, w niektorych spoldzielniach chyba nie mozna odsprzedawac przydzialow, powinni je przejac kolejni w kolejce.

Chyba że to jest umowa deweloperska o wybudowanie mieszkania własnosciowego, a nie spółdzielczego.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Albo gdy wpłaca się jakiś procent zaliczki

Czy jezeli ktos ma taka umowe ze Sm na wybudowanie mieszkania to chyba jest wlascicielem tego pomieszczenia zanim jeszcze bedzie wybudowane. to chyba moze sprzedac je wraz ze wszystkimi wierzytelnosciami ktore na nim ciązą .
Tak mi sie bynajmniej wydaje.

buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org