Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Sprzedam umowę ze SM na wybudowanie mieszkania |
co o tym sądzicie? fair czy nie? z tego co pamiętam kolejki ustawiały się "po mieszkania" do ŁSM rok temu (np. blok na Wyszyńskiego). Spox, rozumiem, że ktoś po tak długim okresie czasu rozmyslił się z zakupu mieszkania w zasobach tej spółdzielni ale chyba cholera mnie strzeli jak dowiem się, że swoje miejsca w kolejce odsprzedają te dewotki, które tam stały by kupić (lub nie - jak się okazuje) kolejne mieszkanie pod wynajem! dziękuję za uwagę
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Sprzedam umowę ze SM na wybudowanie mieszkania |
Jeżeli dopuszcza takie rozwiązanie podpisana umowa z ŁSM to wszystko OK. Czy myślisz, że wszystko układa się w życiu w sposób zaplanowany? Nigdy nie zabrakło Ci pieniędzy, nie utraciłeś pracy?? ADALL
|
|
Nie wiem co dopuszczaja umowy, w niektorych spoldzielniach chyba nie mozna odsprzedawac przydzialow, powinni je przejac kolejni w kolejce.
|
|
Chyba że to jest umowa deweloperska o wybudowanie mieszkania własnosciowego, a nie spółdzielczego. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Albo gdy wpłaca się jakiś procent zaliczki
|
|
Czy jezeli ktos ma taka umowe ze Sm na wybudowanie mieszkania to chyba jest wlascicielem tego pomieszczenia zanim jeszcze bedzie wybudowane. to chyba moze sprzedac je wraz ze wszystkimi wierzytelnosciami ktore na nim ciązą . Tak mi sie bynajmniej wydaje.
|
|
buuuuuuuuuuuuuuuuuuuu
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |