Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Spływ Kajakowy |
Witam. Wraz z gronem przyjaciół planujemy zorganizować mały spływ na rzece Narew. Czy ktoś orientuje sie ile kosztuje wypożyczenie Kajaku (1 i 2 osobowy) na godzine badz dobe ?? z góry dzieki za info ;)
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Spływ Kajakowy |
bylem pare lat temu na kajakach, na zjezdzie jest wypozyczalnia. hmmm za godzine brali ok 5 zl??? nie jestem pewien! ale bardzo fajna sprawa kajaczki:) a te kapoki... haha latwiej w nich utonac niz sie uratowac( mowa o tych starych szmacianych ktore dawali ) milej zabawy zycze i pozdrawiam:D
|
|
chyba na kajaki to nie ta pogoda::P
|
|
5zl za godz.
|
|
nie 5 !! muszę przyznać, ze 2 razy więcej, jeśli w grę wchodzi mała grupa osób. ja osobiście byłem nedawno na takim spływie i koszt tego dla ok. 10 osób (lub coś powyżej - nie pamiętam dobrze, bo nie liczyłem ludzi :D ) wyniósł 100 złotych. Płynęliśmy wówczas z facetem od w-fu :/ A nie wiem jak jest teraz w okresie letnim, chyba taniej jest. A od czego jest telefon? Poszukaj numeru i dzwoń. No problem! jestem ... sobie
|
|
...i płynęlismy około 2 godzin jestem ... sobie
|
|
Stawka za dzień to ok. 20 zet. W Łomży na przystani wypożyczają tyko na dzień. W Nowogrodzie 4-5zł za godz. Ogólny koszt zależy od tego, czy kajaki będą przewożone. Na przyczepkę wchodzi od 5-10 kajaków a koszt za km to 1,4-1,6 zet. Jeżeli wypożyczysz kajaczki z Nowogrodu, to za transport całej przyczepy zapłacisz ok 50. Życzę ładnej pogody don-key
|
|
splyw planujemy wtedy kiedy bedzie ladna pogoda. dzieki za info. a moze wiecie dodak jest najlepiej plynac ?
|
|
kacperek89: z prądem jest najlepiej ;) ale fajna sprawa taki spływ sam bym się z chęcią wybrał ale wiesz...
|
|
wiem kienek wiem . czy z lomzyjest tylko jedna wypozyczalnia sprzetu wodnego ? i pytam jeszcze raz jaka trase proponujecie ;))
|
|
ja płynąłem od takiego miejsca, gdzie po prawej stronie była dość wysoka stromista górka(na Bonie), zaś po lewej, ok. 20-30 metrów za odcinkiem wysokich traw jest rzeka :D stamtąd płynęliśmy właśnie jestem ... sobie
|
|
polecam z bony do nowogrodu
|
|
tych kajakow nie polecam co sa na zjezdzie latwiej w nich utonac niz plynac stare nie wyprofilowane popekane latane co roz a co do kapokow to prawda bylo pare normalnych ale zazwyczaj zostawaly na koniec szmaciaki. jedyne co w tych kajakach bylo najlepsze i nie popstute to wiosla ale tak przynajmniej bylo 3-4 lata temu. Wiem z wlasnego i sprawdzonego zrodla :D
|
|
a gdzie jeszcze w lomzy mozna wypozyczyc kajaki ?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |