Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Inwestcje w PEPEESIE - niezła sciema |
Po sprzedaży browaru miały być inwestycje, budowa nowych fabryk, a tymczasem 100 milionów wydaje się na skup własnych akcji. O duzych projektach można zapomnieć.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Inwestcje w PEPEESIE - niezła sciema |
po co?? jaki jest tego ekonomiczny cel? Każdy, kto twierdzi, że przez ostatnie 10 lat w Polsce nic się nie zmieniło - jest dla mnie totalnym debilem
|
|
spokojnie, oni wiedzą co robią, na wezwanie odpowiedzą ci którzy mają to zrobić, reszta nie odpowie bo to się po prostu nie będzie opłacać ;)
|
|
Dede o czym ty mówisz nie będziesie opłacać SIC!!!! Skup po 270 PLN. Póknij sie w czółko. Chodzi o to, że zostanie ze sprzedaży browaru tylko 26 mln i będzie można zbudować co najwyżej KURNIK.
|
|
szansa na dużo kasę !!! to co -kupujemy!
|
|
Kurnik za 26mln :D jakiś ***** gwiazdkowy. Sam bym w takim zamieszkał za 25mln :D Gromosław to nie było najlepsze porównanie:P
|
|
Panie Gromosławie, zapewniam że wiem co mówię, nie będzie się opłacało oddawać w wezwaniu po 270 a dlaczego to już zobaczysz jak jego termin dobiegnie końca, a może myślisz że walne postanowiło zrobić prezent akcjonariuszom i skupić po zawyżonej cenie?
|
|
WZW jak sama nazwa wskazuje to zebranie akcjonariuszy. Skoro sądzisz, że sami sobie nie chcieli zrobić prezentu to tok Twojego myslenia jest interesujący. Im wiecej kasy za mniejsza liczbe akcji tym lepiej dla akcjonariuszy - to chyba jasne.
|
|
W pełni zgadzam sie z Gekonem i nadal niestety nie moge zrozumieć toku myślowego dede.Zapraszam do uważnego zapoznania sie z treścią uchwał na walnym akcjonariuszy. Nie neguję prawa właścicieli do takich działań , a jedynie sposobu podziału 126 mln ze sprzedaży Browaru. Zamiast na rozwój i rozbudowę firmy , 100 mln do kieszeni AKCJONARIUSZY. Biernaczento przykład z Kurnikiem przejaskrawiony specjalnie. Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji samych zainteresowanych , czyli pracowników PEPEESU.
|
|
możemy mieć inne zdanie bo innej strony patrzymy, ale proszę nie tłumaczcie mi co oznacza WZA. W kilku słowach mój tok myślenia: oczywiście gdyby spojrzeć z boku to pieniądze mają iść do akcjonariuszy a nie na rozwój i coś tu jest nie tak. Ale chodzi między innymi o ustalenie struktury akcjonariatu, stałego i pewnego. Cena wezwaniu to max 270, czyli dopóki zarząd nie zdecyduje nie wiemy czy będzie to 270 czy np. 180, to samo dotyczy ilości akcji w wezwaniu, może to być max 340 tys. ale nie musi. Druga sprawa to ilu akcjonariuszy odpowie na wezwanie, akcje w tej chwili są nadal dosyć tanie (wskaźnikowo) i ominęła je kilkuletnia hossa w takim zakresie w jakim nie ominęła innych spółek, split 1:100 niby nic nie znaczy oprócz zwiększenia płynności ale pepees będzie sporo droższy niż te nawet 270 zł do końca wezwania, stąd moje zdanie że nie będzie masowej odpwiedzi na wezwanie bo wtedy ta cena nie będzie już atrakcyjna (zakładając że ustalą max 270). Bardziej prawdopodobne jest że któryś z większych inwestorów chce wyjść z pepeesu. Kto skorzysta z wykupu i w jakim zakresie to się okaże ale uważam że cena rynkowa będzie dużo wyższa. A co do inwestycji to Iława jest do wzięcia za 4mln, tyle będzie z odsetek od lokaty, pozostałe inwestycje też nie ucierpią (biopaliwa) a kasa się znajdzie np. z emisji akcji jeśli akcjonariat będzie pewny a kto ma sprzedać to sprzeda, chociaż nie uważam tak jak pisałem żeby całe 100 mln poszło na wykup. To jest moje zdanie drobnego akcjonariusza i nie piszcie żebym się stuknął w czółko tylko jakoś inaczej, pozdr.
|
|
Pożyjemy, zobaczymy nadal jednak uważam, że przeznaczenie 100 mln na skup własnych akcji jest bez sensu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |