Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
DYREKCJA GIMNAZJUM GWAŁCI UCZNIOWSKIE SUMIENIA |
W pewnym gimnazjum w Łomży uczniowie umieścili treści krytyczne /żartobliwe/ w sprawdzianie, przeprowadzonym przez księdza, podpisując te prace nie swoim imieniem i nazwiskiem /prawdopodobnie z obawy przed "czarną siłą"/, kierując w ten sposób podejrzenie m.in. na ucznia nie uczęszczającego na tzw. "lekcje religii'. Dyrekcja, z mocą "czarnej siły", ustaliła sprawców tych, "potwornych zbrodni". Stopień klerykalizacji szkolnictwa jest już tak wysoki, że kierownictwo państwowej szkoły, która powinna być świecka, z inkwizytorską pasją, tłumi prawo młodzieży do krytyki, swobodnego wyrażania swoich opinii. Żart z panującej religii uznany został za obrzydliwe przestępstwo. Ta sama dyrekcja nie widzi nic złego w stosowaniu "czarnej siły" wobec uczniów, gwałceniu młodych umysłów. Ta sama dyrekcja nie gani księdza, który łamiąc Konstytucję, wypytywał posądzanego o krytykę/żart, ucznia o jego wyznanie. Młodzieży! Nie bójcie się "czarnej siły", stosowanej przez facetów w czarnych sukienkach i wysługującej się im dyrekcji. Macie prawo do krytyki/żartów. Nie bójcie się i podpisujcie się własnym imieniem, bo to gwarantuje Wam Konstytucja. Szkoła nie ma prawa Wam tego zabraniać! Wolność dla szkoły! rudy błazen z druhem
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: DYREKCJA GIMNAZJUM GWAŁCI UCZNIOWSKIE SUMIENIA |
A co rodzice na to? Bo dzieci tchórzliwych rodziców bohaterami nie będą..... Zbych
|
|
Trochę to co tu napisłaś jest moim zdaniem naciągane. Po pierwsze nie rozumiem poczucia humoru twoich kolegów. Nie uważam ażeby podpisanie się nie swoim imieniem i nazwiskiem było śmieszne, jednak wiem jedno, że jest to nie legalne. Zdaję sobie sprawę że wynika to w tym przypadku z braku szacunku dla księdza, co dało zauważyć sie w twoim poście. Po drugie nie widzę nic dziwnego w działaniach dyrekcji, bo jeżeli nie szanujecie księdza to dlaczego mieli byście być szanowani przez niego ? jeżeli wam nie odpowiada sposób prowadzenia lekcji to możecie przecież z nich zrezygnować, w końcu religja nie jest obowiązkowa.
|
|
zgadzam sie z wujaszkiem samo zło:D ps. powinienes byc wujek DOBRA rada:P
|
|
Dokładnie. Jak się nie podoba to się wypisać. Jeżeli już się chodzi to podchodzić do przedmiotu i nauczającego z szacunkiem i nie pajacować. Ja na przykład chodziłem w liceum na religię i katechetka doskonale wiedziała o tym, że jestem niewierzący. Co nie zmienia faktu, że nigdy z niej się nie naśmiewałem ani nie robiłem 'jaj' na zajęciach jak większość klasy. Przy okazji miałem 6 na koniec :D Look behind you! A three-headed monkey!
|
|
A od kiedy to prawo młodzieży do krytyki, swobodnego wyrażania swoich opini inicjuje się za pomocą wypowiedzi wkładanych do ust zupełnie innej - nieświadomej tego osoby? Trzeba było się podpisać swoim imieniem i nazwiskiem a nie robić przekręty! Dyrekcja powinna zastosować wobec dowcipnisiów restrykcje, np. 30 godzin sprzątania terenu szkoły w czynie społecznym:))
|
|
jw.
|
|
Jeżeli młody człowiek boi się "czarnej siły przewodniej" i jednocześnie chciał zadrwić z dogmatów, które uważa za np. śmieszne to, by uniknąć represji, podpisał się nazwiskiem kogoś kto nie podlega /jeszcze/ władzy czarnosukienkowych. Problem polega na tym, że ledwie toleruje się osoby o innych poglądach pod warunkiem, że publicznie nie powątpiewają w istnienie Boga, głośno nie dają wyrazu niewiary w papieskie cuda i nachalnie nie kwestinują zbawczej roli księży. Chodzi również o to, że dyrekcja szkoły nie stoi na straży fundamentalnych praw młodych ludzi wcielając się w rolę inkwizycyjnych Jezuitów. Nie ma już w Polsce szkół świeckich ponieważ szkolne korytarze zamiatane są przez powiew sutanny tak skutecznie, że zanika wolność i tolerancja, a spod tej sutanny rozsiewana jest nienawiść do "niekatolików", zakłamanie i obłuda. Księżowskie ręce - precz! od szkoły. rudy błazen z druhem
|
|
Wiesz co człowieku? Czytam tak ten twój bełkot to nie wiem czy się śmiać czy płakać. Dam ci dwie rady: Jeżeli będę się śmiał to radze ci zmienić dealera , on cię oszukuje. Jeżeli będę płakał to proponuję udać się do psychiatry, bo na pewno z twoim stanem zdrowia psychicznego jest coś nie na miejscu. Piszesz , że 'kolega' chciał zadrwić z dogmatów, że robicie sobie żarty itd., więc jakim prawem żądasz człowieku tolerancji dla ludzi o takim zachowaniu? Jesteś jeszcze w gimnazjum to ja ci dobrze radzę - weź ty się lepiej za naukę a nie głupot patrzysz.
|
|
I tak dzisiaj młodym jest za dobrze. Prawa ucznia, srele morele. Kiedyś był pas to przynajmniej uczniowie SZANOWALI nauczycieli. A dzisiaj? Dzisiajnauczyciel nie może do ucznia podejść, bo zaraz będzie "molestowanie" lub "gwałt". Uczniowie to nie są jakieś tępe istoty - widzą, jakie prawa im przysługują i wykorzystują to. Często bezczelnie i perfidnie.
|
|
Pontifex Mal ! Jeżeli Twoją metodą dyskusji jest obrażanie poprzez przypisywanie komuś choroby to świadczyć może tylko o tym, że brak Ci racjonalnych argumentów i o tym, że sam cierpisz na chorobę wywołaną wirusem, roznoszonym przez kler, o nazwie "homokatolikus". Twoje poglądy są, być może, efektem funkcjonowania w naszym kraju "bolszewizmu religijnego". A poza tym nie chce mi się z Tobą gadać. Ludzie! Myślcie - to nie boli. rudy błazen z druhem
|
|
Zgadzam się z wujkiem samo zło!!! Dlaczego chcesz być szanowany jak sam kogoś nie szanujesz. Wielki ku**a bohater się znalazł!!!! A myślałem, że aż takiej głupiej młodzieży to u nas nie ma. Niestety znowu się myliłem :/:/:/
|
|
paplik to bardzo powazne oskarżenie i potrzeba argumentów by je poprzeć! Mam pytanie: Co rozumiesz pod stwierdzeniem "Czarna siła" -mozesz wyjaśnić?? Uznałeś ten "incydent" jako żart/krytykę ?? Koleś zwaliłeś mnie z nóg.... Pewnie myślisz że lekcje religii są od tego żeby se poodpie...lać jaja,ponabijać się z katechety itp ale jeżeli uważasz oszustwo (podpisanie się nie swoim imieniem i nazwiskiem) za żart to mylisz się i to bardzo! Krytyka,żarty,Konstytucja!?Co Ty wiesz o Konstytucji!? Należy się Wam porządny wpier..l !! Następnym razem gówniarzu siedziałbyś spokojnie na dupie i na myśl by Ci nawet nie przyszło żalenie się na forum! Może zrób jakis protest pt."Nie chcemy Policji,nie chcemy szkoły,nie chcemy lekcji religii!Chcemy gorzały,fajek,narkotyków i dziwek z najwyższej półki,lecz mamy dopiero 15-16 lat" Pzdr
|
|
Z tego co pamiętam to te lekcje miały być lekcjami religioznawstwa, czyli nauki o różnych religiach, tymczasem jest co jest. Tylko kto się powinien z tego oszustwa narodu spowiadać Temid
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |